Hae
Outi Karita

Perhe-elämän keskellä treffailua

Mua pidempään seuranneet ehkä muistavatkin mun ja mieheni Rikun treffailukuvioista, jotka syntyi perhe-elämän keskelle parisuhteen piristykseksi. Kun esikoinen oli parin-kolmen kuukauden ikäinen niin alettiin käymään Rikun kanssa kerran kuussa treffeillä, alkuun ajoitettiin treffit Lukan päiväuniaikaan. Treffien ajatus oli, että joka toinen kuukausi mä suunnittelin treffit ja joka toinen kuukausi sitten Riku. Treffien päivä sovittiin yhdessä, mutta yleensä muuten treffien sisältö oli yllätys toiselle. Joskus sitten suunniteltiin yhdessäkin ja varsinkin sitten kun kuvioihin esikoisen vauvavuoden jälkeen tuli silloin tällöin yönyli treffitkin. Tää oli oikeasti tosi hauskaa ja kivaa! Treffien ei tarvinnut olla mitään ihmeellistä, joskus pidettiin ihan kotitreffit hyvän ruuan parissa, joskus käytiin syömässä, joskus leffassa, teattreissa, konsertissa, melomassa… Milloin mitäkin! Pääasia oli kahdenkeskinen aika ja hetkeksi irtautuminen, mutta oli kiva myös joskus olla jotain spessumpaa.

Tänä vuonna on ollut vähän paussia treffailuista. Bella syntyi keskelle koronakevättä ja muutenkin elettiin taas pikkuvauva-arkea. Treffailu tuli takaisin kuvioihin kesäkuussa. Kevään korona-aalto alkoi helpottaa ja saatiin taas Lukaa hoitoon. Pidettiin kesäkuussa taaperovapaat treffit eli Bella oli kyllä menossa mukana, mutta hänen kanssapystyy vielä ottamaan rennosti lötkötellen. Luka oli yöhoidossa ja me haettiin kotiin pizzaa ja hyvää suklaata, katseltiin leffaa ja otettiin rennosti Bella välillä kainalossa ja välillä vähän leikkien ja höpsötellen vauvajuttuja. Saatiin kahdenkeskistäkin aikaa kun Bella nukkui ja aamullakin saatiin vielä ottaa rennosti ja käytiin myös kahvilassa ennen Lukan hakemista kotiin. Tämä toistui nyt elokuussa ja kyllä teki kummallakin kertaa hyvää tällainen irtiotto.

Bella on vielä kovin pieni ja hänelle ei ole vielä tullut niin tutuiksi isovanhemmat tai muutkaanmahdolliset hoitajat, koska jouduttiin keväällä olemaan niin paljon erossa muista ihmisistä. Bella ei myöskään syö puollosta eikä nuku kovin pitkiä päiväunia missään kohtaa päivää niin niidenkin kohdalle treffien ajoittaminen on hieman haastavaa. Lukan vauva-aikana alkuun ajoitettiin treffejä juurikin päiväuniaikaan ja hän näki pienestä asti useammin isovanhempiaankin, tosin hänkään ei syönyt pullosta. Ilman maitoa Bella kyllä pärjää parituntisen jo ja onkin ollut välillä, kun mä oon ollut omilla menoilla tai Lukan kanssa jossain ja Bella on ollut isin kanssa. Heinäkuussa hääpäivänä haluttiinkin päästä kaksin syömään ja Bellakin oli parituntisen hoidossa isovanhemmilla. Oli ihanaa käydä kaksin syömässä, Bella oli kyllä meitä vähän jo kaivannut ja tämä olikin ekakerta kun oli ilman meitä kumpaakaan vanhempaa. Lastentahtisesti näitä treffikuvioita siis mennään!

Treffailu on ihanaa ja parisuhdetta piristävää! Koen myös itselleni ja meille tän tärkeäksi, mutta treffailuakin tärkeämpää on se arki. Arjen toimivuus tottakai ja tiiminä toimiminen, mutta unohtamatta sitä parisuhdertta siinä arjessakaan. Toisen huomioiminen, kosketus, hupsuttelu ja kauniit sanat siellä perhe-elämän keskellä ja arjessa ovat merkittäviä! Pienetkin hetket illalla tai päiväuniaikaan sohvalla kaksin. Myös lasten pyöriessä jaloissa on piristävää, kun toinen antaa pusun, koskettaa, sanoo jotain kaunista, tekee puolesta jotain ja kun vanhemmat vaikka höpsöttelevät myös, niin nämä välittyvät myös lapsille. Se on ehkä ihan oma aiheensa, mutta tärkeää sekin. Ei sitä parisuhdetta ylläpidetä vain kahdenkeskisissä hetkissä ja sen on ihan hyväkin näkyä myös lapsille.

Nyt meillä on itseasiassa monia treffejä mahdollistettu pienillä lahjoilla. Kun pidettiin meidän perheen kesäjuhlaa, niin saatiin muutamia lahjoja, jotka voidaan hyödyntää treffailuun, kuten leffaliput, suolahuonehoitoon lahjakortti, kahvilalahjakorttia… Näistä saadaan varmaan vielä tälle vuodelle kivoja hetkiä ja kenties ensi vuonna alkaa taas ”Dates of the year” -ylläritreffit!

Höpöttelin perheperjantai videolla insta tv:n puoella juuri arjesta ja treffailusta!
Tuossa videossa juttuamyös rakkauden kielestä ja siinä hyvä vinkki parisuhteeseen,
miettiä ne kumamnkin rakkaudenkielet ja ymmärrys ja yhteys toiseen voivat kasvaa.

Insta TV – Perhe & Arki

Tsekkaa myös meidän treffipostauksia

10 vuotta naimisissa, onhan se juhlan paikka!

Suuri treffikooste (vuoen 2019 treffit)

Miten toteutui ”Dream Big 2019” -vuosi?

Parisuhde lapsiperheen pyörteissä

Viime vuonna… (vuosi 2019)

4 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Lähteekö kuka mielellään hoitoon? Aloittaako hän mitn kertoa? Koska päiväkotiin mahdollisesti? Käyttääkö vaippoja? ☺️

  Ja ihanaa että pidätte huolta parisuhteessanne. ?

  • outi kirjoitti:

   Kyllä Luka mielellään menee hoitoon ja kyläilemään ilman vanhempiakin.
   Kerhon pitäisi syyskuusta alkaa ja päiväkotiin viimeistään eskari-iässä, riippuu kuinka pitkään itse olen kotona ?

   Parisuhteesta on tärkeä pitää huolta ❤️

 2. Ninni kirjoitti:

  Äää en jaksa tulla tänne enää katsomaan vastauksia. ? Ymmärrän hyvin ettei tod aina ehdi ja varsinkin jos tulee paljon kommentointia. Mutta ei tämä kyllä kovasti innosta kommentoimaankaan Jatkossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *