Hae
Outi Karita

10 vuotta naimisissa, onhan se juhlan paikka!

10 vuotta naimisissa ja 17 vuotta yhdessä!

17.7.2020 vietettiin tinahääpäivää, kun täyteen tuli 10 avioliittovuotta. Elokuun lopulla tulee 17 vuotta siitä, kun me tavattiin Rikun kanssa. Ollaan siis jo pitkä matka yhdessä taivallettu elämänteillä.

”Ei milloinkaan unohdu hetkemme tää
se iäksi sieluihin asumaan jää
ja vaikka vei amor jo jousensa pois
nuo tiu´ut mi sydämeen osui ain soi”

-Sanoja häävalssistamme Morsiuspari-

Ensimmäiset 10 avioliittovuotta oltiin suureksi osaksi kaksin. Matkustettiin paljon kaksin, elettiin ja koettiin maailmaa. Mä kisailin myös body fitneksessä ja pitkään sali oli mun toinen koti. Opiskelin työn ohessa ja musta tuli lastentarhanopettaja. Me rakennettiin talo ja muutettiin. Multa leikattiin kohdunkaulansyöpä ja jätettiin ehkäisy pois. Toivottiin lasta ja aloitettiin lapsettomuushoidot. Vihdoin onnen vuosi 2017 esikoisen meille toi. Se oli seiskojen vuosi! 17.7.2017 oli 7-vuotis hääpäivämme ja esikoinen sai alkunsa ja syntyi samana vuonna. Riku vaihtoi työntekijästä yrittäjäksi omassa työssään. Ehdittiin saamaan myös toinen lapsi ennen 10-vuotis hääpäivää. Nyt seuraavasta vuosikymmenestä onkin varmaa se, että lapsiperhe-elämää vietetään!

Meillä oli alunalkaenkin tänä vuonna tarkoitus juhlia läheisten kanssa tätä kymppivuotta ja niin juhlittiinkin. Juhla saikin vielä enemmän merkitystä, kun koronan takia Bellan nimiäiset pidettiin vain kummien kesken ja muuten juhlittiin etänä silloin. Nyt heinäkussa vietimme sitten meidän perheen kesäjuhlaa, jossa yhdistyi vielä kertaalleen Bellan nimiäiset sekä mun ja Rikun hääpäiväjuhla. Meitä oli kolmisenkymmentä juhlijaa paikalla, kaikki ei päässeet, mutta olivat silti läsnä ajatuksissa. Paljon oli samoja ihmisiä, kuin 10 vuotta sitten häissämme, mutta vuosien varrella ollaan saatu myös paljon uusia ihania ja tärkeitä ihmisiä elämäämme! Kyyneliltä ei vältytty, mä liikutun niin helposti kyyneliin asti. Yksi kummeista luki kummilupauksen ja toinen piti puheen kun Bellan nimiäsiä huomioitiin ja sitten hääpäivän huomioimisen kohdalla Rikun aivan mielettömän ihana puhe mulle. Miehestäni kuoriutuu silloin tällöin oikein isommin romantikko, mutta enpä vielä tiennyt mitä varsinainen hääpäivämme toisikaan…. Voin kertoa, että yltiöromantikkokin on osattu yllättää niin, etten olisi voinut edes kuvitella!

Hääpäivänämme Riku piti lomapäivän ja aamupäivä vietettiin perheen kesken ulkoillen ja piknikillä. Alkuillasta varastettiinkin sitten Rikun kanssa pieni kahdenkeskinen aika ja käytiin syömässä. Pieni pala Espanjaa tähän juhlaan. Me nimittäin ollaan oltu Espanjassa häämatkalla ja tarkoitus oli kymppivuoden kunniaksi mennä koko perhe syksyllä samaiseen paikkaan, Espanjan aurinkorannikolle. Tietenkään emme nyt ole tänä vuonna menossa (korona), mutta Espanja kyllä odottaa meitä tai me Espanjaa. Nyt käytiin syömässä espanjalaishenkisessä Torerossa.

Päivällä mä olin järjestänyt kotona pienimuotoisen konjakinmetsästysohjelman Rikulle. Riku sai aikoinaan huomenlahjaksi konjakkikarahvin ja konjakkia. Tämän jälkeen Riku on joka vuosi saanut hääpäivänä konjakkipullon. Olen yrittänyt ostaa aina jotain eri konjakkia, mutta se on hieman haastavaa kun samalla yritän katsoa sellaista konjakkia, joka olisi Rikun makuun. Tänä vuonna ostin sitten vähän arvokkaamman pullon ja oli kuulemma kuin linnunmaitoa kun sen pullon mies löysi ja illalla korkkasi. Riku sai siis ensin pullon kotelon, jonka sisällä oli lappunen, joka johdatti eteenpäin. Kahden pienen lahjan kautta konjakkipullon luokse ja pientä vitsailua matkan varrella. ”Legen… wait for it …dary” on yhdestä sarjasta, jota mä enemmän oon katsonut ajankuluksi välillä, mutta Rikukin joitakin jaksoja mun kanssa.

Mä kekkasin myös hauskan kortti-idean ja nyt miettinyt, miksi keksein tän vasta nyt. Ostin meille 10-vuotiskortin, johon rustasin meidän 10 ensimmäisestä avioliittovuodesta lyhyesti, hieman samoin mitä tähän blogipostaukseen. ajattelin, että kymppivuosista voisi kortit kerätä. Nyt kuitenkin herännyt ajatus, että olisihan ihana ajatus kirjoittaa pieni kortti jokaisen hääpäivän kohdalla, jotain kuluneesta vuodesta pariskuntana.

Kyyneleliltä ei hääpäivänä vältytty. Kyyneleiltä onnesta, kiitollisuudesta ja rakkaudesta. Riku yllätti mut todella isosti ravintolassa. Tilattiin kuohuvaa, tai ensin oli tilauksessa mulle vaan kuohuva ja sitten Riku tuumas tarjjoilijan lähdettyä,e ttä kyllä hänkin sitkuiteskin ottaa ja kävi tiskillä tarjoilijalle sen vinkkaamassa. En osannut odottaa mitään… Kun kuohuvat meille tuotiin niin bongasin aikalailla heti, että kuplien joukossa oli myös jotain kimallusta.

Sormus.
Kaunein sormus ikinäkään.
Uniikki.

Suurimpana ja kirkkaimpana sinä ja minä,
rinnallamme molemmin puolin lapsemme
ja sisäpuolelle kaiverrettuna myös heidän nimet.
Sinisenä poikamme Luka ja
vaaleanpunaisena tyttäremme Bella.
Minne ikinä kuljenkin,
perhe kulkee mukana.
Toki aina sydämessä,
mutta nyt myös pieninä safiireina sormessa.

Mitä ihanin 10-vuotis hääpäivälahja, kiitoksena vuosistamme ja lapsistamme.
Kiitos, ei vain sormuksesta ja ajatuksesta sen takana
vaan samoista asioista, vuosistamme ja lapsistamme.
❣️

Lue myös

Live- ja etänimiäisten juhlintaa

Seuraa instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *