Hae
Outi Karita

Ilon vuosi 2021

Ilon vuosi
Se nimittäköön tätä vuotta.

Ilon vuosi

ILO

 

Ilo asuu minussa ja parhaimmillaan se on pitelemätöntä ja kuplivaa

Jokusen vuoden minulla on ollut eräänlainen teema vuodella, oikeastaan ajatuksissani ja sydämessäni syntynyt intentio. Tälle vuodelle suuntaa antoi ilo, enkä tätä miettinyt sekuntia kauempaa. Tämä vuosi on ilon vuosi. Lempeyden, ilon ja rakkauden voimassa, saa ilon vuosi alkaa!

Ilo asuu minussa ja parhaimmillaan se on pitelemätöntä ja kuplivaa. Silloin se pulppua sisälläni ja läpi kehoni ulos asti, se säihkyy silmissäni ja heleilee äänessäni. Näkyy hymynä peilikuvassa ja vilahtaa vastaantulijoille. Se näkyy iloitsemisessa yksin ja toisten kanssa pienistä ja suurista ilon aiheista. Ilon aiheita olen aina löytänyt helposti arjesta ja ympäristöstäni. Kun avaa vain aistinsa ja on läsnä voi ilon aiheita löytää pieniä ja suuria.

päälimmäiset tunteemme

Lempeys, rakkaus ja ilo, niiden haluan olla näitä tunteita päälimmäisenä

Kun tajusin viime vuonna pelkoni, niin huomasin miten se on syönyt ilolta tilaa. Kaikki tunteet kuuluvat elämään ja ne on tärkeää kohdata ja käsitellä. Joskus emme vain näe ja ymmärrä tunnettamme. Joskus vaatii todellista pysähtymistä ja työstämistä nähdä ja ymmärtää kaikkia elämäänsä ohjaavia tunteitaan. Itselle viime syksynä avasi paljon jooga ja henkinen valmennus. Elämässään voi pysähtyä miettimään, mitkä tunteet ohjaa omaa elämää ja reagointeja, mitä tunteita on läsnä. Voi pysähtyä ajatukseen, minkä tunteiden haluaa antaa ohjata elämäänsä, minkä tunteiden läpi katsoa elämää ja mille antaa eniten tilaa. Lempeys, rakkaus ja ilo, niiden haluan olla näitä tunteita päälimmäisenä, mukana myös armollisuus sekä kiitollisuus ja liuta muita tunteita.

Aito positiivisuus ja ilo kumpuaa siitä, että käy läpi muutkin tunteet, joita vastaan tulee, ottaa ne vastaan ja kohtaa. Näitä kohtaan voi tuntea myös kiitollisuutta. Näiden kautta on mahdollisuus kasvuun. Kaikilla tunteilla on merkityksensä ja tehtävänsä. Käsittelemättömät tunteet syövät tilaa muilta tunteita ja käsittelemättöminä jäävät sisälle syöden yhä enemmän tilaa itselleen.

tunteiden työstäminen

Nyt annan iloni pulputa takaisin täyteen voimaansa!

Sattumaa tai alintajuntani ohjaamaa. Kirjakaupassa katsellessani syksyllä tälle vuodelle kalenteria, mukaani tarttui Hidaste elämää -kalenteri ”Ilon vuosi”. Tämä kalenteri on ollut pitkään vain odottamassa tätä vuotta. Viime vuoden kalenteri jäi jopa melkein käyttämättä, kun koronan takia kaikki sivut alkuun pyyhkiytyi tyhjiksi eikä myöhemminkään isosti saaneet täytettä. Nyt kun aloin tarkemmin kalenteriin tutustumaan niin huomasin, että kalenteri sisältää paljon ilon ajatuksia ja kuukausittaiset teemat haastavat pohtimaan ilon aiheita. Ajattelinkin jakaa kuukausittaiset kalenterin ilon teemat ja niihin liittyen omat ajatukseni tänne blogiin kuukausittain!

Yksi iso asia, johon aion myös tänä vuonna paneutua henkisessä kasvussa on tunnelukot ja ostinkin tunnelukot -kirjat itselleni. Tästä varmasti myös myöhemmin tulossa juttua täälläkin, kun kirjan pääsen aloittamaan ja näiden asioiden työstämisen kunnolla. Tämän uskon toimivan myös hyvin siihen, miten voi vapauttaa tilaa ja energiaa tunteille, joita haluaa elämässään vahvimmin olevan läsnä!

Kalenteri on siis myös yksi työvälineeni tälle vuodelle. Työväline, jonka avulla annan ilon pulputa takaisin täyteen voimaansa. Iloa voi myös tosiaan herätellä jos sen huomaa vähän olevan kadoksissa. Minulta ei suinkaan ole iloa puuttunut elämästä, mutta siltä on nakertanut tilaa muut tunteet, joita käsittelinkin viime postauksessa. Tervetuloa jakamaan tätä ilon vuotta kanssani ja tosiaan myös ilon vuoden postausten merkeissä! Tammikuun tehtävänäon kiinnittää huomiota ja tunnistaa pieniä asioita, jotka tuottavat iloa, mikäon pienin ilon lähde, jonka tunnistaa arjen keskellä?

Ilon vuosi

ILON MANIFESTI

Ilo on sinussa.
Se herää, kun jotain ihanaa tapahtuu,
mutta joskus sitä pitää itse aktiivisesti herätellä, kutsua ja vahvistaa.
Katso elämän pieniä ihmeitä – luontoa,
lämmintäkahvikupillista, rakkaitasi – ilo herää sinussa.
Kun ilo saapuu, pysähdy ja anna sen jäädä hetkeksi.
Tunne se kehossasi. Viipyile sen kanssa.
Lisää sellaista tekemistä, mikä tuottaa sinulle iloa.
Kysy keholtasi, mistä se iloitsee – ja tarjoile kehollesi ilon aiheita.
Iloitse rohkeasti omista onnistumisistasi, mutta myös muiden.
Kun iloitsenmuiden puolesta, elämässäsi on monin verroin iloa.
Anna ilon kuplia, anna sen näkyä.
Olet kaiken ilon arvoinen.

Hidasta elämää -Ilon vuosi 2021

Ootko messissä?
Lisätään iloa yhdessä elämään!

Paina sydäntä postauksen alussa, jos oot mukana ja jätä ihmeessä myös kommenttia!

Iloa myös sinulle tähän vuoteen!

Lue myös tähän postaukseen liittyen

Kiitos vuosi 2020 – Pelosta iloon!

Instagram

@outikarita

2 kommenttia

  1. Aurora kirjoitti:

    Mahtavaa Ilon vuotta! ❤️

    Mulla on kuuntelussa Tunne lukkosi kirja ja se vie kyllä juurille ja haavoihin. Ja niiden hoitamisen ja hyväksymisen kautta vapautuu uutta energiaa. Armollisuutta ja kiitollisuutta sille matkalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.