Hae
Outi Karita

Bella ja 5 kk ikää – ”lapsesi on tällä hetkellä todennäköisesti hyvällä tuulella”

? Bella 5 kk ?

Ei huolen häivää tytöllä täällä.
On päivät täynnä ihmeteltävää, sen isoveli takaa kyllä.
Puuhaa riittää myös tytsyllä tällä, kun kiire on liikkeelle päästä.
Ei enää riitä masulleen kääntyminen ja pyöriminen ympyrää.
Oma tapa keksitty on jo eteenpäinkin hieman päästä.
Kovasti mielellään jo seisottaisiin ja istuttaisiin, mut vähän vielä huojuttaa,
eikä kiirekkään äidin mielestä olis, mut seisominen silti ihan lempipuuhaa olis!
Pieni pomputtelu ja hassuttelu saa jo kyllä naurun raikaamaan,
peilikuva tuo myös aika verraton on!
Parhaat naurut silti isoveikan höpsöttelyt tuo,
on se kumpaisenkin mielestä vallan riemukasta.
Kaikki mitä käsiin saadaan, pyritään myös suuhun viemään.
Ikenetkin kutiaa välillä tovin, mut onneks ne ei vaivaa kovin.
Vaivaan pieneen tuohon auttaa kun saa äidin kättä tai harsoa jäytää,
ne tähän puuhaan ihan parhaat on!
Hymyillen nyt kohti puolen vuoden ikää menee tytsy tää!

Preglife sovelluksessa lukee kehitysvaihe kohdassa, ”Lapsesi on tällä hetkellä todennäköisesti hyvällä tuulella” ja niinhän hän on! Bella on kyllä oikein hyvätuulinen vauva, hänellä on kaikki hyvin. Itkuthan muutenkin vauvalla kertovat jostain tarpeesta tai vaivasta, niin meilläkin. Itkuja meillä aiheuttaa väsy ja nälkä lähinnä. Joskus myös öisin ilma vaivaa masussa ja silloin ei tissikään kelpaa. Muutenhan en kauheasti rekisteröi yöimetyksiä, mutta siihen havahtuu kun pieni käkisee jotain eikä tissi kelpaakaan. Iltaisin ensimmäisenä unessa meidän perheestä ja aamuisin viimeisenä herää ja usein hänet aamuisin löytää varpaitaan tutkimassa kaikessa rauhassa.

Bellalla on nyt rauhoittunut myös 4 kuukauden hulinat. Oikeastaan ne taisi rauhoittua jo siinä maissa kun 4 kuukautta tuli mittariin. Nuo hulinat meillä näyttäytyi lähinnä päiväunissa ja pistivät ne kyllä uusiksi. Hulinoiden aikaan päiväunet lyheni ja unipaikaksi ei päivällä kelvannut kuin syli, kainalo tai kantoreppu. Nyt nukutaan myös ilman syliä, mutta lyhyiksi päiväunet jäivät. Se nyt ei sinäänsä haittaa, kun ei väsy jää kuitenkaan unien jälkeen päälle ja yöt nukkuu oikein hyvin. Aika selkeä rytmi unissa ja valveillaolossa onkin ja aika kivasti ne rytmittyy myös meidän perheen ja taaperon päivän puuhiin.

Siinä kyllä on samanmoinen kuin veljensä, että kiire oppia uusia taitoja ja kova treenaus on päällä. Lukalla taidot tuli vahvasti öihin, mutta Bellalle riittää toistaiseksi hereilläollessa treenaus. Vaikka jämäkkä tyttö onkin ja tykkää hirmuisesti sylissä seisoa, se on ihan parasta! Vaikka sylissä istuukin heinosti ja tykkää seisoa, niin ei hätää, ei häntä vielä istutella muuten. Pienen hetken pysyy kyllä ilman tukeakin, mutta vielä liian haastavaa hommaa ja hyvä on vielä lihasten vahvistua tätä treenausta varten. Muutaman kerran on ihan pienen hetken ollut noin istuen kuin alla olevassa kuvassakin ja taitaa tämäkin taito pian karttua.

Sisaruspari on aivan ihana ja he nauttivat toistensa seurasta. Luka tykkää hoivata, lohduttaa ja myös naurattaa pikkusiskoa. Vähän kyllä mietityttää poikaa välillä, kun sisko alkanut kiinnostua hänen leluistaan, mutta toisinaan taas oikein tuo leluja siskolle. Paljon heissä on samaa, mutta niin huomaa jo myös persoona eroja.

Näin tällä hetkellä, saas nähdä mitä kuukauden päästä. Ihan uskomatonta, että pian ollaan jo puolessavälissä vauvavuotta ja täytyy sanoa, että mä kyllä niin nautin tästäkin ajasta. Ihana seurata miten maailma aukeaa pienelle, miten taidot karttuvat ja miten nää kaksi sisarusta ovat ihan mieletön tiimi!

Instassa päivittäin höpinää ja tarinaa meidän päivistä!

@outikarita

Lue myös

Tytsy, pieni hymytyttömme 1 kk

Bellan 2 kuukauden kuulumiset

Bella 3 kuukauden iässä, mihin kiire sulla on?

Bella ja 4 kk mittarissa

2 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Onko sulla Outi kaikki Hyvin? ❤️

  • outi kirjoitti:

   Täällä on kaikki oikein hyvin! ❤️
   Blogi on nyt elänyt hieman hiljaiseloa ja aktiivisempaa on ollut instan puolella 😉
   Nyt kuitenkin blogikin päivittynyt! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.