Hae
Outi Karita

Laskiaisriehaa omasta takaa

Laskiaisriehaa on monina vuosina ollut tarjolla jos jonkinmoista, mutta tänä vuonna korona on nämäkin menot hiljentänyt. Nyt on vietetty laskiaista jälleen ja me vietettiin sitä sekä sunnuntaina että tiistaina tai vietettiin ja vietettiin… Ei nuo päivät nyt mitenkään erityisesti poikenneet meidän touhuista. Siitä en ole varma, oltaisiinko juuri näinä päivinä menty pulkkamäkeen jos ei olisi ollut laskiainen, toki tässä aika usein ulkoillessa pulkkamäki on tällä hetkellä suuntana. Tuon pulkkailun ja talviliikunnan itse kyllä yhdistää laskiaiseen vahvasti. Yhdestä asiasta olen varma, laskiaispullia tehtiin juurikin laskiaisen vuoksi!

Laskiaissununntain laskiaisriehaa

Sunnuntaina suunnattiin aamupäivästä Ruosniemen laskettelukeskukselle pulkkailemaan ja paistamaan makkaraa! Samalla katseltiin vähän laskettelijoita. Riku pari vuotta sitten treenaili laskettelua, itse en ole koskaan ollut laskettelusuksilla saati lumilaudalla, mutta voisinpa minäkin tämän lajin pariin innostua ja ehkä ensi talvena harjoitella… Opettaja kun löytyisi kyllä läheltä! Voitaisiin Lukan kanssa yhdessä ensi talvena treenailla!

No mutta, tällä kertaa pulkkailtiin ja kummatkin lapset tykkäsi ja ehkä meidän perheen iskä eniten, heh! Pulkkailu on kyllä kivaa, itsekin tykkään istahtaa pulkan kyytiin! Tuolta löytyi myös kota, jossa sai evästää. Toki väkimäärä piti huomioida ja pieni hetki odoteltiin, että voitiin kotaan mennä grillailemaan omat makkarat ja evästelemään muutenkin.

Laskiaisriehaa Laskiaisriehaa Laskiaisriehaa

Pullia leivottiin päivällä ja herkuteltiin tuoreirta pullia hillolla ja kermavaahdolla. Tosin Luka söi lähinnä hillon ja kermavaahdon, hups! Itse tuhosin kyllä parikin pullaa, NAM!

Lukan kanssa mä kävin vielä iltapäivällä kaksin ulkona. Luka pääsi treenailemaan hiihtelyä. Hän oli toista kertaa suksilla ja yllätyin että kiersi koko korttelin! Välillä mä vähän autoin ja lykein Lukan takana suksien päällä vauhtia myös. Mä oon itse lapsena ja nuorenakin tykännyt hiihtämisestä ja siihen liittyy paljon hyviä muistoja oman iskäni kanssa Porin metsän laduilta ja Katikurun lenkiltä kuumine mehuineen! Itselläni ei vain suksia ole ollut sitten aikuisiällä, mutta ensi talvena on!

Laskiaisriehaa Laskiaisriehaa

Laskiaistiistain riehat

Kumpana päivänä sitä sitten laskiaista kuuluukaan viettää, kenties kumpanakin! Mitä olen lukenut niin laskiaiselle on melko moninaiset perinteet. Aamupäivällä mä olin jo lasten kanssa ulkoilemassa ja yhdessä pikkumäessä laskettiin muutama kerta pulkallakin Lukan kanssa.

Ennen päivällistä käytiin koko perhe yhdessä pulkkailemassa lähistöllä vähän isommassa mäessä kuin aamulla. Bellakin pääsi pulkkailemaan, kun ei nukahtanutkaan päiväunille. ei kai sitä malttanut kun tiesi, että jotain kivaa voisi olla tiedossa. Isä japoika oikein hurjasteli pulkkamäessä, mä ja Bella otettiin vähän iisimmin. Bella oli ihan tohkeissaan, kun osasi ulkonakin tepastella, nauroi ja taapersi lumessa onnessaan.

Kotiin meidät toivotti tervetulleksi ihana marjapiirakan tuoksu! Tällä kertaa ei syöty pullaa, mutta leivoin Lukan kanssa marjapiirakan, jotta illalla herkuteltiin päivällisen jälkeen! Oli muuten niin hyvä gluteeniton piirakka, että tämä resepti menee ehdottomasti luottoresepteihin. Resepti löytyy bloggaajakollegan Mirva Emilian blogista Gluteeniton mustikka-vadelmapiirakka. Meiltä tosin ei löytynyt vadelmia, mutta laitoin mustikoita ja puna- sekä mustaherukoita.

Laskiainen erottui muista päivistä eniten kermavaahdolla ja hillolla pullan välissä. Tuli myös vietettyä paljon perheen yhteistä aikaa mikä tuntuu aina ihanalta ja usein viikonloppuisin sitä enemmän onkin, luonnollisestikin kun mieskään ei ole töissä. Laskiaisriehaa taikka ihan tuttuja talvipuuhia, niin kivaa on ainakin ollut!

Mites teidän laskiainen, onko siihen kuulunut laskiaisriehaa?

Lue myös viimeisimmät

Helmikuun treffit ystävänpäivätunnelmissa

Aikuista ystävyyttä

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.