Hae
Outi Karita

Kettujuttuja – Lastenkirjahaaste ja lukuvinkki!

Kettujuttuja….

Onhan nämä jo hyvän lasten kirjan merkkejä, lapsi haluaa, että kirjaa luetaan uudestaan ja uudestaan, se herättää ajatuksia ja kysymyksiä ja kirjan kuvitus myös kiinnostaa.

Meillä tykätään kirjoista! Siispä ajattelin alkaa jakamaan kuukausittain joitakin lasten sekä aikuisten kirjavinkkejä. Nyt tammikuussa suureen suosioon on meillä noussut pojalla tämä Kaija Panulan ja Netta Lehtolan Kettujuttuja kirja, jossa on kolme hännäkästä tarinaa. Luka sai tämän syntymäpäivälahjaksi loppusyksystä ja nyt tämä vei mukanaan. Tätä on luettu monena päivänä ja aina pitää lukea kaikki kolme tarinaa, jotka nivoutuvatkin yhtenäiseksi ja kauniiksi tarinaksi. Kirjan tarinat ovat tuoneet paljon pohdittavaa ja keskusteltavaa meidän 3 veen kanssa.

Kettujuttuja

Kettujuttuja – Kolme hännäkästä tarinaa

Kolme kertomusta, joissa kettu maalaa tauluja, hoitaa ruusujaan ja löytää ystävän

”Kettu päättää maalata taulun. Mutta maalauskohteen valitseminen on vaikeaa: mäyränpennut eivät pysy paikoillaan, ruokaa maalatessa tulee nälkä ja pilvikin purjehtii ohi liian nopeasti. Eräänä päivänä se tapaa toisen ketun, joka näyttää, että koko maailma on täynnä aiheita. On vain uskallettava tarttua pensseliin.”

-Kirjan takakannen teksti-

Kettujuttuja

 

Tärkeitä asioita on vähän, Kettu ajatteli. Ruusut ja ystävyys. Mutta siinä on jo paljon.

Kirjassa kuljetaan kolmen tarinan kautta läpi vuoden, läpi ilojen ja surujen. Kaiken tämän kettu on maalannut tauluiksi, jotka löytyvät kirjasta. Tarinassa koetaan kasvua, oivalluksia, ystävyttä, menetystä. Näiden tarinoiden kautta myös kuolema ja menetys tulivat esille ja joihin poikanikin tarttui. Hän osasi myös hienosti kertoa, miksi yhdessä kuvassa mäyräemo itkee ” Se varmasti rakasti sitä pentua”. Yksi mäyränpentu siis kuoli kirjassa…. Voi miten liikutuin siitä, miten hän asiaa käsitteli ja sanoitti, ei siinä paljon loppujenlopuksi minua tarvittu, eikämitään enempää. Näinkin vaikea aihe, mutta lapsen ikätasoisesti kuin itsestään tämän kirjankautta.

Kettujuttuja

Tämä kirja sisälsi myös tärkeitä muistutuksia aikuiselle elämästä. Kirjan kuvitus oli myös niin kaunis, että voisi kelvata tauluiksi seinälle. Itse ainakin huomasin pysähtyväni kirjan kuvien äärelle ja ketun maalausten äärelle….

Kettujuttuja

 

Tarina on Kaija Panulan kirjoittamaa ja kaunis kuvitus Netta Lehtolan kädenjälkeä.

Luetaanko teillä?
Ihana jos kerrot jonkun oma lastenkirjavinkin viimeaikaisista kirjoistanne!

Kettujuttuja

lastenkirjahaaste

Pst.

Instagramista löytyy #lastenkirjahaaste ja tuon haasteen bingosta tämäkin kirja voisi napata useamman kohdan!
ainakin kolmeen kohtaan voisin tämän kirjan laittaa ja ne ovat
Kirja, jonka kuvituksen voisin ripustaa seinälleni
Kirja, joka tuo lohtua
Kirja, jossa puhutaan kuolemasta

Kannattaa tsekata instassa myös tilit
@aarrekirjasto
@kirjamatoja
@riittatadinsadut

Lue myös

Rehellistä arkea – Maanantai, touhua ja sotkua

Rehellistä arkea – Tiistai energiaa täynnä!

Instagram

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.