Hae
Outi Karita

Pikkujoulu meidän perheen tapaan

Pikkujoulu meidän perheen tapaan saattaa kuulostaa jo kovin perinteikkäältä ja on siinä varmaan ainakin yksi perinne. Pikkujoulua me vietettiin ensimmäisenä adventtina reilu viikko sitten. Toisaalta olisi kiva viettää joulukuun 1. päivänä, mutta se ei oikein natsannut perheen muihin menoihin. Haluan kuitenkin viimeistään viettää siinä 1. joulukuuta sen takia, että se on ikäänkuin joulun startti meille.

 

Mä en tiedä viettääkö muut pikkujoulua, mutta meille pikkujoulu on tosiaan ikäänkuin meidän perheen ja kodin joulunajan startti. Mun lapsuuden kodissa oli perinteenä, että olohuoneen pöydällä oli pikkuinen kuusi, jonka alla oli jokaiselle yksi paketti. Itseasiassa en muista oliko tämä oikeasti jokavuotinen perinne, mutta mieleen jäänyt hyvänä muistona. Tämän halusin ottaa meillekin käyttöön, mutta mitä muuta pikkujouluna?

 

Tietysti riisipuuroa aamulla! Tänä vuonna tehtiin myös taaperon kanssa yhdessä joulutorttuja, koristeltiin huonekuusi. Siinä torttuja tehdessä, yllättäen kuului keittiön ikkunalta koputus, mutta mitään ei näkynyt. Olohuoneen pöydälle oli kuitenkin ilmestynyt pienen huonekuusemme juurelle lahjapaketteja neljä. Vähän myöhemmin rauhoituttiin katsomaan elokuva Joulupukki ja noitarumpu ja se kyllä oli myös Lukan mieleen!

Kyllä siinä riemua riitti ja jokainen sai pienen paketin! Lapset pienet pehmot, Luka laulavan Baby Sharkin ja Bella tuollaisen ”unipupun”, josta tulee valo ja laulu. Lukalla tuollainen baby shark pehmo oli joulun unelmakartassakin. Tosin parasta taisi olla se nappula sieltä hain sisältä ottaa ulos ja sitä painaen soimaan biisi, heh. Hai on ollut monena yönä unikaverina ja silloin nappulan onkin oltava tietty pois.

Vietetäänkö teillä pikkujoulua?
Jos vietetään niin millainen se oli tänä vuonna?

Tällä viikolla instaan tulossa muuten joulukuun jutustelu video, joten kannattaa olla kuulolla!

@outikarita

Lue myös

Joulunakin lapsi saa olla lapsi

Aikuisten joulukalenteri parisuhteelle

Tonttuovi ja diy tarrakalenteri lapsille

2 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Jotenkin ihana tuo perinne, että pikkujouluna tulee pienen kuusen alle pienet lahjat <3 Kun jouluna sitten on iso kuusi ja enemmän lahjoja, mutta pikkujouluna pienemmin. Muutenkin ihana perinne viettää pikkujoulua. Meilläkin vietettiin sitä leipoen pipareita ja muita joulujuttuja fiilistellen viime viikonloppuna <3 Onneksi pikkujouluja voi sentään oman perheen kanssa pienesti viettää nyt kun isommat kokoontumiset ovat hetkeksi jääneet! Ihana muuten, kun olet kirjoittanut taas enemmän blogia, tykkään lukea sitä! Rauhallista joulunaikaa tiedän perheelle! <3

  • outi kirjoitti:

   Ihana kuulla, että viihdyt blogini parissa ❤️
   Nimenomaan, pikkujoulua ja muitakin kivoja juttuja voi tehdä vaikka poikkeuksellista aikaa eletäänkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.