Hae
Outi Karita

Joulu 2020

JOULU 2020

Tuli pidettyä pieni joululoma täältä blogista ja instakin ollut asteen pari normaalia hiljaisempi nyt jouluviikolla. Pieni viime hetken joulutohinahan iski päälle viimeisiin päiviin ja sitten rauhoituttiinkin joulun viettoon ja keskittyminen ja ajan antaminen on ollut yhteisessä joulussa.

Joulu 2020

Jouluaatto

Sen verran aattoa edeltävää päivää mainittakoon, että sitä vietettiin jo melko rennosti ja jouluisassa tunnelmassa, pientä puuhailuakin sisältäen. Ystävä perhe oli aamupäivästä kylässä ja tilattiin pizzat. Illalla käytiin koko perhe viemässä kynttilöitä läheisten haudoille. Iltamyöhällä kääräistiin vielä muutamat lahjapaketitlasten nukkuessa, mutta tänä vuonna sentään ei kaikki lahjat jääneet paketoitavaksi tähän viimeiseen iltaan.

Aattoaamuna syötiin joululimppu ja kinkkua, laitettiin sauna lämpenemään ja mitäs ihmettä… Tonttu toi pussukan tonttuovelle, mutta sen lisäksi myös jokaiselle yhdet pienet lahjat. Voi sitä riemua! Joulupukin kuumalinja pyöri telkkarissa ja tuli sieltä lumiukkokin. Joulupuuroa syötiin saunan jälkeen ikäänkuin lounaaksi ja Luka olisi mielummin halunnut katkarapuja, joista on nyt koko joulun puhunut, täytynee varmaan ostaa tänään kaupassa piipahdettaessa.

Lapset nukkuivat hyvät päiväunet, ihme että Lukakin malttoi. Jännitys oli miltei käsin kosketeltavaa. Päiväunien jälkeen pikkuhiljaa alettiin tekemään lähtöä aaton viettoon toisaalla. Siirryttiin vähän matkan päähän, Rikun veljen luokse viettämään aattoa, jossa on myös lastemme kaksi vähän vanhempaa serkkua. Päästiin upean kattauksen ja perinteisen jouluruuan äärelle pienellä porukalla, mukana oli myös Rikun vanhemmat. Itse vietiin mukanamme jouluinen piparminttu täytekakku.

Joulu 2020 Joulu 2020

Ruuan jälkeen joulupukki (lastemme serkku) tuli käymään, tervehtimään ja jakamaan lahjoja. Bella istahti pukin syliin ja ihmetteli valkoista partaa. Lukaa jännitti niin, ettei uskaltanut syliin, mutta lahjat kävi vastaanottamassa kyllä. Hauska ja kiva hetki tämä oli kaikille ja lahjojakin avattiin vuorotellen yksi lahja kerrallaan. Tämäkin oli hauskaa ja kaikki näki vähän mitä kukin oli saanut.

Joulu 2020

Joulu 2020

Lukalla oli hauskaa serkkujen kanssa ja niin meillä aikuisillakin oli kivaa lasten touhuja seuratessa ja keskenään ollessamme. Ihanaa myös, miten lasten vanhemmat serkut puuhasivat meidän pienten kanssa. Melko myöhäiselle oltiinkin kylässä ja puettiin kotiin lähtiessä lapset jo yövaatteisiin. Jännittävän ja touhukkaan päivän päätteeksi ei kuitenkaan uni tullutkaan niin nopsaan vaan kotipihassa hereillä oltiin edelleen ja hetki kesti rauhoittua unille….

Joulu 2020

Joulupäivä

Nukuttiinkin sitten kasiin asti ja silloin mä nousin lasten kanssa. Riku sai jäädä nukkumaan ja nukkuikin pitkään. Pidettiin vähän rötväyspäivää ja Lukalla aika kuluikin uusien lelujen parissa. Mä kävin tekemässä pienen käppäilyn kun oli Bellan päiväuniaika ja ihana pieni lumikerron oli maahan satanut. Päivällä maittoi niin lapsille kuin tälle äipällekin päiväunet! Vähän kun virtaa kertyi niin mulla iskikin päillä innostus pestä joululahjaksi tulleet vaatteet ja viikata myös iso kasa jo ennen joulua pestyjä vaatteita. Oli kiva muutenkin järjestellä saatuja lahjoja ja selailla lukuisten kirjojen takakansia…. Vielä lukeminen sai kuitenkin odottaa. Riku lähti Lukan kanssa ulos ja mä pistin äänikirjan päälle ja touhusin, kun touhuolo oli. Jouluruoka katettiin iltapäivällä ja syötiin hyvinoman perheen kesken. Ilta meni taas touhottaessa perheen kesken, leikittiin uusilla leluilla ja pelattiin yhdessä.

Joulu 2020

Tällainen uyksi perheen kanssa kotoilupäivä on kyllä mulle tosi mieleen tässä jouluna. Lapset saa rauhassa uusien lelujen parissa touhuta, itse voisi vaikka lukea, mutta tällä kertaa oli päiväunet ja muut touhuilut lasten kanssa olemisen lisäksi enemmän mieleen. Kiva myös vaikka pelailla koko perhe yhdessä tai katsoa vaikka joku joululeffa.

Tapaninpäivä

Tapaninpäivänä mä nukuin aamusti vähän pidempään rikun noustessa lasten kanssa. Aamupäivästä suunnattiin koko perhe luistelemaan tai mä ja Luka luistimilla oltiin. Luka ekaa kertaa kokeilemassa ja mulla jokusen vuoden tauko. Tykkäsin ihan hirmuisesti luistelusta ja toivottavasti päästään pian uudestaan! Täytyy vaan vielä hommata kunnon luistelukypärä Lukalle sekä luistelutukea myös mietin harjoutteluun. Saa kertoa kokemuksia tuollaisesta tuesta!

Joulu 2020

Päivemmällä tulikin sitten mun äiti miehensä ja mun veljen kanssa meille. Syötiin yhdessä ja tonttukin kävi vielä tipauttamassa terassille lahjoja. Hyvin rentoa oleiua vietettiin ja illemmalla vähän joululeffaa ja mä kuuntelin äänikirjaa, joka on ihan loppusuoralla ja alkaa olemaanihan liian jännittävä jo (Camilla Läckbergin Leijonankesyttäjä).

Joulu 2020

Selvästi Lukaan alkoi iskeä pieni haikeuskin, kun ymmörsi joulujuttujen pian loppuvan. Tonttuovella on ilmestynyt nyt pieniä kirjeitä, ei enää kalenteripussukoita. Tonttu on kertonut kirjoittavansa tänä vuonna vielä muutaman viestin ja vuoden vaihtuessa palaavansa taikaisin Korvatunturillevähän lomailemaan ja huilaamaan ennenkuin alkaa valmistautua ensi jouluun. Tontusta tuli tosi tärkeä Lukalle ja on ollut jopa isompi juttu kuin Joulupukki. Lasten joulua on ihana seurata ja siihen hypätä mukaan, tärkeää on varmasti myös käydä läpi pikkuhiljaa sen kaiken loppumista eikä lopettaa joulua ihan yllättäen ja kertaheitolla….

JOULU 2020
KIITOS
Meillä on ollut ihana joulu!

Toivottavasti myös sinulla!

ps. tänään mä aion lukea ainakin 2 tuntia putkeen!

Joulu 2020

Tsekkaa lasten joulukorttikuva instasta!

JOULU

Lue myös

Puhetta joululahjoista ja lahjatoiveista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *