Hae
Outi Karita

Bellan 2 kuukauden kuulumiset

Bella on jo tovin ollut 2 kuukauden ikäinen ja kerrotaan nyt vähän 2 kuukauden kuulumisia ennen kuin hän jo täyttää pian 3 kuukautta.

Hymytyttö meidän,
iloa päiväsi täynnä on
ja sen myös meille näytät.
Aamulla kun heräät,
hymyn annat huomeneksi,
päivän aikanakin hymy heltyy helposti.
Illalla taas nukahdat,
tyytyväinen ilme kasvoilla,
masu täynnä maitoa.
Tarkka tyttö olet seurailemaan kaikkea
ja kovasti sua ilostuttaa,
kun hymynaama sait sä ystäväksi.
Sitä vaipanvaihdolla moikataan
ja myös hälle hymyillään.
Pieniä äännähdyksiä päästelet,
juttelemaan jo opettelet.
Päätä hienosti kannattelet
ja jumppailusta tykkäilet.
Kylpyvesi kun varpaita kutittaa ja ihoa hellii,
niin saa se sutkin nauttimaan.

Meidän perheen hymytyttö!

Bellalla on aika selkeä rytmi, mutta toki on päiviä kun unet rytmittyvätkin hyvin eri tavoin. Yöaika silti mennään melko samalla kaavalla, aamuyöstä syödään ja toisen kerran aamulla, jonka jälkeen vielä unet jatkuvat. Kerran tuossa vappuna kävi myös niin, että Bella nukkui ennätysyön, 9 tuntia heräämättä kertaakaan. Päiväsaikaan syöminen on hyvin tasaista, illalla tankataan ja yöllä pääasiassa nukutaan. Yöunille nukahdetaan joko rinnan kautta tai sylissä. Aamupäivä ja alkupäivä menee myös pääasiassa nukkuessa ja iltapäivästä ja illasta sitten enemmän valvomista. Yöt nukkuu kainalossa ja päivisin pääasiassa vaunuissa, joskus myös kantoliinassa tai -repussa  ja kaukalossakin jos siihen on nukahtanut kun ollaan jossain käyty. Sylipäikyt onmyös ihania!

Bellalla olen myös huomannut 6 viikon kohdalla tiheän imun vaiheen ja sitten taas siinä 8 viikon paikkeilla tuli pientä rintaraivoa ja silloin myös yöunille nukahtaminen oli vaikeampaa. Rintaraivoon ja muutenkin rauhoittumiseen on hyvin auttanut meillä White noise, spotifysta albumi soimaan ja Rintaraivoon hetkellä tällä rauhoittui hetkessä tissille, samoin yöunille sekä tytär että äiti nukatavat helposti. Välillä muutenkin käytetty apuna rauhoittumiseen. Itku on aina viesti ja vauvan keino kertoa, että hän tarvitsee jotain tai että jokin on huonosti. Vauvan viesteihin vastaaminen on tärkeää, jotta vauvalla kasvaa turvallisuuden ja luottamuksen tunne! Parhaamme mukaan tarpeisiin vastataankin ja itkuihin yleensä syyt ostaaan tulkitakin useimmiten ja isompia vaivoja ei olekaan ollut, mitkä iaheuttaisi enempiä itkuiluita. Jos jokin itkuttaa niin kyseessä on väsy, nälkä tai ilma vatsassa, joskus myös seuran kaipuu ja tarkistus, että ollaanhan lähellä, jolloin pelkkä äänen kuuleminen tai syliin ottaminen jo riittää rauhoittamaan.

Kuten tuossa ylempänä runoilin, niin Bella on oikea hymytyttö ja hyvin seurallinen myös. Bella tykkää lauluista ja jumppailusta ja kylvyssä viihtyy myös todella hyvin. Nostelu ei ole hänen mieleen, jos siis vaikka sylissä pitäessä nostelee ylös-alas, niin se vähän tuppaa jännittämään ja näkyy järkyttyneenä ilmeenä. Se kun hänelle pärisyttää tai ihan vaan näyttää kieltä, on aika vekkulia. samoin hän tykkää, kun hänen kasvoja pienesti kutittelee.

Bella on viihtynyt pieniä hetkiä itsekseenkin leikkimatolla tai sitterissä ja tämä lisääntynyt selvästi sen jälkeen kun 2 kuukautta tuli täyteen. 2 kuukauden iässä vielä hetket itsekseen oli melko lyhyitä ja sylissä tai vieressä parhaiten on viihdytty hereillä ollessa. Kun kaikki on hyvin ja ollaan virkeällä tuulella, niin taitojen karttuessa ja myös luottamuksen ja turvallisuuden tunteen myötä nämä hetket lisääntyvät! Vauvantahtisesti edetään!

Hän on oikein ihana seuraneiti, jonka persoona tulee kokoajan enemmän ja enemmän esille.
Innolla odotamme, millainen tytsy Bellasta vielä kuoriutuukaan!

Lue myös

Tytsy, pieni hymytyttömme 1 kk

Live- ja etänimiäisten juhlintaa

Ja seuraa ig:ssä menoamme

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *