Hae
Outi Karita

Meidän arki – Torstai ja Vappuviikonloppu

Tällä kertaa Meidän arki -postaussarjasta olisi sitten torstaipäivän vuoro ja samalla lyhyesti meidän vapun vietosta näin koronakevään keskellä.
Viikonloppu meni niin perheen kesken, etten ehtinyt ja tohtinut tänne koneelle istahtaa, mutta nyt maanantaina on mukavakin palata noihin tunnelmiin!

Meidän arki on postaus sarja meidän perheen päivistä. Korona toki tuo omat vaikutuksensa meidänkin arkeen, lähinnä se on tuonut sitä sosiaalista eristäytymistä livekontakteista sekä taaperon kerhojen ja harrastusten loppumisen. Samaan aikaan koronarajoitteiden kanssa muutoksen elämäämme on tuonut perheen uusi tulokas, maaliskuun alkupuolella syntynyt tyttövauva. Olenkin todella kiitollinen, että voin olla lasten kanssa kotona vaikka kaipaahan sitä itsekin ihmisiä ja menoja. Esikoiselle myös nämä kummatkin asiat on tuonut muutoksia ja tottakai kokonaisuudessa meidän perheelle. Elämme uudenlaista arkea, paljolti lastentahtisesti.  Nyt kurkkaus meidän arkeen!

TORSTAI – VAPPUAATTO

En mä ees jotenkaan ajatellut torstaiaamuna sitä, että on vappuaatto. Meillä muutenkin vappu enemmänkin keskittynyt siihen vappupäivään aina. Kuitenkin vappu näkyi jo kotona, oli vappupallot, ilmapalloja puhallettuna ja myös askarreltuna ikkunaan. Aamu alkoi hyvin tavallisesti. Mä heräilin ja nousin seiskan maissa kun Riku lähti töihin ja Tytsy oli juuri ollut rinnalla. Tytsy jatkoi uniaan ja Luka olikin siinä heräillyt jo puoli seiskan maissa. Ehkä sitten alkoikin vappu näkymään, kun olen niin hövelillä päällä, että tarjoilin aamupalan olkkariin, smoothieta ja leipää. Lukalla oli kova nälkä jo heti kun nousin niin syötiin siinä aamuohjelmia katsellessa olohuoneessa aamiainen kaksin, oikeasti mä en vaan jaksanut vielä suunnata keittiöpöydän ääreen vaan halusin hetken rentoilla sohvalla, hih. Mä sain juoda siinä aamuteenkin ihan rauhassa.

Ehdittiin hyvin tekemään Lukan kanssa meidän aamutoimet ennen Tytsyn heräämistä. Ysin maissa hän alkoi heräillä ja sitten mentiinkin heti hänen aamutoimille. Lukalle annoin tabletin, että saa hetken pelailla pikku kakkosen pelejä. Tytsyn aamutoimien jälkeen oli vähän rinnallaolon ja syömisenvuoroa.

Kympin maissa pienten välipalaeväiden kanssa suunnattiin ulkoilemaan. Tytsy vaunuihin, jonne simahti heti ja Luka potkupyörän selkään. Luka päätti meidän suunnan ja määränpään ja päädyttiin urheilupuistoon, jossa ensin vähän tasapainoiltiin ja pian aloitettiinkin eväshetki, kun aamupalasta oli kuitenkin jo kolmisen tuntia. Syötiin siis pieni välipala pojan kanssa, niin ihana auringonpaiste ja Luka viihtyi hyvin alkuun itsekseen touhuissaan, mä fiilistelin ja tein vähän kehonhuoltoakin…. Luka alkoi keräillä hiekkaämpääriin kukkia, kuulemma ne laitetaan kakun päälle. Ämpäriin lopulta keräiltiin muitakin luonnonihmeitä ja äidinkin tarvi tulla niitä keräilemään välillä. Kotiinpäin kun lähdettiin oli ämpärissä kuitenkin vain kukkaset matkassa ja ämpäri pyörän sarveen ja menoksi. Kotimatkalla vähän ojankautta koukattiin naarmua leukaan, mutta hei, menevälle sattuu eikä se kauheasti poikaa haitannut. Alkuun suretti vain kaatunut ämpäri, mutta kukatkin saatiin takaisin kerättyä ja arpia esiteltiin hymyssäsuin ja vielä kotonakin peilailtiin.

Kotona oltiin hieman ennen kahtatoista ja Tytsy nukkui edelleen vaunuissa. Lukan naarmut putsailtiin ja hän piirteli sen hetken, kun laitoin meille lounasta. Lukalle oli kirjolohikiusausta, joka itselle ei maittanut eikä olisi riittänytkään. Itse sitten söin kaalisalaatin jämät, paistoin kanamunaa ja halloumioa sekä tein vihersmoothien. Lounaan jälkeen potalla pienet kirjahetket joogakirjan parissa ja mun täytyikin näyttää sitten puuasana, onneksi ei sen vaikeampaa, heh.

Yhdeltä oli kummatkin lapset terassilla nukkumassa, toinen vaunuissa, toinen rattaissa ja mä join latten sohvalla. Parikymmentä minuuttia sain nauttia ihan vain yksinäni olosta ja taisin telkkaria katsella. Sitten kuuluikin ähinää vaunuista ja Tytsy kaipaili äitiä. Huomasin heti, että nyt tuntuu vähän kostealta ja ensin vaipanvaihdolle siis suunta, kun yleensä otan tässä kohtaa heti rinnalle ja usein unet vielä jatkuvatkin. Nyt tarvi kuitenkin ensin vaihtaa vaippa ja vaatteet ja sitten rinnalle, johon kyllä vähän torkahdettiin.

Jonkun aikaa Tytsy siinä torkkui ja kun heräili niin lauleskeltiin ja höpsöteltiin Tytsyn kanssa kaksin. Puoli kolmen maissa alkoi vähän nälkä iskemään niin hain itselleni välipalaa ja siirsin Tytsyn välillä sitteriin. Tein myös nopsaan pienen erän apinaevästä Lukaa varten, mutta maistui kyllä itsellekin heti uunituoreena yksi. Harvinaista, mutta Luka heräili itse siinä inan ennen kolmea ja kaipasi kovasti syliä ja syliteltiinkin sitten hetki ennenkuin haen Lukalle välipalaa. Välipalan saa aina oikeastaan syödä olkkarissa ja katsellla samalla lastenohjelmia. Tytsy oli torkahtanut sitteriin hetkeksi.

Ennen neljää Tytsy kaipasi rinnalle ja Tytsyn syötyä mä suuntasin kokkailemaan päivällistä. Riku oli tullut kotiin ja olikin siinä sitten lasten kanssa. Viiden maissa oli pöytä katettuna ja syötiin parsakeittoa pekonilla.

Päivällisen jälkeen otettiin koko perhe yhdessä suunta ulos ja vappuaaton kunniaksi uudet katuliidut pääsivät käyttöön! Ennen uloslähtöä Tytsykin vielä tankkasi maitoa ja viihtyi taas ulkoilun vaunuissa nukkuen. Kotiin suunnattiin puoli seiskan jälkeen ja laitettiin vielä sauna lämpeämään. Päästiinkin sitten koko perhe saunomaan ja lapset kylpyyn. Tytsy nyt ei vielä löylyssä käy, mutta vuorotellen päästiin kaikki muut käymään.

Riku hoisi Lukan iltapalan ja iltatoimet, halittiin ja pussattiin, toivoteltiin hyvät yöt ja poitsu unille isän saattelemana. Lukan kanssa nyt ollaan hetki siellä kaksin rauhoittumassa, jutellaan päivän kuulumiset, luetaan kirjaa, lauletaan tuutulaulu ja ollaan hetki. Sitten jää itsekseen nukkumaan, mutta pari kertaa käy yleensä kokeilemassa, josko ei jäisikään. Kuitenkin nukkumaan lopulta jää oikein kivasti. Mä päätin siinä illalla herkutella vappuaaton kunniaksi vähän simaa ja sipsejä.

Tytsyllä oli illlalla pitkän iltatankkailut ja oli paljon hereillä, juteltiin ja lauleltiin välillä ja loppuillasta sitten pienet iltahulinat ennenkuin malttoi nukahtaa. Tällä kertaa meni jopa lähes puoleenyöhön ennenkuin nukahti, mutta sitten olikin edessä aivan ennätysyö. Tyttö ei herännyt nimittäin yöllä kertaakaan syömään vaan nukkui 9 tuntia putkeen. Olin hieman hämilläni aamulla. Yleensä herää kerran yössä syömään ja sitten aamulla vielä syö ja jatkaa uniaan sen jälkeen tovin, että on kyllä muutenkin ollut hyvä nukkuja nyt alkuun, mutta tuo oli hämmentävää kyllä todella.

Tästä jatkettiinkin sitten pitkään vappuviikonloppuun!

VAPPU

No pieni katsaus vapunviettoon vielä… Vappupäivä vietetiin ulkoillen ja piknikkiä viettäen sekä ulkona että olkkarissa. Aamupäivällä käytiin lähikallioilla jossa kippisteltiin siman kanssa ja syötiin pienet välipalaeväät. Taaperon päiväunien jälkeen vedettiin olkkaripiknik vappuherkkuineen ja itse paistettuja munkkeja maistellen. Lukakin sai herkutella tai olisi saanut, mutta eipä munkki maistunut, simaa kyllä vähän maisteli. Viikonloppuna muutenkin ulkoiltiin paljon ja käytiin vielä sunnuntainakin samoilla lähikallioilla, ihanaa kun on tuollainen paikka lähes takapihalla…

Lisää kuvia ja fiiliksiä meidän vappuviikonlopusta on mun instan puolella

@outikarita

Lue postaussarjan muutkin osat

Meidän arki – Maanantai

Meidän arki – Tiistai touhua täynnä

Meidän arki – Keskiviikko ulkoillen

2 kommenttia

  1. Emma kirjoitti:

    Onpa teillä hyvin nukkuva tyttö! 🙂 <3

  2. Mia kirjoitti:

    Parsakeitto näyttää kyllä hyvälle. Toivottavasti se maistui 🙂 Ihanaa kun teillä nukkuu tyttö noin hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.