Hae
Outi Karita

Live- ja etänimiäisten juhlintaa

Suuri paljastus ei enää liene meidän tytön nimi. Mun somessa se on jo paljon vilahdellutkin.

Jos nyt itse kertoisin nimeni.
Äiti ja isä tämän kauniin nimen ovat matkassa pitäneet 2017 vuoden Veronan reissustaan asti,
siellä se mieleen juolahti ja minulle nyt päätyi etunimeksi kauniiksi,
italiaa sana tää ja suomennettuna se sana kaunis onkin.
Toinen nimi on äidin mielessä ollut aina,
Prinsessa Ruususen nimi ja aamuruskoakin tarkoittaa.
.
Olen siis
?Bella Aurora?

Nimi oli jo aiemmin hänellä virallisesti ilmoitettu maistraattiin, mutta salassa se pidettiin viime sunnuntaihin asti, jolloin vietimme nimiäisiä. Paljon tuota tuli mietittyä, että miten nimiäisiä nyt vietettäisiin ja kun en halunnut vain kertoa tytön nimeä, vaan halusin sen paljastuvan läheisille juurikin nimiäisjuhlien kautta.

Meillä oli pienen pienet livenimiäiset, kun tytön kummit olivat meillä kotona. Bellalle tuli yhteensä kolme kummia, hänen serkkunsa ja meidän eräs ystäväpariskunta, mukana oli myös ystäväpariskunnan lapset. olihan meitä siinä sitten jo 9 henkeä täällä meillä. Pieni ”puhe” pidettiin kummeille, kerrottiin miksi heitä oltiin pyydetty, luettiin kummitodistusten sisältö ja kerrottiin vielä viimeiset nimivihjeet. Tämä kaikki videoitiin etänimiäisiä varten. Sitten katsottiinkin videoesitys, jossa taustalla soi Aki Sirkesalon laulu Pikkuihminen ja videolla tuli kuvia raskausajasta tuohon nimiäispäivään asti, viimeisissä kuvissa sitten paljastui nimi.

Sun puhees täyttää huoneen
En siitä ymmärtää voi sanaakaan
Mut ehkä samaan juoneen
Minut tuut jo pian tempaamaan
Hei, me eletään nyt aikaa
Pienten ihmeiden
Elämä on taikaa, mmm
Sä tiedät sen
Pikkuihminen
Kädet ilmaa kahmii
Jalat polkee, suu selittää
Katseesi kaiken ahmii
Mitä miettiikään sun pieni pää
Hei, me eletään nyt aikaa
Pienten ihmeiden
Elämä on taikaa, mmm
Sä tiedät sen
Pikkuihminen
Sä tiedät sen
Pikkuihminen
Oon yksi miljoonista
Kerro miksi minut valitsit
Tän pallon tallaajista
Miksi juuri minut kesytit
Hei, me eletään nyt aikaa
Pienten ihmeiden
Elämä on taikaa, mmm
Sä tiedät sen
Pikkuihminen
Hei, me eletään nyt aikaa
Pienten ihmeiden
Elämä on taikaa, mmm
Sä tiedät sen
Pikkuihminen
Sä tiedät sen
Pikkuihminen
Klikkaa alta ja voit kuunnella kauniin kappaleen
Aki Sirkesalo – Pikkuihminen

Halusin juhlan tuntua näihin pieniinkin livejuhliin ja kodin siistimisen lisäksi myös olin somistellut kotia, ostanut kukkia ja vieläpä muutama ystvä toi meille nimiäiskukkia. Laitoin lahjapöydän, jolle keräsin muutamat läheisiltä saadut nimiäislahjat ja muutamat vauvalahjatkin, siihen myös tuli sitten kummien tuomat lahjat. Pienillä tarjoiluilla mentiin, mutta siinä kohtaa päätinkin sitten satsata kakkuun, jonka tilasin Nana´s dream cake:ltä.

Etänimiäiset vietettiin samana päivänä, pienellä aikaerolla vain. Emme tehneet mitään livejuttua, mutta olimme koonneet whats app:in puolella etänimiäisryhmän, jonne sitten laitettiin videot. eli ensin sinne laitettiin video, jossa oli tuo kummeille pidetty puhe ja sitten sama nimenpaljastusvideo vielä. Tähän lähellä asuville sukulaisille oltiin viety pienet osiot nimiäiskakkua, jota saivat herkutella etänimiäisten aikana ja osa etävieraista oli myös keittänyt kahvit tälle hetkelle. Toivottiin kuvatervehdyksiä etänimiäisten vierailta kerättäväksi muistoksi nimiäisistä ja muutamia sellaisia sitten saatiinkin ja paljon toki onnentoivotuksia.

Oli hieman erilainen tapa viettää nimiäisiä, mutta päivässä oli oikein lämmin ja ihana tunnelma. Monet elivät päivää mukanamme vaikkakaan eivät fyysisesti samassa paikassa olleetkaan. Toivomme, että kesällä voimme pitää vielä juhlat, mihin pääsisi sitten jo enemmän ystäviä ja läheisiä mukaan. alunperin oli ajatus juhlia 10 vuotis hääpäivää kesällä pienesti, mutta nyt ajatukset ovat sellaisissa meidän perheem juhlissa, jossa etusijalla Bella, sillä ansaitseehan hänkin omat juhlat vielä! Samalla voidaan siinä sitten tanssia Rikun kanssa meidän häävalssi. Toivotaan, että kesä anta ajo tämän mahdollisuuden….

Me oltiin pukeuduttu juhlavasti ja mulle tärkeää oli, että Bellalla oli päällä mun ensimmäinen mekkoni suoraan sieltä -80 luvulta. Olin hänet myös kuvannut tuo mekko päällä parin viikon ikäisenä. Nytkin saatiin ihania kuvia ja ihana perhepotretti myös! Nämä juhlat tullaan muistamaan ja vaikka aiemmin haikeutta olikin ollut siitä, ettei voitu kaikkia vieraita kutsua livenä, niin päivästä jäi silti ihana muisto, monet olivat kuitenkin läsnä ja se välittyi!

Sydän läikehtii lämmöstä, mieli rauhallisen iloisena, kiitollisuus ajatuksissa. Ihana ja kaunis nimiäispäivä takana

Tämän päivän taikaa,
ilmassa juhlan aikaa.
Pieni tyttönen nimen kauniin saanut on,
ehkä sitä arvaillutkin moni on.
Tänään ilmoille se lausutaan
ja tyttöä nimellä kutsutaan.
Rakkautta täynnä on elämä
ja vierellä ihmiset tärkeät.
Mukana elämän teillä,
minne ikinä tuulet viekin,
tuki ja turva on meillä.

Pst. Yksi arvaus etunimestä oli oikein ja se oli mun arvaus siitä, ettei kukaan arvaa….

2 kommenttia

  1. Jonna kirjoitti:

    Mihin muuten perustuu, että lasten naamakuvia et julkaise kuin harvoin, mutta kuitenkin julkaiset oikeat nimet etkä käytä lempinimiä, niinkuin monet bloggaajat.? Nimellä jää yhtälailla jälki Internetiin, ehkä jopa enemmän kuin satunnainen naaman vilahdus esim. instagramissa..

    • outi kirjoitti:

      No meidän lapsi ei ole salaisuus eikä se mikä hänen nimensä on tai miltä hän näyttää, mutta halutaan vaan rajata kasvokuvien määrää ja sitä, mitä kerromme somessa heistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.