Hae
Outi Karita

Alle viikko jouluun!

Alle viikko jouluun ja vähän se vanha ajatus sieltä meinaa nostaa päätään, pitäisi vielä… Mutta kun ei pidä! Saas nähdä nouseeko vielä joku viime päivien häsäys ja stressi, mutta toistaiseksi oon aikas rennosti pystynyt ottamaan. Tässä vaan vielä on muutamat sellaiset ”must to do” -hommat vaiheessa, mutta onneksi miehellä alkaa joululoma. Niin ja onhan tässä jo  unohdeltu ihan kiitettäväti asioitakin, kuten joulukortin lähetyspäivissä ensin sekoilin ja jouduin lähettämäänne normimerkeillä ja sittenpä vielä niidenkin vikana jouluksi perillä takuupäivänä, kotiin asioiltani ajellessa huomasin kotipihassa, että siinähän ne kortit on pelkääjänpaikalla. Hups! No näitä sattuu ja kortit on matkassa.

Joulua on tehty lasten kanssa ja heidän ehdoilla, perhe-elämän ehdoilla ja sillä ajalla, mitä se suo. Liiaksi aika ei saa olla pois tärkeimmästä eli läsnäolosta itselle ja perheelle. Tänään askarreltiin vielä itsetehtyjä kortteja Lukan kanssa muutamille kavereille ja kerhotädeille vietäväksi. Askartelu onkin kivaa yhteistä puuhaa. Joulu on näkynyt lasten kanssa olemisessa juuri tällaisissa askartelupuuhissa, kirjoissa ja ohjelmissa. Ollaan me kerran joulupukkikin nähty!

On jäänyt valoja ja koristeita laittamatta, jotka voisi laittaa jotenkin esille, mutta laitetaan jos ehditään ja jaksetaan. Nytkin on jo ihana jouluntunnelmaa sisustuksessa! Joulua ei tarvi suorittaa, ei tarvi tehdä pää kolmantena jalkana asioita, jotta jouluna voi ottaa rennosti ja olla välipäivinä kuoleman väsynyt kaikesta touhotuksesta, jota voisi jatkaa kaikki joulupäivätkin. Tänään kuitenkin ajattelin vähän siivoilla ja sormet syhyää vähän vielä viikonlopun aikana somistelemaan kotia!

Martat on kuulemma ohjeistaneet: ”siivoa kaapit jos aiot viettää joulun kaapeissa”. Mulle tää resonoi, sillä vaikka kaapitkin on hyvä aina silloin tällöin siivota, niin en ymmärrä miksi kaikki mahdollinen siivous tarvii tehdä juuri jouluksi. Toki saa tehdä ja jos jaksaa ja on intoa sekä aikaa niin mikäpäs siinä. siivousasioissa mulle riittää, että on siisti koti yleisilmeeltään, lakanat haluan vaihtaa puhtaisiin joululakanoihin jouluksi ja jotenkin se sauna, jos sen pesisi tai senhän meillä pesee mies aina. Ajattelinta laittaa meidän parisuhdejoulukalenteriin hänelle tänään 2 jouluolutta, toinen loman alkamisen kunniaksi ja toinen saunanpesujuomaksi, hih.

Mä teen asioita, joista mä tykkään ja joihin mulla riittää aika tosiaan siten, ettei se ole liiaksi pois perheeltä!
Niin ja joulufiilistelykin on ihanaa! Lapset on tuoneet ehdottomasti oman ja parhaimman mausteen joulunaikaan.
Musta tää on ihanaa aikaa vuodesta!
Jokainen saa joulua viettää tavallaan ja nauttia sekä fiilistellä niinkuin itsestä tuntuu hyvältä!

Lämpöistä ja lempeää joulunodotusta vielä viimeisellekin viikolle!

Pst. jouluun liittyviä postauksia tulossa vielä liittyen ainakin lahjoihin ja jouluisiin vinkkeihin vaikka välipäiviä tai joululomaa ajatellen…

Instassa jaoin juuri ensimmäisen REELS videopätkän, kun sain illan omaa aikaa. vähän treenattavaa noissa reels pätkissä on, mutta ihan hauska oli tehdä.

Me time

Parisuhdejoulukalneteri ja paljon muutakin tuossa instassa! 
@outikarita

Lue myös

Joulunaikaan muista myös pysähtyä ja muista itsesi!

Joulunakin lapsi saa olla lapsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *