Hae
Outi Karita

Annan ilolle luvan, muutama ajatus ja suunnitelma helmikuulle!

Helmikuussa

Helmikuu on alkanut kivasti, kuten sanottu, on jotenkin mielelläkin levollisempi olo ja vapaampi hengitys. Talvi on antanut parastaan. Vaikka muutamina päivinä on hieman liiaksi ollut pakkasta niin ei onneksi läpi päivän ja ulkoilemaankin ollaan päästy!

Ajattelin alkaa ottamaan kuukausittain jonkun pidemmän oman hetkeni, isomman irtioton kotoa. Olenhan niitä ottanutkin, irtiottoja kotoa yksin tai ystävän seurassa, joogassa tai parturissa, mutta yleensä sellaisen pari tuntia olen ollut, ihan maks. siinä 3-4h välillä. Yksi syy on kyllä ollut selvästi tämä korona-aika, mutta ehkä jotenkin se on myös jumittanut minut tähän boxiin ja nyt on aika vähän rikkoa boxin reunoja. Tietenkään tällä en tarkoita rajoituksista ja suosituksista piittaamattomuutta, mutta oikeasti, onhan tässä mahdollisuuksia, pitää vain päättää pitää se oma päivä ja miettiä mitä olisi mahdollisuuksia! Nyt ollaankin ystävän kanssa viettämässä heti tässä alkukuusta poripäivä kaksin. En ole ihan varma kuinka kauan olen poissa kotoa, mutta illaksi kotiin kyllä tai illan aikana. Ehkäpä kuulette tästä pian lisää!

Kehomielen taika -valmennus jatkuu ja myös yksilökäynnit Maijan luona. Yritän päästä myös mahdollisimman monena sunnuntaina yin joogaan. Aurinko houkuttelee paljon ulkoilemaan ja keho on alkanut haluta vähän enemmänkin taas lihasten herättelyä talviunilta ja vähän haastamista kehollisesti voimassa ja liikkuvuudessa.

Lukeminen on nyt nostanut niin päätään! Aion saada tässä alkukuusta Toimiva perhe kirjan vihdoin loppuun ja janoan aloittaa Tunnelukkosi kirjan! Yksi romaani on myös tällä hetkellä menossa ja ehkä hyvä tahti voisikin olla kirja per kuukausi. Saas nähdä, minkään tavoitteen mukaan en kuitenkaan lue, vaan omaksi ilokseni! Bridgerton sarjan pauloihin ajauduin  minäkin näin helmikuun alussa ja pian onkin jo ensimmäinen ja tällä hetkellä ainoa kausi katsottuna, heh kotiäidin viihdykettä!

Tässä kuussa on nämä aivan pakolliset kerran vuodessa herkuttelut, Runebergin tortut ja laskiaispullat ja laskiaispullaa tulee kyllä sitten vedettyä ihan kunnolla, mikäli vanhat merkit paikkansa pitää. Ystävänpäivä myös ilostuttaa aina helmikuussa ja Lukan kanssa on jo askarreltu kavereille kortteja, ehkä muutaman itsekin rustailen. Rikun vuoro järkätä treffit ja niitä odotellen myös, kahdenkeskistä aikaa!

Bellalla on nimipäivä ja 1 -vuotis juhlissa alkaa jo mieli myös liitelemään, pianhan nekin jo on! Uskomatonta, mutta vielä koko helmikuun vauva saa olla vielä vauva! Ihana kuitenkin jo vähän suunnitella ja miettiä juhlia, on ne sitten oman perheen kesken tai edes vähän isommin, miten tämä aika sitten saneleekin asiaa helmikuun jälkeen. Myös 1-v kuvia kovasti pohdin ja otetaanko ainoastaan itse vai käydäänkö kuvaajalla, mitä päälle ja missä… Lapsenomaista innokkuutta meitissä havaittavissa kyllä tässä asiassa!

Ilon vuosi helmikuu

Annatko itsellesi luvan iloita?
Vaikka joskus pinnassa on tummia tunteita (surua, stressiä, ärsytystä), voi samalla antaa tilaa myös ilolle. Tunteet eivät ole jokotai, vaan ne voivat olla yhtä aikaa. Kutsu iloa silloinkin, kun ei siltä tunnu. Anna itsellesi lupa iloon.
Sano ilolle:
Tässä olen, anna tulla vaan!

Tässä on hyvää oivallusta, jota ei pidä tulkita väärin! Myös ne tässä kutsutut tummat tunteet ovat totta ja kuuluvat elämään. Niiden voi antaa tulla, mutta antaa myös mennä. Tekaisemalla ne vain pois ne eivät lähdekään, ne pitää purkaa ja joskus se voi viedä lyhyen hetken, joskus pidemmän. Vellomaan ei kuitenkaan kannata jäädä, kuitenkin kaiken tummankin keskellä voi löytää juurikin myös muitakin tunteita, pysähtyä hetkeen ja huomata hyvä ja ilon pilkahdukset. Tästä hyvänä esimerkkinä eräänä iltana ollut ärtymys ihan arkisista asioista, painelin pojan kanssa saunomaan ja meillä oli hauskaa. Keskityin hetkeen ja iloon, ärtymyskin alkoi helpottaa…

Instagramissa myös höpötysvideo helmikuulle

@outikarita

Lue myös

Tammikuun kooste, matkaa itseensä, treffejä, perhettä….

Ilon vuosi – Tammikuu, mini-iloja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.