Hae
Outi Karita

Kesäkuu ja kuulumisia

Ihanaa, kesä!

Oon niin kesäihminen, kun olla ja voi. Kevät on ollut hyvin poikkeuksellinen ja kesä tulee myös olemaan poikkeuksellista aikaa edelleen, ei kuitenkaan niin poikkeuksellista kuin kevät. Niin siis jos nyt kesällä ei tule mitään takapakkia koronan suhteen tai uutta aaltoa. Kuitenkin koronan myötä monet kesäsuunnitelmat pyyhkiytyvät ja nyt ollaan alettu miettimään joitain ”ehkäsuunnitelmia” tälle kesälle.

Mitäs ajatuksia sitten kesäkuuhun?

Kesäkuulle oli alkujaan yksi selkeä poispyyhkeytynyt suunnitelma, jonka piti olla varma juttu. Nimittäin juhannusristeily, josta oli tehty perinne jos vielä niin voi sanoa kun kahtena viime kesänä lapsiperheen myötä ollaan oltu risteilemässä ja jääty siitä ystävien luokse Raisioon. Tänä vuonna nyt sitten jotain muuta, varmasti perheen kesken ja luultavasti myös hieman ystävien kesken rentoa juhannustelua. Mökki olisi ihana, mutta kun sellaista ei ole jos ei vuokraisi, eikä nyt vuokrata.

Kesäkuulle ei vielä noita kesän ehkäsuunnitelmia ole oikein tehty. Luultavasti pysytellään kesäkuu vielä tässä kotiseudulla, retkeillään ja nähdään ihmisiä, grillataan ja syödään jädeä…. Lisäksi Saattaisin lähteä Bellan kanssa kaksin ystävien luokse Raisioon yöksi, mutta täytyy vielä synkronoida ysyävän kanssa kalenteri, että onnaisko jo kesäkuussa. Se nyt sitten olisikin kotiseudulta vähän pidemmälle.

Katsellaan vähän miltä kesäkuun myötä koronatilanne näyttää ja tuleeko loppukesän ehkäsuunnitelmista vielä jotain.

Ehkä suunnitelmissa on mm. meidän perheen kesäjuhla (nimiäiset & 10v hääpäivä), Ähtärissä mökkielämää elokuussa, joko Koiramäki/Särkänniemi tai Herra Hakkaraisen talo jossain vaiheessa kesää. Ajatuksissa myös Merikarvialla olevassa Muumaassa käynti sekä Merikarvialla samaten Merry Monkin ruoka. … Moniin paikkoihinhan on nyt rajoitettu kävijämäärääkin niin, että meneminen varataan etukäteen, mutta katsotaan mitä kesä tuo tullessaan.

Mä oon huomannut myös, että en tällä hetkellä löydä niin paljoa aikaa tälle blogille, mitä ajatuksissa olisi kirjoittaa. Oikeastaan voisin löytääkin aikaa jos vain niin päättäisin, mutta en vaan ole valmis ottamaan sitä aikaa niin paljoa kuitenkaan vaikka pääkoppa kuhiseekin postausideoita. Aikani tämän asian kanssa kärvistelin, kunnes päätin suosista ottaa rennommin. Nyt kenties on blogin puolella hiljaisempi kausi, jossain kohtaa kenties taas aktiivisempi. Tämä on vain pitänyt itse hyväksyä. En siis tee mitään postaussuunnitelmia isommin, aiheita kyllä syntyy mieleen vähän väliä. Kirjoitan silloin kun koen hyväksi käyttää hetken siihen. Insta nyt on pysynyt suhteellisen aktiivisena ja se helpommin päivittyykin tässä arjessa tällä hetkellä. Myös insta tv videoihin olen nyt tykästynyt.

Vaikka blogiin sitä aikaa en ole niin paljoa nyt antanut niin olenkin sitä enemmän kirjoittanut muuten itselleni ja lapsilleni. Myös niin luettujen kuin kuunneltavienkin kirjojen pariin olen uppoutunut enemmän, keväällä kuuntelin paljon podcasteja ja nyt on taas äänikirjojen vuoro.

Toukokuussa osallistuin Äidin oma palautuminen & Pilates kurssille ja siitä sain paljon eväitä omaan kehonhuoltoon ja palautumisen edistämiseen. Rauhallisin ottein edetään edelleen kehon kanssa ja hyvin on kyllä palautuminen edistynytkin. Mun keho on vaan ollut aina raskausaikana kovin kipuileva ja siinä on näin raskauden jälkeenkin omat vaikeutensa ja kipuilunsa. Maltti on kuitenkin kasvanut ja osaan nauttia rauhallisemmastakin liikkeestä ja lyhyemmmistäkin kävelyistä ulkoilmasta nauttien.

Oman tekemisensä arkeen tuo myös, että aloitin nyt uudelleen äidinmaidon luovutuksen ja sitä pitää nyt pumppailla päivittäin. Korona toi siihenkin katkoksen, mutta sain ihan hyvin käynnistymään uudelleen homman ja nostatettua maidon määrää luovutustakin varten taas.

Tosi paljon ollaan ulkoiltu minä lasten kanssa, Riku lasten kanssa ja myös koko perhe yhdessä. Paljon on kotia myös laitettu ja mies tehnyt meillä paljon pihahommia ja pihan sekä terassin laittoa tässä pitkin kesää varmasti tehdään. Vuosi vuodelta tuo meidän piha tuossa rakentuu kohti sitä suunnitelmaa mikä mielessä on.

Täällä kun koronatilanne on ollut pitkään jo todella rauhallinen, koko toukokuussakaan ei ollut yhtään todettua tartuntaa eikä nyt kesäkuussakaan, niin on ollut ihana höllätä itsekin rajoituksissa. Nyt on taas nähty enempi ihmisiä ja kyläilty, palattu kohti normaalimpaa touhuilua.

 

Nyt kun otin aikaa blogille, niin olipa kiva kirjoitella!

Hyvää kesää sinulle, joka tänne löysit tekstini pariin!

Juttelin myös insta tv pätkän kesäkuun kuulumisia

@outikarita

Lue myös

Bellan 2 kuukauden kuulumiset

Live- ja etänimiäisten juhlintaa

2 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Miten olet ajatellut huomioida esikoistasi kesällä? 🙂

  • outi kirjoitti:

   Millaista huomiointia mahdat tarkoittaa? ?
   Jos näitä kesäsuunnitelmia ajattelet niin tässä oli kuitenkin nuo kesän ehkäsuunnitelmat melko taaperopainoitteisia ja vähän spessumpaa menoa kuin arkiset puistoilut ja kotipihan leikit ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.