Hae
Outi Karita

Rehellistä arkea – Tiistai energiaa täynnä!

My day – postaussarja käynnistyy tästä ja nimellä Rehellistä arkea. Viime viikolla maanantai, tällä viikolla tiistai, seuraavaksi keskiviikko….
En siis valitse päivää sen mukaan, mitä se on sisältänyt vaan vuorollaan, päivä kerrallaan, joskus sisältäen kenties jotain spessua ja useimmiten ihan tätä tavallista arkea!

Ennen päivään lähtemistä kerron muutaman edeltävän päivän taustaa sen verran, että bella on sairastellut ja nyt oli ensimmäinen täysin kuumeeton päivä. Pe-la yönä nousi kuume ja viimeisen kerran kuumetta oli maanantai aamupäivästä. Muita oireita ei ollut ja vauvarokoksihan se sitten kuumeen jälkeen paljastui, niinkuin veikkasinkin.

 

Aamulla alettiin heräillä seiskan maissa, Bella hieman alkoi kähkiä ja söi unisena maitoa rinnalla. Luka oli hieman aiemmin tullut meidän sänkyyn, jossa torkkui ja halusi olla ehdottomasti kainalossa. Puoli kasin aikaan heräiltiin kunnolla ja vähän siinä sängyssä vielä ihmeteltiin. Luka olisi halunnut leikkiä iskän kanssa, mutta Rikuhan oli jo töihin lähtenyt. Avasin telkkarin ja annoin Lukan katsella lastenohjelmia. Itse aloin aamupalaa laittamaan ja puuron valmistuessa Bella sai jo aamiaista, illalta jääneitä banskulettuja ja jugurttismoothieta. Isosti ei Bellalle maittanut, toki oli hörppinyt jo vähän ennempää maitoa sekä yöllä oli tankkaillut nyt sairastelun perään. Muutenkin viime päivinä kuumeilun takia ruoka maittanut huonommin. Itselleni ja Lukalle keitin tosiaan kauramaitoon kaurapuuroa ja aamupalaa tehdessä kuuntelin aamun aloitukseksi positiivisia affirmaatioita, Powerful Positive Morning Affirmations for Positive Day.

Aamupalan jälkeen lasten aamutoimet ja sitten istahdin sohvalle juomaan teetä ja seurasin, miten lelut alkoivat täyttää lattiaa. Jossain vaiheessa vähän toppuuttelin kun olkkarin lelulaatikon lisäksi alkoi leluja tulemaan lasten huoneesta. Kerroin, että voihan sinnekin mennä leikkimään tai ettei nyt levitettäisi ihan kaikkea, ainakaan niitä joilla ei leikitä. Luka alkoikin omatoimisesti siivoamaan osan leluista ja pian kummatkin oli leikkimässä lasten huoneessa.

Mä pistin itselleni musaa soimaan ja siivoilin keittiöstä aamiaisen jäljet ja tein omat aamutoimet. Lapset viihtyi hyvin keskenään, ihanaa! Kun olin itse valmis ja menin lasten luo niin Bella hakeutuikin rinnalle syömään maitoa. Pikkuhiljaa alettiin suunnata ulos. Kivat leikit oli sisällä, mutta myös lumityöt houkutti ulos niin minua kuin Lukaakin. Lupasin,e ttä lumitöiden jälkeen voidaan tulla sisälle niin, että ehtii vielä ennen päikkäreitäkin leikkimään. Tehtiin Lukan kanssa lumitöitä ja temmellettiin omassa pihassa lumessa. Bellahan siis nukahti heti ulos mentyämme rattaisiin päiväunille. Meillä oli Lukan kanssa tosi hauskaa, hän halusi kaataa mua lumihankeen, kuten isä oli opettanut ja siinä me temmellettiin ja naurettiin.

Tuli kuvailtua instaan myös yksi pöhkö reels -pätkä.
Instan reelsit on vähän harjoittelun alla mulla…

Snowtime

Sisälle suunnatessa Luka hetken leikki itsekseen kun mä laitoin ruokaa, mutta pian hakeutui mun luokse. Ruuan ollessa uunissa ehdotin jos koottaisin yhdessä palapeliä ja niin tehtiin. Isoissakaan palapeleissä Luka ei tarvi paljoa apua, hän on aika haka näissä!

Lounasta syötiin puoliltapäivin ja kun lounas oli saatu syötyä niin Bella heräsi, halusi tottakai rinnalle heti. Kun Bella oli saanut masuunsa maitoa niin suunnattiin lueskelemaan kirjaa Lukan kanssa. Bella ei niin välitä näistä meidän lukuhetkistä ja häntä kiinnostaisi repiä lähinnä kirjojen sivuja tai syödä kirjojen kulmia, mutta Luka sai lukuhetkensä kettutarinoiden parissa. Aivan ihana kirja, josta en nyt kerro kuitenkaan enempää, mutta palaan täällä blogissa vielä tähän kirjaan! Sitten Luka rattaisiin ja terassille unikaveriensa kanssa nukkumaan. Unikavereina onkin tällä htekellä aika liuta eri pehmoja, on Kettu, Krako (Krakovasta ostettu lohikäärme), Panda, Pupu, Ankka, Pikkunalle ja Lammas. Voin sanoa, että on rattaissa täyttä, mutta ilmeisen hyvä nukkua!

Bellalla oli selvästi nälkä ja olihan hänellä lounas vielä saamatta. Laitoin pienen lounaan hänelle ja siivoilin mun ja Lukan lounasjälkiä sekä tein itselleni latten Bellan syödessä. Kätevää tää sormiruokailu kyllä! Ei Bella tosiaan isosti vieläkään syönyt, mutta selvästi halusi ruokaa ja hyvä niin, että ruokahalu oli palaamassa sairastelun jälkeen paremmaksi. Kuitenkin halusi vielä maitohuikkaa rinnalla ruuan peräänkin ja se nyt taisi kuumeilusta toipuessa olla eniten mieleen. Hyvä, että nestettä nyt menee, sillä alkoi maanantiana pissanmäärä olemaan hieman vähäistä…

Mulla olikin latten kaveriksi vähän raakasuklaata, nam! Vähän myös höpsöteltiin Bellan kanssa, loruiltiin ja katseltiin yhtä Bellan kirjaa, joka kyllä kiinnosti varsinkin kun musiikkia tuli. Sitten sain istahtaa oman sopivasti jäähtyneen latteni äärelle, mutten suinkaan sohvalle voinut jäädä. Lattialle kun istahdin niin hetekn lattemukini kiinnosti, mutta pian voitiinmennä omiin touhuihin, kunhan minä pysyin lattialla, heh.

Lukan kärryt nostin sisälle kahden maissa, jotta poitsu alkaisi heräillä. Annoin heräillä rauhassa ja laitoin pyykkiä koneeseen. Kun sitten päiväunilta herättiin niin kummatkin lapset sai välipalaa. Olin tehnyt jugurttijädeä pakkaseen ja sen lisäksi Luka söi vielä jugurttia ihan purkistakin. Sitten viihtyivätkin lapset hetken leikeissä ja touhuissa yhdessä. Mä jatkoin vähän pyykkitouhuja, viikkailin puhtaita ja täytin pesusta tulleet kestovaipat.

Rinnalle Bella kaipasi joskus siinä iltapäivällä ja väsy alkoi tekemään tuloaan. Kun Bellaa ruokein ja kävin vaihtamassa vaippaa, niin annoin Lukan katsoa yhden jakson Lohikäärmeiden pelastuspartiota. Neljän maissa lähdinkin lasten kanssa ulos, vetäisin vain ensin lennosta elovenan välipalakeksin, kun tajusin, että mullahan on jopieninälkä…. Bella rattaisiin, joihin simahti heti toisille päiväunilleen ja sitten suunnattiin puistoilemaan ja pulkkailemaan lähipuistoon. Kotiin tultiin viiden maissa ja syötiin koko perhe yhdessä, paitsi Bella joka nukkui vielä. Riku tuli samoihin aikoihin töistä kotiin kun me tultiin puistosta. Bella jatkoi vielä uniaan lähes kuuteen asti ja maidolla masua täyteen kun heräsi.

Mä otin about kuudesta puol kasiin aikaa näpytellä blogia sekä kuvata yhden insta tv videon valmiiksi. ainakin majaleikkiä iskän kanssa leikkivät. Sitten otinkin hoitaakseni lasten iltapalat. Luka veteli ihan älyttömän ison iltapalan, weetabixia, mandariini, lähes kokonainen banaani ja muutama kuivattu luumu. Bella vetäisi jugurttismoothien ja noita samoja hedelmiä. Kummallekin maittoi ltapala siis oikein hyvin.

Lasten iltatoimet hoidettiin yhdessä, minä Bellan jaj Riku Lukan. Kirjaa taisivat myös isä ja poika lukea. mä suuntasin nukuttelemaan Bellaa ja Riku Lukaa. Huomasin, että Bella tosiaan alkoi olla tervehtynyt, kun sängyssä vielä tarvi hetki tohistaa ennen kuin malttoi pysähtyä kunnolla iltamaidoille rinnalle ja nukahtamaan. Olisiko ollut puol kymppi kun Bella nukahti ja Luka hieman jälkeen, iltavirkkuja nämä meidän lapset.

Iltapalaa sitten vielä itselle, vähän keittiön järkkäilyä. Riku oli jo aiemmin siivoillut vähän enempi keittiötä iltapäivin jäljistä. Rikun kanssa katsottiin yksi Modern family jakso. Sänkyyn mennessä kuuntelin kuulokkeilla vielä affirmaatiota rauhoittumiseksi. Olen kuunnellut nyt iltaisin tällaista Bedtime Affirmations for Closing Of The Day.

Tiistaina kuvattu insta tv pätkä

Tammikuun tervehdys

Lue myös

Rehellistä arkea – Maanantai, touhua ja sotkua

Kuka vaan voi kuormittua, minäkin!

Toivotan tervetulleeksi iloa, kepeyttä ja huolettomuutta

Instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.