Hae
Outi Karita

Tonttuovi ja diy tarrakalenteri lapsille

Tonttuovi

tonttuovi

Tonttuovi on ilmestynyt taloomme, se on itseasiassa yhdessä laitettu. Lapsilla on yhteinen joulukalenteri tämän tonttuoven muodossa. Tonttuovelle ilmestyy jokapäivä pussukka, jossa on joko joku tekeminen sille päivälle tai sitten jotain aineellista. Muutamia juttuja, joita olen jo miettinyt on mm. piparien leipominen, joulukorttiaskartelut, ikkunamaalaukset, jouluisat askartelut, suomen lippu askartelu, joulusukat, hammasharjat, heijastimet, joulukoristeet, herkut…. Bella nyt ei sinäänsä vielä hoksaa tätä kalenterihommaa ja ihan joka päivä ei välttämättä ole sellaista mikä Bellallekin ihan samanlaisena ainakaan kävisi, mutta soveltaen hänellekin, esim. joulupiparit ajattelin tehdä Bellalle sitten apinaeväästä (vauvoille sopivaa syötävää siis) ja välillä pääsee ihan vain ihailemaan mukaan. aina viestissä kuitenkin mukana Bella ihan senkin takia, että Luka huomaa, että myös pikkusisko huomioidaan. Tonttuovelle ilmestyy varmaan hieman vaihtelevaan aikaan nuo viestit pussukoineen, joko heti aamulla tai sitten päiväunien jälkeen!

Joulukuun ensimmäisenä päivänä oli tällainen juttu odottamassa

tonttuovi

Nyt onkin tonttuovi kokenut pienen ”upgreidauksen”, kun isä ja poika kävivät ostoksilla. Nyt on tontulla aika mahtavat puitteet ja tänään taas päiväunien aikana ilmestyy viestiä! Tänään tuleekin äidin avuksi tontun viesti, josko sen avulla saataisi syksynjutut riisua ikkunasta ja aloitettua talvi/jouluikkunan puuhastelu. ToistaiseksiLukaon vain ilmoiitanut,e ttä siihen kyllä mahtuu ne talvi- ja joulujututkin, heh.

tonttuovi

 

DIY tarrakalenteri

Mun on pitänyt jo jonkin aikaa toteuttaa tällainen tarrapuuha ja nyt sitten joulukalenterin muodossa. Meillä on tarroja aika paljon ja tähän kyllä ostettiin vähän lisääkin teemaan sopivia, mutta tämän puuhan voi teoteuttaa muulloinkin ja ihan yhtenä askartelupuuhana. Kiva kun tarrojavoisi nimittäin hyödyntää vaikka oman tauun tekemiseen. Nyt väsäsin siis pohjan kartongista, mihin tarrat saa asetella. Tarrat taas ovat mun viimevuotisessa teejoulukalenterissa. Tuo Forsmanin teejoulukalenteri oli niin ihana, että jo vuosi sitten ajatelin,e ttä jotenkin tätä tulen hyödyntämään jatkossakin. Luka saa siis joka päivä jouluun/talveen liittyvän tarran, jonka saa asettaa tuolle pohjalle. Tein hyvin simppelin pohjan ihan tarkoituksella ja Luka on ollut ihan innoissaan tästä puuhasta jo. Tämä kurkitaan aina aamuisin!

Löytyykö teiltä tonttuovi?
Millaisia joulukalentereita muilla on?

Ja eihän unohdeta meidän aikuisten joulukalenteria, parisuhdejoulukalenteria, käy kurrkimassa siitä lisää

Aikuisten joulukalenteri parisuhteelle

Lue myös tärkeästä aiheesta, lasten joulun odotukseen ja viettoon liittyen

Joulunakin lapsi saa olla lapsi

Instagramissa voi seurata päivittäin meidän joulukalentereita, niin lasten kuin aikuistenkin ja tallentuvat myös profiilin kohokohtiin!

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *