Hae
Outi Karita

Rehellistä arkea – Keskiviikko kommelluksineen

My day – postaussarja käynnistyy tästä ja nimellä Rehellistä arkea. Viime viikolla maanantai, tällä viikolla tiistai, seuraavaksi keskiviikko….
En siis valitse päivää sen mukaan, mitä se on sisältänyt vaan vuorollaan, päivä kerrallaan, joskus sisältäen kenties jotain spessua ja useimmiten ihan tätä tavallista arkea!

Keskiviikko kommelluksineen

7.35 Oho, onpas kello jo paljon, Lukan kerho alkaa tunnin päästä, silmät sikkuralla katson kännykän kelloa… Bella nukkuu mun viekussa ja Luka meidän sängyn vieressä olevalla sohvalla. Nostan Lukan syliini, hän on painava ja lämmin unesta, hetken päästä hän alkaa herätä. Bellakin havahtuu unestaan pian….

Vaikka kerhon alkuun ei ollut paljoa aikaa niin aamumme sujui kivan sutjakkaasti. Siirryttiin makkarista olkkariin ja annoin Lukan syödä aamiaisen sohvalla. Hän oli niin töttis vielä, että lusikoin hälle jugurttia kera murojen ja annoin vielä taaperopatukan mutusteltavaksi. Mentiin helpon ja nopean kautta. Bella sai maitohömpsyt rinnalla samalla kun Luka puki illalla valmiiksi valitsemiaan vaatteita päälle. Mäkin vetäisin nopsaan c-vitamiini poretabletilla höystetyn ison vesilasillisen. Tehtiin pikaiset aamutoimet ja lähdettiin puoli ysiltä kohti kerhoa.

Oltiin Bellan kanssa kotona takaisin vähän ennen ysiä ja sitten oli meidän naisten aamupalan vuoro. Mä söin illan jämäpuurot ja Bella sai jugurttismoothieta sekä edellisenä päivänä Lukan kanssa  tehtyjä banaani-maapähkinävoikeksejä tai siis keksin ja raejuustoa. Bella tykkäsi istuskella ikkunan äärellä sen aikaa kun siivoilin aamupalan jäljet keittiöstä ja keitin itselleni teetä.

Siirryttiin Bellan kanssa olkkariin, palloteltiin ja katseltiin kirjaa, mä join teetä. Hetken päästä Bella lähti itsekseen touhuamaan ja mä sain juoda teekuppostani rauhassa, välillä Bella tuli hakemaan maitohömpsyä.

Sitten laitettiinkin musaa soimaan ja alkoi aamupäivän jamit! Jonkinlainen pikku jumppailu siinä tuli tehtyä, ensin vähän tanssittua ja Bella hytkyi ja taputteli musiikin mukana myös. Tuli jummpailtua vähän muutakin, punnerruksia ja kyykkyjä, vatsalle ja selälle treeniä yms. Välillä Bella mukana liikkeissä, välillä touhuten omiaan, hauskaa hänellä ainakin oli ja naurua riitti! Liikkuvuutta ja venyttelyä myös ja vähän kehon rauhoittelua lopuksi. Se oli sellainen puolituntinen, että annoin musanja kehon viedä ja Bella muuten koitti myös kovasti ottaa askelta eteenpäin ilman tukea ja muutaman kerran askeleen-kaksi ottikin.

Kello läheni yhtätoista ja mietin, että aamiaisesta ei nyt kovin kauaa ole, mutta tarjotaan nyt kuitenkin Bellalle lounasta ja sehän maittoi aikas hyvinkin, tonnikala-makaroonisötkötystä. Itsekin oli pakko napata banaani, teki jumppailu pienen nälän. Sitten vielä nopsa maitohömpsy ja vaipanvaihto, vaatteet päälle ja menoksi. Ehdittiin just puoleksi kerhon pihaan hakemaan Lukaa kotiin. Lukalla iski pieni haikeus kun kuuli yhden kerhokaverin lopettavan kerhossa, mutta sitten automatka juteltiinkin näkymättömästä Toppa ystävästä.

”Toppa asuu keltaisessa kerrostalossa ylhäällä. Sillä on punainen Skoda auto ja se tekee putkitöitä, mutta erilaisia kuin isi.”

Bella nukahti autoon jo ajettaessa kerholle, joten kotipihassa siirsin hänet rattaisiin terassille nukkumaan. Lukan kanssa suunnattiin lounastamaan ja lounasta olikin valmiina, meille myös tonnikala-makaroonisötkötystä, yhdessä leikattiin kurkut ja tomaatit ruuan kylkeen. Juteltiin kerhopäivästä kun syötiin… Aamulla oli jäänyt vitamiinit nappaamatta, joten otettiin ne nyt ruuan päätteeksi.

Ruuan jälkeen mä laitoin nopsaan vaippapyykin koneeseen ja Luka valkkasi kirjan luettavaksi ennen päiväunia. Kettukirjanhan Luka taas valkkasi ja kaikki kolme hännäkästä tarinaa luettiin, Luka halusi ottaa myös kuvan kirjasta, huomasi varmaan kun mä tänään kuvailen kokoajan yhtä sun toista, niin ajatteli auttaa kokoamaan nää päivänkuvat, normisti ei nyt tule ihan näin paljoa kuvailtua… Tästä kirjasta kirjoitin juuri blogipostauksenkin, Kettujuttuja – Lastenkirjahaaste ja lukuvinkki!

Juuri kun saatiin kirja loppuun, eikä olisi ollut kuin Lukan rattaisiin peittely kaikkien pehmojensa kanssa, niin Bella heräsi ja itkusti niin, että oli ensin hänet kyllä haettava. Bella oli vähän itkuinen, joten Lukan peittely tuli hoidettua aikas nopsasti, mutta Luka ymmärsi ja jäi nukkumaan rattaisiin ulos monen, monen päiväunikaverinsa kanssa.

Bella itkusti kovasti, eikä oikein rintaakaan ottanut, pienen hörpyn vain. Sitten mulla tuli mieleen, että Bellalta kyllä pääsi aimemin, kun lähdettiin kotoa Lukaa hakemaan, niin aikamoinen pumppa, vosiko kakkahätä vaivata. Mentiin Bellan kanssa oikein potalle istuskelemaan, vaippa oli kuiva ja tulikin pissa pottaan melkein heti ja Bella rauhoittui siinä potalla. Bellan ekat pottapissat! Olen paristi Bellaa koittanut potalle, mutta hän ei ole yhtään halunnut jäädä siihen istuskelemaan. Nyt kuitenkin istuskeli mielellään ja katseltiin siinä yksi kirjakin sitten. Sitten Bella viihtyikin touhuten omiaan ja mä petasin aamusti petaamatta jääneet sängyt, jotenkin tuo Lukan sänky oli hellyyttävän näköinen.

Laitoin itselleni latten tulemaan ja suunnittelin pientä lukuhetkeä. Instaan laitoin veikkauksen, että saankohan lukuhetken…? No sainhan minä! Ensin tosin kun sohvalle istahdin, niin Bella tuli heti mun luo ja halusi rinnalle. Maitoa masu täyteen ja sitten annoinkin Bellalle mun kirjanmerkin ja ah, saon lukea kirjaa rauhassa hetken latteani juoden!

Annoin Lukankin nukkua normia vähän pidempään, kun vähän myöhemmin meni päiväunillekin. Puoli kolmen aikaan mulla oli kyllä pussaileva pusumonsteri sylissä. Kävin heittämässä vaippapyykin kuivuriin (tiedän, kestot ei välttis tästä tykkää, mut…). Sitten söin lasten kanssa välipalaa. Bellalle lähinnä maistui puffinaksut vaikka muutakin oli tarjolla, Luka veteli sitten jugurtin sekä banaani-maapähkinävoikeksin, mä söin pari siemennäkkäriä kinkulla. Sitten alettiinkin Lukan kanssa leipomaan. Tehtiin kauraleipiä varten valmiiksi taikina kohoamaan ja Bella seurasi kiinnostuneena.

Annoin Lukan katsoa jakson Outoilijat -sarjaa Netflixistä yhden jakson verran ja Bellan kanssa päätin kokeilla toistamiseen tänään pottailua. Nyt tosin ei ollut vaippa kuiva, eikä pottaankaan mitään tullut, mutta mielellään siinä äidin ja kirjan kanssa istui. Nyt olisi siis varmasti hyvä hetki aloittaa potalla käyntiä.

Neljän maissa otettiin suunta pihalle hetkeksi. Bella nukahti toisille päikkäreilleen rattaisiin. Oli ajatus mennä meidän lähijäälle Lukan kanssa kokeilemaan luistelua, mutta plussa- ja loskakelit olivat tehneet tehtävänsä, eikä ollut jäätä. Ehkä taas pian, kun nyt alkoi uudelleen pakkaset. Mentiin sitten lähipuistoon leikkimään ja pulkkailemaan.

Kotona oltiin hieman ennen viittä ja Bella heräsikin siinä kotiin päästyämme. Laitettiin riisit keittymään ja Luka katseli hetken pikkukakkosta. Pian oli päivällistä koko perheelle, kun Rikukin saapui töistä kotiin siinä viiden maissa. Tosin ennen ruokaa käytiin Bellan kanssa vielä potalla ja hän hörppäsi maitoakin. Ruualla Bellalle oli tarjolla samaa makarooni-tonnikalasötkötystä kuin lounaallakin sekä myös riisiä. Me muut syötiinkin riisiä ja tuollaista vegekastiketta, minkä omasta päästäni lihdein edellisenä päivänä. Instassa peini reels pätkä tuon sapuskan tekemisestä, ihan tosi hyvää oli!

Reels – Mitä tänään syötäisiin?

Ruuan jälkeen mä taputtelin leipätaikinan kaurasydämiksi pellille ja taas hetkesi kohoamaan liinan alle. Ohjeessa oli tunnin kohotusaika tässä kohtaa, mut kohotin vaan puolisen tuntia ja sitten uuniin. Hyviä tuli silti ja hei, ohje Kinsukikissan

100% kauraleipäset

Laitettiin myös sauna päälleja mä suuntasin kuuden maissa koneelle puuhailemaan blogitekstiä, Vastaamatta jääneet kysymykset…. Lukaisin myös muutamia blogeja rauhassa. Riku touhusi lasten kanssa…

Vastaamatta jääneet kysymykset peloista, uhmasta ja kotitöistä

Seiskan maissa mä suuntasin Lukan kanssa edeltä saunaan ja Riku tuli Bellan kanssa sitten vähän perästä päin. Sain hetken löylytellä ihan yksikseni Lukan kylpiessä je hetken löylyttelin kaksin Lukan kanssa. Meillä on Lukan kanssa usein pieni leikki saunassa, kaadetaan löylykauhalla toistemme jaloille viileää vettä ja Luka tykkää myös kun pään päälle kaadetaan, aina ihana kikatus saadaan tällä aikaan. Riku sai sitten lopuksi oman löylyhetkensä. Näin meillä aika usein saunahetki tällä hetkellä menee. Bellalle tottakai maistui saunan jälkeen maitohömpsyt, Lukalla saunassa on aina oma mehutrippi saunajuomana. Nuo meidän lapset on kummatkin aikamoisia kylpypetoja, Bellakin tulee niin vauhdilla kylpyyn hetikun huomaa, että sinne on suunta ja voi sitävedellä läträämisen riemua!

Mä katsoin lapsille iltapalat ja Riku sai oman hetkensä koneella…. Tottakai mä ja Luka syötiin vastapaistettuja kauraleipiä, mutta Bellalle näitä en tarjonnut, ei olleet ihan hälle sopivia vielä. Maukkaista oli kyllä, taisin mutustaa näitä yhteensä kolme, NAM!

Iltatoimet taas hoidettiin yhdessä, minä Bellan ja Riku Lukan, samalla jaolla nukutukset. Kummatkin lapset nukahtivat aika samaan aikaan, meidän iltavirkut, puoli kympiltä. Rikun kanssa istahdettiin sohvalle, vähän höpistiin ja katseltiin jotain treffiohjelmaa sivusilmällä pieni hetki aivot narikkaan tyylillä, heh. Vaipat olivat kuivurissa kuivina, mutta saivat jäädä odottamaan seuraavaa päivää…

Klo 22.30 hyvää yötä!

Sellainen keskiviikko tällä viikolla.
Ensi viikolla taas lisää rehellistä arkea!

Muista lukea myös aiemmat!

Rehellistä arkea – Maanantai, touhua ja sotkua

Rehellistä arkea – Tiistai energiaa täynnä!

Instassa

@outikarita

2 kommenttia

  1. Ihssan kirjoitti:

    Moi!
    Kiitos paljon vinkistä kaurasydämiin. Tuli heti testattua ja ihastuttiin niihin koko perhe. Paljon parempia myös kuin esikuvansa. Mukavaa viikonloppua ja hyvää talven jatkoa sinulle ja koko perheellesi!
    T. Ihssan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *