Hae
Outi Karita

Ruokavaliomuutokset hyvinvoinnin vuoksi

Ruokavaliomuutokset on jo jonkin aikaa olleet mielessä ja pienesti niitä aloin jo toteuttamaankin ennen vuoden vaihdetta. Tällä viikolla sitten isommin ja nyt alkuun isommalla volyymilla. Ruokavaliomuutokset ovat täysin omaa hyvinvointiani ajatellen! Nämä ruokavaliomuutokset on lähtöisin paljolti siitä, että ihoni ei voi hyvin. Tämähän on melko selkeä viesti, että jotain täytyy tehdä! Mulla on atooppinen iho ja talvi on pahinta aikaa. Syön paljon hyviä rasvoja ja rasvaan ihoani aamuin illoin. Tämä ei kuitenkaan tällä hetkellä riitä. Uskon, että nämä muutokset voi muutoinkin lisätä hyvinvointia sekä energiaa arjessa! Samalla nämä voivat tuoda monipuolisuutta ruokavalioon!

Ruokavaliomuutokset alulle

Olen aiemmin testannut gluteenin ja lehmänmaidon vähentämistä ruokavaliosta ja jo pelkkä vähentäminen teki vaikutuksensa ihooni, tuolloin muuten vaikutti hormonitoimintaankin positiivisesti! En halua mitään nollatoleransseja ja tiukkoja rajoituksia tai tarkkoja ruokavalioita. Minulla on jo ihan tarpeeksi rajoituksia allergioiden kanssa, jotka blokkaa pois suuren osan hedelmistä, pähkinät ja raa’at juurekset. Ihoni huomaan myös reagoivan negatiivisesti soijatuotteisiin, joten niillä ei lähdetä maitotuotteita korvaamaan. Nämä ruokavaliomuutokset lähtee nyt sallivuudella ja joustavuudella ainakin liikenteeseen. Josko taas riittäisi, että vähentäisi gluteenin ja lehmänmaidon määrää ruokavaliosta, niin ja sokerin! Aluksi vähän isommalla volyymilla ja sitten tasaten sellaiseen itselle sopivaan tasapainoon, katsoen vähän miten iho ja keho muutenkin reagoi!

Ruokavaliomuutokset

Mitä tilalle?

Tämä kuitenkin tällä hetkellä vaatii hieman ajatusta. Sitä on lukkiutunut helppoihin ja nopeisiin ratkaisuihin ja jotenkaan ei huomaa miettiä vaihtoehtoja. Nyt täytyy hieman miettiä ja tein itselleni hieman olen pohtinut aamu-, väli- ja iltapala vaohtoehtoja, koska nämä menee juuri niillä nopeilla ja helpoilla ratkaisuilla ja niin saa jatkossakin mennä, mutta enää se ei ole välttämättä se leipä ja jugurtti ainakaan kovin usein.

Mitä sitten tilalle? Nyt niinkuin silloin aiemminkin näitä rajooittaessani pidin heran mukana ruokavaliossa, heraproteiinia olen käyttänyt smoothiehin protskuna. Kauravalmisteita varmasti tulee käytettyä. Juustoja vähennän, mutta en varmasti kokonaan luovu, mutta osittain korvaan myös vuohenmaitojuustoilla (feta ja halloumi). Riisikakut ja maissikakut maistuu muutenkin meikäläiselle, joten niitä tulee varmasti rouskittua entistä enemmän. Pasta on meillä hyvin suosittu ruoka, joten sen ainakin välillä valitsen gluteenittomana, mutta tällä htekellä muita raaka-aineita enemmän hyödyntäen!

Ravintolisät tukena

Ravintolisät tuli myös tsekattua läpi ja päätin boostata nyt reippaamalla määrällä omega 7 ainakin parin viikon ajan. Omegarasvahapoista tuo seiska on hyväksi iholle ja limakalvoille, valmiste sisältää toki myös muita omega rasvahappoja. Ihoa ajatellen ravintolisiini kuuluu myös sinkki, deetä syön reippaalla annoksella myös! Viherjauheen otin myös käyttöön, ihan yleisesti hyvinvointia ajatellen ja se on boostannut kyllä selvästi kehon puhdistusta, jonka huomaan kyllä nyt käynnistyneen kehossa.

Kyllähän tässä samalla tulee kiinnitettyä taas huomiota hieman enemmän kokonaisuuteen ja hyvä välillä kiinnittääkin siihen huomiota! Tarkoitus olisi aloittaa ensi viikolla my day -postaukset, joten niissä varmasti näkyy hieman ruokapäiväkirjaakin, joten niissä pääsee tarkemmin sitten kurkkimaan mun ruokavaliota tällä hetkellä ja miten ruokavaliomuutokset siellä näyttäytyvät.

Ruokavaliomuutokset

Lue myös

9 months in, 9 months out

Raskausajan painonnousu – faktaa ja omakohtaisuutta

Seuraa instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *