Hae
Outi Karita

2020 muistoissa

Jos vielä koostaisin viime vuotta kuvamuistoin ja vähän kertoenkin.

Suunnitelmia vuodelle oli muutamien reissujenkin muodossa, mutta onneksi mitään peruutusmahdottomia varauksia ei oltu tehty, koska kyllähän vuosi heitti aika häränpyllyä. Vuoteen mahtui silti  suuria elämänmuutoksia, perheen ja rakkauden kasvua, paljon kivoja juttuja ja hetkiä, muutamia kotimaanreissailujakin. Tätä postausta tehdessä tuli oikein iloinen ja lämmin olo, olihan meillä ihana vuosi!

TAMMIKUU – HELMIKUU

Loppuraskauden aikaa, eikä vielä tietoa koronapandemiesta. Joku korona jossain välissä uutisissa mainittiin kyllä…

Me käytiin viettämässä Rikun kanssa kaksin yö Turussa. Pääasiassa rentoilua hotlalla ja kaksin olemista. Mut myös ”yllätettiin” baby showereilla, ihanat ystävät kun tällaista järkkäsivät! Nuutinpäivänä täälläpäin on tapana lasten pukeutua ja kiertää kyselemässä ”saako laulaa”, palkkioksi saa sitten ”jouluntähteitä” vaikkakin nykyään taidetaan erikseen ostaa nuutipukeille herkut palkaksi. Mekin käytiin muutaman sukulaisen luona.

Raskauskehoa huolsin Naisten hyvinvointikeskus olennaisessa ahkerasti. Kävin äitiysfysioterapeutilla, joka myös oli doulani säännöllisesti. Lisäki helmikuussa kävin hemmottelevassa synnytystä valmistelevassa vyöhyketerapeuttisessa hoidossa, i-h-a-n-a-a!!!! Kätilön vetämät liito -tunnit olivat myös ihan parhautta!

Helmikuussa kouluttauduin imetystukiäidiksi ja kåäytiin juhlimassa myös Rikun veljen viiskymppisiä.

MAALISKUU

Maaliskuussa perheemme kasvoi! Sain aivan mielettömän ihanan synnytyskokmeuksen ja siitä iso kiitos niin miehelleni kuin myös doulallemme, joilla oli valtavan iso merkitys! Meillä oli myös aivan ihana kätilö, joka pääsikin meidän kanssa heti tositoimiin. Ehdein olla sairaalassa n. 45 min, kun ihana tyttömme oli maailmassa ja itse otin hänet käsilläni vastaan…. Pakkohan tuo synnytystarina tähän on linkata!

Synnytystarina 2020

Alkoi tutustuminen uuteen perheenjäseneemme ja myös uudenlaisen arjen rakentuminen ja Rikun isyysloman ansiosta sain alkuun pesiä rauhassa pikkuisen kanssa ja silti sain Lukallekin annettua huomiotani ja aikaani. Bella oli rauhallinen tapaus ja Luka alusta asti ylpeä ja hoivaava isoveli! Aloitin myös heti sairaalasta kotiin päästyämme maidon luovuttamisen. Olisiko ollut niin, että ainakin koko maaliskuun maitoa otettiin vastaan, mutta myöhemmin koronarajoitusten takia luovutus oli hetken katkolla, kunnes kesäkuussa minulta kysyttiin haluaisinko alkaa uudestaan luovuttamaan.

Maaliskuun alussa korona alkoi yhä usemmain kuulua uutisissa ja ihmisillä alkoi kaupassa elintarvikkeiden ja vessapaperin hamstraus. Ei vielä oikein ymmärretty, mistä on oikein kyse. Sairaalssa Bellan synnyttyä alkoi uutisia tulemaan enemmän ja enemmän, oikein muusta ei tv:ssä puhuttukaan. Perjantaipäivänä, kun päästiin kotiin tuli ensimmäinen vierailurajoitus täällä, ainoastaan puoliso enää pääsi käymään. Tämä ei ehtinyt koeskea meitä. Seuraavalla viikolla tulikin sitten kertarysäyksellä enemmäbn rajoituksia ja poikkeustila julistettiin. Me oltiin kotona ja pysyttiin! Isovanhemmat ja kummit ehtivät pienokaisemme nähdä ennen!

HUHTIKUU

Kotoilua, kotoilua…. ja lähipuistoissa oloa! Riku nyt töissään näki ihmisiä, mutta mulla ja lapsilla oli kontaktit muutamassa muussa naapuruston puistoilijassa, äiti ja taaperokaverissa, sekä Bellan kummien kanssa nähtiin. Tehtiin myös metsäretkiä lähelle ja vähän kauemmas tässä kotikaupungissa. Meille istutettiin myös tuija-aita tienvarteen.

Virvottiin etänä, käytiin viemässä virpomiskortit postilaatikoihin ja lähtettiin kuvia muutamille. Vappua vietettiin myös kotosalla ja lähikallioilla/metsässä seikkaillen ja vappupiknik sekä luonnossa että olkkarissa tuli järkättyä!

TOUKOKUU

Edelleenpiirit ja ympyrät pysyi pieninä, välillä tuntuihieman yksinäiseltä, kun pääasiassa arkipäiviä vietti lasten kanssa kotona tai leikkipuistossa Rikun ollessa töissä. Retkeilitiin, puistoiltiin ja kotoiltiin! Kevät alkoi lämmetä kesäksi! Äitienpäivä vietettiin myös oman perheen kesken ja käytiin ulkoilemassa Kirjurinluodolla.

Sen verran uskallauduin, että kävin kampaajalla värjäämässä hiukset ennen äitienpäivää ja ennen Bellan nimiäisiä. Bellan nimiäiset vietettiin meillä kotona kummien kesken ja muiden läheisten kanssa nimiäisiä vietettiin etänä samana päivänä! Juhlittiin myös Bellan yhden kummin, hyvän ystävän kolmekymppisiä ja ihan vain meidän ja heidän perhe, muutenkin oltiin heidän kanssa keväällä treffailtu. Nämä toivat myös tervetullutta vaihteluakin arkeen!

KESÄKUU

Kirjurinluodolla paljon ulkoiltiin, leikittiin ja käytiin eläimiä moikkaamassa. Vähän alettiin myös kulkemisia laajentaa kun rajoitukset hellittivät, mutta haluttiin pysyä kesäkuu vielä suht varovaisina ja pysyteltiin kotikaupungissa. Kahvilaan kyllä uskallauduttiin pitkästä aikaa! (Jos joku ei tiedä, niin mä rakastan kahvilassa istuskelua!) Ostettiin kotipihaan oma uima-allas ja siitä riitti iloa koko kesälle!

Kesäkuussa vietettiin Rikun kanssa taaperovapaat yönyli treffitkin, Bellan hengatessa rennosti mukana. Juhannuksena kyläiltiin Rikun vanhempien luona ja toisena päivänä meillä oli ystäväperhe/Bellan kummit kylässä. Ei käyty meidän ”perinteisellä” juhannusristeilyllä perheenä, mutta rentoa ja kesäistä meininkiä meillä kyllä piisasi.

HEINÄKUU

Vähän uskallauduttiin Poristakin pois ja pidettiin myös omat pienet kesäjuhlat. Alunperinkin oli tarkoitus juhlistaa heinäkuussa meidän 10-vuotis hääpäivää pienten juhlien merkeissä (ja syksyllä lähteä Espanjaan…). Nyt juhlista tuli meidän perheen kesäjuhla, johon yhdistyi hääpäivä sekä vielä Bellan nimiäiset livenä. Niin ja syksyllä ei lähdetty Espanjaan. Rikun kanssa sitten oikein hääpäivänämme käytiin kaksin syömässä ja mun kuoharilasista ravintolassa löytyi sormus, jossa kimaltelee kivinä minä ja Riku, Luka sekä Bella. Mieletön ylläri ja tämä plus puhe juhlissamme Rikulta mulle oli kyllä enemmän mitä tämä yltiöromantikko olisi osannut toivoakaan!

Tässä lähistöllä, Merikarvialla on Koivuniemen herran Muumaa, jossa käytiin yhden ystäväperheen kanssa viettämässä yksi kesäinen päivä. Oman perheen kesken tehtiin päiväreissu Sastamalaan Herra Hakkaraisen talolle ja minä sekä lapset ja ystäväni oman lapsensa kanssa tehtiin junalla päiväreissu Tampereelle Koiramäkeen. Kaikille näille iso suositus, aivan mahtavia paikkoja!

Luovutin viimeisen erän äidinmaitoa ja vikan erän mukana lähetin maitokeittiön työntekijöille suklaisen kiitoksen! Tuli yllätettyä ja siis oikeasti yllätettyä yksi ystävä Baby showereilla myös heinäkuussa ja juhlittiin myös lastemme serkun rippijuhlia.

Elämä tuntui kyllä melkoisen normaalilta!

ELOKUU

Kesä senkun jatkui ja kummipoikamme syntyi!!!

Ulkoilua, ulkoilua ja keskustaankin tein puistoretken lasten kanssa. Ei ehkä kuulosta kovin eksoottiselta, mutta harvemmin ehkäpä tulee tehtyä puistoretkeä keskustaan. Yhden ystävän ja hänen lapsensa kanssa lähdin omat lapset autoon pakaten Raumalle päiväreissulle viettämään kesäpäivää. Naureskeltiin, että ihan kuin jossain keski-euroopassa oltaisi oltu. Tuo Vanha Rauma on vaan niin todella kaunis!

Oman perheen kesken tehtiinkin sitten vuoden isoin reissumme Ähtäriin, jsota vuokrattiin mökki kolmeksi yöksi. Koulut oli juuri alkaneet, joten siellä oli melkoisen rauhallista ja sattuipa vielä ihanat kesälämmötkin tuolle viikolle! Päästiin uimaan joka päivä lämpimään järviveteen, eleltiin mökkielämää, seikkailtiin Ähtärissä ja käytiin Tuurissa. Ähtäri on mielessä myös vuodelle 2021, Tuurissa parasta oli muumileikkipuisto, joka oli ihan kiva. Tuuria voisi ajatella vaikka lähtöpäivälle, ajella sen kautta jos sen haluaa ”kokea”. Kesäloma-aikaan siellä tietty on se miljoonativoli, mutta toisaalta oli kiva mennä koululaisten loma-ajan ulkopuolella.

Lukan lempparieläin oli Ähtärissä muuten lammas ja muutenkin se koti-/maatilaeläin piha oli mieluisa, kun eläimiä pääsi silittelemään. Matkamuistoksi silti valikoitui pandapehmo ja tekihän ne vaikutuksen niin isoihin kuin pieniin!

SYYSKUU

Ulkona säällä kuin säällä!

Riku vanheni ja käytiin ruskakuvia ottamassa, samalla tuli Lukan 3-v kuvat. Mä aloitin jo elokuussa oman viiikottaisen joogan, jonka perään aina vielä oma pieni kahvilahetki…. Mun syksyn ”joogamatka” oli paljon antava niin henkisesti kuin fyysisesti. Mä kävin Bellan kanssa yönyli reissulla ystävän luona Kaarinassa ja koko perhe käytiin myös Raisiossa kummitytön synttäreillä.

LOKAKUU

Oikea juhlakuukausi!

Kummipojan ristiäisiä vietettiin, Rikun äidin 70-v kunniaksi käytiin syömässä, mä vanhenin, kummipoika myös ja Luka täytti 3-v. Luka aloitti myös perhefutiksen mun kanssa lokakuussa. Aiemmin syksyllä oli alkanut jo iskän kanssa temppuklubi ja myös avoimen pk:n kerho kevään tauon jälkeen aukesi jälleen syksyllä!

MARRASKUU

Isäinpäivän viettoa, taaperokaverin synttärit ja sen semmoista. ensimmäiset lumet kunsaatiin, niin heti lähdettiin pulkkamäkeen ja tehtiin lumiukot. Marraskuun lopulla, 1. adventtina vietettiin meidän perheen pikkujoulua!

JOULUKUU

Joulu saapui pikkuhiljaa hiipien…

Muutama ”ehkäsuunnitelma” meillä oli pienoisten päivä/yönylireissujen muodossa joulukuulle, mutta koronapandemian taas yltyessä peruttiin nämä suunnitelmat. Suunnitelmat oli juuri siksi ehkäsuunnitelmia, että tiedettiin, että näin voisi käydä.

Tonttuovi, parisuhdejoulukalenteri ja jouluisat pikkupuuhat perheen kesken. Vähän myös aikuisten joulutohinaa… Itsenäisyyspäivän viettoa ja uuteen musiikkileikkipuistoon tutustuminen! Marras-joulukuun vaihteessa mulla tuli joogasta parin kerran tauko, kun meidän perhettä kiersi nuha, lapsilla ja mulla vuoden eka pöpö. Aika vähällä siis selvitty ja nytkin oli vain nuhaa. Jooga sai jatkua joulukuussa vielä  mun osaltani kerran, mutta onneksi pääsin vikalle kerralle vielä mukaan!

Vietettiin myös taaperovapaat yönyli treffit, bella taas mukana hengaten. Näitä tullut muutamat viettettyä tässä välissäkin, joita en nyt kaikkia tähän kirjoittanutkaan. Ollaan aina haettu pizzat ja hyvää suklaata sekä katsottu joku leffa, Bellan hengatessa mukana!

Meidän asuinalueella oli pihajoulukalenteri ja itsekin osallistuttiin jouluisella työmaalla tähän tempaukseen ja saatiin asuinalueemme lasten koristelema kuusi terassille! Jouluaattona oltiin Rikun veljen perheen luona ja muuten kotosalla joulua vietetttiin rennosti, yksi päivä täysin ja vain oman perheen kesken. Välipäivinä käytiin tekojäällä luistelemassa, Luka ekaa kertaa luistimilla ja uutta vuotta vietettiin ystäväperheen luona tullen lasten nukkumaanmenoaikaan kotiin…

Joulu 2020

Semmoinen vuosi!
Ja vaikka on asioita, joita ei jää kaipaamaan, niin kyllä vuodessa 2020 oli paljon hyvää, kun osasi katsoa lähelle!

Lue myös

Kiitos vuosi 2020 – Pelosta iloon!

Ilon vuosi 2021

Instagram

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *