Punainen linssikeitto chorizolla tai vegenä talvipäiviä lämittämään
Punainen linssikeitto, NAM!
Nyt tuli kyllä tehtyä niin maukasta linssikeittoa, että tällä reseptillä mennään jatkossa. Erilaisia linssikeittoja on välillä tullut tehtyä ja nyt sovelsin tämän keiton itse! Mieskin kehui keittoa pitkän työpäivänsä jälkeen hyväksi ja täyttäväksi, joten pakko tän oli hyvää olla, sillä meillä mies on se meidän perheen master chef. Mä halusin tällä kertaa keittoon mukaan chorizoa ja toisena päivänä murustin vähän fetaakin päälle, mutta keitto menee kyllä täysin vegenäkin ja täyttää silläkin tavoin takuuvarmasti! Sopi myös mun ruokavaliomuutoksiin, joista kirjoittelin edellisessä postauksessani.
Punainen linssikeitto
Ainekset
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 chili / chiliflakes maustetta (santa maria)
2 dl kuivattuja punaisia linssejä
1 prk tomaattimurskaa
n. 5 dl vettä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria
Kaurakerma paahdettu sipuli
Oliiviöljyä
Siemeniä / Pähkinöitä
+
3 chorizomakkaraa
Fetaa
Ohje
Huuhtele linssit. Hienonna sipuli ja valkosipulit sekä halutessasi chili. Kuullota sipulit (ja chili) kattilan pohjalla oliiviöljyssä.
Lisää kattilaan huuhdellut linssit ja tomaattimurska.
Lisää vettä 2-3 dl ja käytä hyödyksesi tomaattimurskapurkkia,
eli kaada vettä purkkiin niin tulee samalla huuhtaistua purkista kaikki tomaatti mukaan keittoon!
Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä n. 20 min välillä sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt.
Jos haluat chorizoa mukaan, niin pilko keiton keittyessä makkarat ohuiksi siivuiksi ja paista pannulla!
Kun keitto on keittynyt tarpeeksi, lisää sekaan kaurakerma ja n. 2 dl vettä.
Voit taas huuhtaista kermapurkin kautta veden, niin tulee kaikki maut talteen!
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekottimessa.
Lisää joukkoon chorizo jos otit sen mukaan keittoon!
Lisää lautaselle keiton päälle siemeniä/pähkinöitä ja halutessasi chili flakes maustetta,
tälle mausteelle kyllä iso suositus!
Ja hei,klikkaa postauksen alusta sydäntä, jos tää resepti menee testiin tai muuten inspiroitsi!