Hae
Outi Karita

Rehellistä arkea – Torstai ja sisäpäivä!

Rehellistä arkea on my day – postaussarja, jossa vuoronperään käydääne ri viikonpäivien touhuja läpi.
En siis valitse päivää sen mukaan, mitä se on sisältänyt vaan vuorollaan, päivä kerrallaan, joskus sisältäen kenties jotain spessua ja useimmiten ihan tätä tavallista arkea!

Nyt tuli parin viikon tauko, mutta nyt torstain vuoro! Kuvailin kyllä kahdella viime viikollakinpostausta varten kuvia, mutta muut jutut meni aina arkipostauksen edelle ja kun en joka päivä ehdi aina tänne blogin puolelle. Nyt sitten tämän viikon torstai luvassa!

Torstai

Luka oli tullut aamuyöstä meidän sänkyyn, kömpi unisena meidän sänkyyn ja jäi sykkyrälle mun jalkojen päällä kuten pieni kissa. Riku siirsi hänet siitä viereensä ja uni jatkui…. Luka heräili sitten 7.40 mun vierestä Rikun jo lähdettyä töihin. Noustiin hissukseen ja siirsin Bellaa pinnikseen, jossa hän jatkoi pienen hetken uniaan, mutta pian kähki sieltä myös hereille meidän seuraan.

Perus aamutouhut, joihin nykyään kuuluu myös pottahetki Bellan kanssa. Kun Bellalta ei pottaan mitään ilmestynyt ja vaippa oli melko täynnä ja lämmin niin päättelin, ettei nyt ehkä pissailla. Jätin Bellan pieneksi hetkeksi ilman vaippaa kun menin itse käväisemään vessassa ja pian kuului ”läts läts” ja Bella oli pissannut lattialle, hups! Pienet siivoilut siinä sitten aamutuimaan.

Luka suuntasi aamulla heti leikkimään meidän vieras-/kirjastohuoneeseen tehdyllä dinojunaradalla, jossa on tulivuoret ja hurja pääkallo. Illalla oltiin se juuri saatu vihdoin ja viimein tehtyä (joululahjaksi saatu) ja se oli nyt huisin kiinnostava. Bellaa vaan kiinnostaa myös nuo palikat, nyt rata on tuolla ”turvassa”, jossa se ehkä säilyy edes hetken koottuna.

Mä aloin tehdä aamupalaa meille, puuroa koko pesueelle. Kaurapuuroa kauramaitoon keitettynä ja marjoja sekä bonnea sekaan.  Bella ei aamuisin ole yleensö mikään suursyömäri, kun on usein siinä aamusalla tankkaillut maitoa ennen heräämistään, mutta marjat maistuu aina! Niin, Luka kyllä tarjoili myös leikkikeittiönsä antimia ennenkuin varsinainen aamiainen oli saatu valmiiksi.

Aamupalan jälkeen katsottiin kaikille päivävaatetta päälle yms. aamutohinaa. Kun Bellalle puin vaatteita niin ehdotin Lukalle, että hakisi itselleen valmiiksi puhtaat kalsarit ja sukat, housut ja teeppa oli puhtaana edelliseltä päivältä. Hän kuitenkin pian kantoi toisia housuja ja ilmoitti haluavansa metsästyshousut (pantterikuvioiset leggarit). No sehän sopi toki ja mentiin sitten yhdessä katsomaan niihin sopivaa paitaa. Kahta teepparia näytin ehdotuksena ja Luka tuumi, ettei kaktukset kyllä kasva metsässä ja saatiinkin hyvä juttelu. Housujen pantterit asuvatkin viidakossa ja siellähän voi ollakin kaktuksia ja niin sujahti päälle kaktuspaita ja kahdesta sellaisesta vaihtoehdosta se missä oli tietenkin myös liskoja!

Ulkona paukkui pakkanen parissakympissä, onneksi oli sovitty ystävän kanssa leikki-/lounastreffit meille! Luka ja Bella viihtyi ihanasti kaksin, mä sain tehtyä pizzatilauksen valmiiksi lounasta varten meille ja vieraille. Sitten yritin siivoilla keittiöstä aamun jälkiä ja vähän illankin, mutta lasten leikeissä alkoi ilmetä pientä riehaantumista ja kuljin lastenhuoneen ja keittönväliä ja välillä vähän puhkuin…. Selvästi alkoi sellainen tavaroiden levittämisvimma ja sitä yritin hieman hillitä vaikka tiesin, että se voi olla edessä pian kaverin kanssa, mutta jos edes kaverin tuloon asti saataisi leikit pysymään niin, ettei kaikki olisi kaivettu jo lattialle, heh.

Ystävä tuli lastensa kanssa kympin jälkeen, meillä on samanikäiset lapset. Meidän 3 veet usein levittävät aivan kaikki lelut ja heidän menonsa on usein melko riehakasta. Tällä kertaa touhu olikin rauhallisempaa ja leikeissä mukana pyöri Bella paljon. Ystäväni pienempi on itseasiassa Bellaa vähän nuorempi ja tässä iässä sen huomaa vielä selkeästi kun meillä on opittu jo kävelemään ja toinen onkin vielä vähän pienempi vauva, mutta kyllä hekin toisistaan jo kovasti kiinnostuvat. Vanhemmat ystävykset rakensivat mm. tosi hienon junaradan, nythän meillä on siis kaksi rataa koottuna!

Pizzalähetys saapui puoliltapäivin ja Luka innoissaan pyysi reunoja, reunoja. Hän ei oikein isosti malttanut syödä kun kavereita oli kylässä ja hänen pizzanpuolikkaastaan jäikin sitten iltapalaa. Mä olin ottanut gluteenittomalla pohjalla pizzan ja oli kyllä hyvä! Bellalle tarjosin siinä myös oman lounaan, hän ei nyt saanut pizzaa vaan makaroonisörtkötystä ja makaroonit on kyllä ihan hänen lemppariaan! Siinä aamupäivän aikana välillä maitohörppyäkin Bella kävi ottamassa.

Aamupäivän treffit venahtivat pitkällekin, aika kun kuluu nopsaan hyvässä seurassa! Ihana saada hyvin aikaa jutella ystävän kanssa! Myös sisäpäivä sujuu paljon mutkattomammin kun on lapsillakin seuraa. Bella jaksoi touhotta hereillä myös pitkään ja puoli yhden jälkeen laitoin hänet unille, simahti kyllä rattaisiin treassilla nopsaan. Vieraat lähti siinä yhden – puoli kahden välillä. Lukan päiväunet hieman venähti normaalia myöhemmälle, mutta eipä se haitannut. Luettiin kirja Maalarikissoista ja jostain syystä Luka halusi kovasti, että luetaan se sängyssä vaikka yleensä ennen päiväunia ensin puetaan päikkärivaatetta päälle ja luetaan ennen rattaisiin menoa siinä rattaiden vieressä lattialla sylitysten istuen. No, käytiin sängyssä istuskellen lukemassa kirja ja sitten vaatteet ja sitten rattaisiin. Menihän se näinkin ja hyvä välillä rikkoa kaavoja ettei vallan kangistu kaavoihin, heh. Luka simahti kyllä rattaisiin heti kun ne terasille vain lykkäsin ja kello olikin tässä kohtaa jo 13.50.

Nyt nukkuikinn kummatkin lapsoset ja hetken puhkuin siinä itsekseni, kun itse taidan olla kaavoihin ja aikatauluihin välillä liian kangistunut, hups. Riku oli myös tullut tässä välillä jo töistään kotiin. Saatiin vähän kahdenkeskistä aikaa ja sain myös rauhallisen päiväkahvihetkeni kirjan parissa ennen kuin oli aika käydä herättämässä Lukaa siinä kolmen maissa. Vähän mietein, että vaikuttaakohan yöunille menoon kun nukkui tunnin myöhempään unet kuin yleensä… Luka halusi herättyään heti iskän luo kun tajusi isän jo olevan kotona, välipalaksi halusi patukan ja maitoa. Mä istahdin vielä sitten hetkeksi sohvalle, mutta yhden aukeaman jälkeen kirjasta Bella heräsi puoli neljän maissa.

Päiväunilta suoraan käytiin Bellan kanssa potalla ja vaippa olikin täysin kuiva ja pottaanhan sitten pissa tuli. Ihan kivasti nämä pottatouhut tuleet nyt mukaan pikkuhiljaa, unien jälkeen kannattaa selvästi aina kokeillapottailua. Sitten tietty haluttiin tankkailla maitoa unien jälkeen. Mä aloin sitten käsien vapauduttua tekemään ruokaa. Laitoin tulollensa paruna-bataattijauhelihalaatikon ja samalla väsäsin lihapötköjä lähinnä Bellaa varten sellaisille päiville kun ei ole hänelle sopivaa ruokaa. Maistuu nuo pötköt kyllä Lukallekin! Ruoan ollessa uunissa mä menin rustailemaan omia juttujani hetkeksi, kirjoittamaan itseasiassa muistiinpanoja insta tv höpötystä varten Toimiva perhe -kirjasta. Lähipäivinä tämä luvasssa!

Ruoka oli valmista viiden jälkeen, ehkä kello oli jo puoli kuusi kun wokkasin vielä vähän kasviksiakin. Luka katseli juuri pikku kakkosta ja annettiin hänen katsoa se loppuun ja sen jälkeen maittoikin ruoka hyvin. Bellan kanssa aloiteltiin jo vähän aiempaa. Tää ruoka on muuten maukas ja sisältää ihan vaan perunaa, bataattia, jauhelihaa ja kaurakermaa, pippurilla ja rakuunalla maustoin! Ruuan jälkeen Luka viihtyi hetken väritellen ja touhuten Bellan kanssa, mä siistein keittiötä ja Riku oli purkamassa puukuormaa, joka meille tuotiin.

Riku toi myös puita vähän sisälle ja laitettiin myös takkaan valkea pitkästä, pitkästä aikaa. Meillä siis talo lämmitetään puilla, mutta harvoin on tullut laitettua takkaan puita, vaikka siitä tulee niin ihana lämpö, tuoksu ja tunnelma. No nyt laitettiin ja se kyllä kovasti kiinnosti lapsiakin! Bellan kanssa sai kyllä olla tarkkana. Bella leikki kovasti lelukäärmeellä, kanniskeli sitä mukanaan ja siitähän hauska leikki tuli kun tipautti sen mun jalkoihin ja mä huudahdin ”hui”ja hyppäsin siivuun, eikun uusiksi….

Mä hipsein seiskan jälkeen vielä makkariin hetkeksi lueskelemaan itskeseni Kate Mossen kiehtovaa kirjaa Labyrintti. Alunperin mulla oli ollutkin suunnitelmissa viettää koko ilta itskeseni, mutta kyllä nää ripotellut hetket pitkin päivääkin ajoivat asiansa! Olin myös kuunnellut pitkin päivää aina kun vain mahdollista yhtä äänikirjaa johon olen ollut totaalisen koukussa, nimittäin ”Eleanorille kuuluu ihan hyvää” on vienyt mennessään ja tästä kuulette myöhemmin lisää kun teen helmikuun kirjat postauksen!

En olisi millään malttanut lopettaa kirjan lukemista, mutta kasin jälkeen menin katsomaan lasten iltapalatouhuja, jotka oikeastaan Riku hoisi. Bellalla oli aamupalalta jäänyttä puuroa ja Lukalla lounaalta jäänyttää pizzaa ja saivat lapset päärynääkin. Riku saa hoitaa usein näiden hedelmien annon, kun mä oon niin monelle hedelmälle allerginen ja monen käsittely aiheuttaa jo allergiaoireita, kuten päärynän.

Bella alkoikin olemaan ihan väsynyt ja suuntaisn hänen kanssa iltatoimille ja nukkumaan. Oltiin ysin maissa sängyssä, kun vielä ensin toivoteltiin myös Lukalle hyvät yöt. Pienen hetken Bella kähki sängyssä, mutta suht nopeasti nukahti unilleen rinnalle ennen puolta kymppiä. Lukakin oli nukahtanut puoli kympin maissa, ehkä vähän jälkeen yöunille ja Riku oli Lukan seurana ja hoisi myös hänen iltatoimet. Siellä oli varmaan taas kuunneltu Kupariketun meditatiivista iltasatua youtubesta, ne on viime aikoina olleet meillä hitti! Luka oli tavallista väsyneempi ja rauhallisempi kuulemma unille mentäessä, ei siis myöhemmät päiväunet haitanneet yhtään. Niin ja meidän lapset siis on kummatkin iltavirkkuja rytmiltään.

Mä väsäilin iltapalaa, nopsasti vaan muutamat maissikakut kinkulla ja juustolla ja pala marjapiirakkaa, jota oli vielä tiistailta jämät jäljellä. Iltapalaväsäyksen kanssa pätkä kirjaa, oli vain pakko lukea…. Unille suuntasin ehkä puoli 11 maissa ja nopsaan se uni tulikin ja tuli myös Bella viekkuun jauni maittoi hyvin ja sikeästi!

Sellainen olimeidän torstain sisäpäivä! Päivällä ja illalla olisi ollut jo maltillisempi pakkanen, mutta sisällä viihdyttiin tällä kertaa päivä ja oikein mukava päivä olikin!

Lue myös aiemmat rehellistä arkea postaukset

Rehellistä arkea – Keskiviikko kommelluksineen

Rehellistä arkea – Tiistai energiaa täynnä!

Rehellistä arkea – Maanantai, touhua ja sotkua

Seuraa instassameidän touhuja ja mun juttuja

@outikarita

4 kommenttia

  1. suvimaarit kirjoitti:

    Ihana päivä ollut teilläkin ja olen myös huomannut, että teilläkin 3-vuotias Luka poika touhuaa. Meidän poika vain c-kirjaimella Luca. Ihanaa viikonloppua teidän perheelle ?
    Arjen suklaasuukkoja/ Maarit arjensuklaasuukkoja.vaikuttajamedia.fi

  2. helen kirjoitti:

    kiitos blogistasi <3 pidän siitä että kuvat on niin rehellisen näköisiä, tavallista arkea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.