Hae
Outi Karita

Heinäkuun retkiä, hetkiä, juhlia….

Heinäkuu ollut meidän perheessä hyvin aktiivinen kuukausi ja sisältänyt paljon kivoja kesämenoja ja myös kesäjuhlia! Näistä voi napata ideaa vaikkapa vielä elokuulle tai miksei syksyllekin. Mulla myös jo pyörii päässä talven ja ensi kesän suunnitelmat. koskaanhan ei ole liian aikaista ideoida. Ideat ja suunnitelmat voivat silti muuttua ja vaihtua, niinkuin on tänäkin vuonna monille suunnitelmille ja ajatuksille käynyt varmasti monella. Meidän suurin reissusuunnitelma oli tälle vuodelle Espanjan matka, mikä nyt luonnollisesti jää tältä vuodelta, katsotaan koska sen aika olisi… Monet kesän pienemmätkin suunnitelmat jäivät, mutta aikas paljon kivaa menemista ja tekemistä ollaan kyllä kesään saatu ja tässä nyt pieni pläjäys meidän heinäkuun touhuista perusleikkipuisto yms. touhujen lisäksi.

Meidän perheen kesäjuhla

Meillä oli heinäkuussa meidän perheen kesäjuhla, josta olenkin tehnyt omankin postauksensa. Juhlittiin 10-vuotis hääpäivää ja Bellan nimiäisiä vielä toistamiseen. Juhlien suunnittelu ja järkkäily on ihanaa, mutta myös energiaa vievää. Juhlien jälkeen huomasi oikein, miten energiaa vapautui. Kaikenkaikkiaan nuo juhlat olivat aivan ihanat ja niistä voi lukea myös lisää omasta postauksestaan, laitan linkkiä tämän postauksen loppuun! Rikun kanssa myös kaksin juhlittiin vielä hääpäiväämme ja käytiin yhdessä syömässä, siitäkin tuossa toisessa postauksessa enemmän…

 

MuuMaa

Porin kyljessä Merikarvialla on ihana maaseutuhenkinen Koivuniemen Herran MuuMaa. Kenties joskus peruskouluaikoina on koulusta tehty retki tuonne (en ole aivan varma) ja joskus olen töiden kautta ollut tuolla. Voisi kuitenkin sanoa, että ensikerta koko meidän perheelle. Todella hieno paikka ja käymisen arvoinen! Alue oli melko isokin ja siellä oli paljon puuhaa niin pienille kuin isommillekin, paljon jäi siis myös tuleville vuosillekin puuhaa vielä kokematta. Samalla reissulla käytiin syömässä Merry Monk nimisessä gastro pub tyylisessä ravintolassa, joka avasi tänä vuonna ovensa tuolla Merikarvialla. Ihana paikka tuokin käydä syömässä, ehkä silti ensi kesänä otetaan retkievästä MuuMaahan ja evästetään grillipaikalla ja saa sieltä paikan keittolounastakin ostaa. Merry Monkissa voi käydä vaikka sitten omana juttunaan, koska sitäkin voin suositella ja hyvät oli ruuat niin aikuisille kuin lapsillekin!

Maalaiselämää, vanhoja rakennuksia, eläimiin ja heidän hoitoon tutustumista, vanhanajan leikkejä, luonnossa liikkumista, traktorin peräkärrynkyydissä ajelua….

Kirjurinluoto ja Yyteri

Kirjurinluoto ja yyteri nyt kuuluvat jokaiseen kesään ja useampaankin otteeseen. Noh, yyterissä ei ole tullut käytyä tänä kesänä kuin kerran, mutta kirjurinluodolla usemmankin kerran ja yleensä eväät mukana!

Yyterissä ei ole tullut senkään takia tänä kesänä niin paljon käytyä, kun omaan pihaan tuli hankittua uima-allas ja se ollut helppo nyt kun on ollut pieni vauvakin, joka kuitenkin pitää suojata auringolta. Loppujenlopuksi Bellan kanssa yyterin reissu kuitenkin sujui mukavasti, hän kun ei vielä viltiltä päässyt karkuun ja uv-teltta suojasi häntä. Luka sitten painoi edestakaisin meren ja viltin väliä innoissaan. Kyllä tuo Yyterin ranta ja dyynit on vaan ihanat!

Kirjurinluoto tarjoaa ilmaista elämystä kokoperheelle ihan Porin keskustan tuntumassa. Ihanat puistoalueet, iso leikkipuistoalue, liikennepuisto, eläimiä ja jos ei olisi ollut Koronaa niin paljon kesätapahtumia myös, suurimpana Pori Jazzit….

Joten Poriin eksyessä suosittelen ehdottomasti kumpaakin, Yyteriä ja Kirjurinluotoa!

Leo´s leikkimaa

Yhtenä sadepäivänä käytiin myös pitkästä aikaa, ekaa kertaa tänä vuonna Leo´s Leikkimaassa viettämässä aamupäivää. Kyllä oli taapero onnessaan tuolla ja sai hyvin purettua virtaansa! Tääkin oli tällainen ekstrapuuha, kovin usein ei raaski maksaa tuonne sisäänpääsyä. Viime vuonna meillä oli puoleenhintaan ostettu vuosikortti, joka oli alle 2 veelle vielä tosi edullinen, mutta tälle vuodelle ei sitten enää ostettu, hinnatkin nousi ja oli suht arvokas. Joskus sitten spesiaalipuuhana käydään!

Herra Hakkaraisen talo!

Oi, tämä oli hieno paikka ja sen kyllä entuudestaan tiesinkin, kun olen töiden puolesta joskus käynyt. Herra Hakkaraisen talo on Sastamalassa ja me tehtiin sinne alkupäivän reissu! Meiltä n. tunnin ajomatka tuonne. Me oltiin viikonloppuna ja jossain kohtaa väkeä alkoikin olla aika paljon ja ohjeiden noudattaminen osalla kävijöistä jäi vähän niin ja näin…. Ensi keralla ehkäpä suunta arkena ja mahdollisesti koulujen kesäloma-ajan uulkopuolella, niin on rauhaisampaa. Kuitenkin ehdottomasti käydään tuolla jatkossakin. Sisäänpääsymaksu ei ole iso ja vaikka paikka onkin pieni, niin siellä on vaikka mitä. Kesäaikana sisätilojen lisäksi vielä hieno autopiha ja pienimillekin oli oma pieni rata potkupyörillä potkutella.

Herra Hakkaraisen talo on ikäänkuin museo, joka perustuu Mauri Kunnaksen lastenkirjojen tarinoihin. Museo on kuitenkin toiminnallinen ja elämyksellinen. Siellä pääsee leikkimään ja liikkumaan monissa eri teemoissa, lisäksi itse Herra Hakkarainen unissakävelee tiettyinä kellonaikoina ja häntä pääsee tervehtimään, nyt rajoituksena oli ettei halata saanut. Vähän se Hakkarainen jännittikin, mutta kyllä sen kanssa kuvaan haluttiin ja paljon siinä on puhuttu, miten hän ”käveli nukkumassa”! Meillä suosikkeja taisi olla autopihan lisäksi ritarihuone, sekatavarakauppa ja suutari!

Caribia

Luka oli myös poikien reissulla isänsä, kummisetänsä ja serkkunsa kanssa. He tekivät päiväreissun Turun Caribiaan polskimaan. Luka oli yllättänyt ja osannut sukeltaa, sukeltaen veteli kuulemma käsipohjaa. Tätä ei ole siis mitenkään treenailtu ja Luka ei ole ikinä käynyt missään vauvauinneissa tms. Aika iso vesipeto hän kyllä on, kylvyssä läträilee viikottain ja oman pihan uima-altaassa myös polskittu paljon. Luka oli nauttinut kylpyläreissusta ihan täysillä ja Caribiassa on kyllä kivat puitteet lapsille! Nyt mä haaveilen koko perheen kylpyläreissusta.

Koiramäki

Tästä reissusta tulee varmaan mulle ja ystävälleni perinnreissu lasten kanssa. Vuosi sitten oltiin ja taas mentiin. Junalla Tampereelle ja pääkohteena Koiramäki! Muu Särkänniemenalue sai nyt vielä jäädä. Jo junamatka on taaperoille elämys ja me otettinkin paikat tällä kertaa perhehytistä, kun sellainen mahdollisuus bongattiin. Siinä ei tarvittukaan sitten enää leikkivaunussa vierailua kun puuhaa riitti omassa sopessa ja vauvankin kanssa kiva tuollainen oma rauha!

Koiramäki oli kivaa jatkoa Hakkaraisen talolle! Eläimiä, oikeita ja ei oikeita, leikkiä ja puuhaa, ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Mä tykkään tästä paikasta! En tiedä oliko tuolla tänä kesänä teatteriesityksiä, mutta sellainen ei meidän kohdalle tällä kertaa osunut. Se oli viime kesänä myös tosi kiva, kesti ehkä joku vartin niin taaperotkin jaksoi hyvin seurata esityksen. Nyt vaan muuten touhotettiin pitkin Koiramäkeä!

Omiin juhlien lisäksi on juhlittu muissakin juhlissa heinäkuussa. On ollut taaperon kaverisynttäreitä ja sukulaistytön rippijuhlat, sekä hyvän ystävän babyshowerit! Ystävän babyshoreissa ei ollut Luka paikalla, mutta hän on kyllä muissa juhlissa ollut kova juhlija kun aina ollut kavereita ja puuhaa paljon. Bella on oikein hyvä seuraneiti ollut myös juhlissa, hih, ja muutenkin reissuissa hyvin viihtynyt mukana!

Siinäpä meidän heinäkuun hulinoita, jotka tosiaan vähän eksrtampaa menoa perusarjen rinnalla. Voisi sanoa, että heinäkuu oli ikäänkuin lomakuu, kun sisälsi vähän enemmän ja isommin tällaista minireissailua. Olihan toki Rikullakin sellainen 1,5 viikkoa lomaa. Elokuullekin on tiedossa jotain reissailua ja sitä odottaen!

Insta tv:n puolella nyt pieni elokuun tervehdys, jossa monenlaista höpinää mitä elokuun arki ja lomailu tulee sisältämään!

@outikarita

Lue myös

Heinäkuulta

10 vuotta naimisissa, onhan se juhlan paikka!

Vuoden takaa

Taaperon kanssa Tampereella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *