Hae
Outi Karita

Innostuva suunnittelija – Ihmistyyppitesti Enneagrammi

Enneagrammi

Törmäsin Maijan instan kautta Marika Borgin ja Viivi Pentikäisen Enneagrammi ihmistyyppitestiin ja päädyin sitä aikanikuluksi kokeilemaan. Tässähän joutui oikein pohtimaan ja kun tulos tuli niin se kyllä osui. Ajattelinpa siitä ja siis itsestäni tämän testin kautta jakaa joitain otteita teillekin.

Kun tietää omat vahvuutensa ja heikkoutensa, hyvät ja vähemmät hyvät puolensa, niin on askeleen edempänä itsensä, reagointiensa ja käytöksensä ymmärtämistä. Voi myös kehittää itseään, vahvistaa hyvää ja kehittää heikkouksiaan. Siltikään kenenkään meistä ei tavi olla täydellinen, mutta ei tarvi myöskään tyytyä itsessään siihen, että mä nyt oon tämmönen.

Mulla testin tuloksina oli innostuva suunnittelija ja toisaalta avulias huoltaja. Tuossa ensimmäisessä varsinkin näin paljon itseäni!

Innostuva suunnittelija (nro 7)

Parhaimmillaan: iloinen, idearikas ja monipuolinen

Huonoimmillaan: levoton, keskittymiskyvytön ja kärsimätön

Poimein muutamia kohtia, jotka osuivat minuun selkeästi. Tässä ei siis ole koko seiskatyypin kuvaus. Lainausten alla muutamia omia sanoja asiasta vielä.

”Seiskat nauttivat uusista ideoista, ihmisistä ja seikkailuista. He ovat hurmaavia, energisiä, myönteisiä ja täynnä uusia ideoita.”

No kyllä, mutta tässä piilee myös kompastuskivi. Liika on nimittäin liikaa ja sitä saattaa joskus tällä innolla kuormittaa itsensä. Tasapainon löytäminen onkin tärkeää, mutta joskus se unohtuu…

”Seiskoilla on ainutlaatuinen kyky nähdä asioiden mahdollisuudet ja valoisat puolet. He ovat luonnostaan optimistisia eivätkä lannistu esteistä kovin helposti. Seiskan aktiivinen mieli keksii yleensä ulospääsyn hankalista tilanteista ja ratkaisun pulmaan kuin pulmaan.

Kyllä, kaikesta on aina selvitty ja selvitään! Tähän on ollut aina vahva usko. Asioita tulee myös puntaroitua monesta näkövinkkelistä ja usein harmaudestakin etsittyä ne sävyt.

” Seiskat ovat loistavia ideoimaan uutta ja heidän vilkas ja luova mielikuvituksensa tuottaa joskus enemmän ideoita kuin mitä he ehtivät käytännössä toteuttaa. Seiska saattaa jättää asioita myös puolitiehen tai velvollisuuksia hoitamatta, jos hän tuntee, että ne rajoittavat liikaa hänen vapauttaan tai hyvän olon tunnettaan.”

Tunnistan kyllä itseni. Tässäpä tämä kauhean tutulta kuulostava kompastuskivi meikäläisellä onkin! Ja ideoitahan löytyy…. Ja askareet jotka tuskastuttavat eivätkä ole niin mieluisia jäävät helposti roikkumaan, mikä toisaalta luo oravankehää, koska niin kauan kuin ne asiat roikkuvat niin ne myös taustalla häiritsevät mieltä.

”Seiska on nopea liikkeissään ja keräilee mielellään uusia kokemuksia ja seikkailuja.”

No en ole välttämättä nopea liikkeissäni, aikani kyllä aina puntaroin, mutta sitten kun mennään niin sitten mennään ja asiat tarvisi myös saada heti tehtyä kun jotain ajatusta syntyy pohdintojen tuloksena… Uudet kokemukset ja seikkailut on kyllä aina mieleen!

”Seiskan kokemusten keräily ja nautiskeleva elämäntyyli peittää joskus alleen levottomuutta ja tylsistymistä jokapäiväisiin arkisiin asioihin.”

Kyllä tässäkin näen itseäni, en ihan näin kirjaimellisesti, mutta kyllä tässäkin tunnen osuman itseeni. Haen ja kaipaankin kyllä arkeen paljon vaihtelevuutta ja olen aikamoinen elohiiri, joten kyllä tässä jotain tällaista kenties taustalla on.

”Seiska pyrkii pysymään innostuneena ja vauhdikkaana eikä kohtaa mielellään elämän epämukavia tai kipeitä asioita. Pitkästymisen ja paikalleen juuttumisen pelko pitävät Seiskaa aktiivisesti liikkeessä, eikä hänen ole aina helppo hidastaa tahtiaan tai huomata omia tai toisten todellisia tarpeita.”

Joo ja ei, tässä on nimittäin paljon kehitytty. Epämukavat askareet mielellään skippaan tai jätän roikkumaan, mikä ei ole hyväksi, koska niinhän kauan ne vaivaavat kun ovat hoitamatta.
Toisaalta henkisellä tasolla janoan käsitellä kaikkea!
En näe tuota pitkästymisen ja paikalleen juuttumisen pelkoa, mutta tahdin hidastaminen välillä unohtuu. Joskus karkaa mopo käsistä, mutta lasten myötä tähän löytänyt paljon paremman tasapainon ja sen todellisten tarpeiden tunnistamisen myös paremmin. Tässä kyllä vielä on työstettävääkin kenties…

”Seiska pyrkii tekemään elämästään mielenkiintoista ja on yleensä hyvä luomaan ympärilleen iloista mieltä ja energistä tunnelmaa. Seiskat ovat luontaisen hyviä esiintymään ja viihdyttävät ja kertovat tarinoita mielellään. Seiskat ovat parhaimmillaan eloisia, innostuneita, joustavia ja hyväntuulisia.”

Näin mua on usein kuvattukin, iloiseksi ja energiseksi. Esiintyminen on kaksipiippuinen juttu, toisaalta se jännittää, mutta toisaalta siitä pitää ja oonhan harrastanut näyttelemistäkin ja kilpaillut body fitneksessä. Seurasta riippuu ihan tuo puheliaisuus, välillä kovin hiljainen ja välillä niin puhelias, että huomaan jäljestäpäin, että annoinko tarpeeksi tilaa muillekin. Tässä kyllä kans tiedostamisen kautta kehitytty.

”Seiskat ovat parhaimmillaan kuin taikaliemeen pudonneita ihmelapsia, joiden uskoa elämän ihanuuteen on vaikea horjuttaa. Elämä on Seiskalle nautinto ja parhaimmillaan hän on kokemuksistaan ja elämästään syvästi kiitollinen.”

Koko kuvauksen ja muutkin ihmistyyppikuvaukset löytyvät tuolta Enneagrammitestin kautta!

Onko enneagrammi sulle tuttu?
Minkä ihmistyypin testi tulkitsee sinulle?

ENNEAGRAMMI

Seuraa instassa
@outikarita

Lue myös
Syksyn tuulet mihin mua viette…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.