Hae
Outi Karita

Meidän arki – Keskiviikko ulkoillen

Tältä viikolta Meidän arki -postaussarjasta olisi sitten keskiviikkopäivän vuoro.

Meidän arki on postaus sarja meidän perheen päivistä. Korona toki tuo omat vaikutuksensa meidänkin arkeen, lähinnä se on tuonut sitä sosiaalista eristäytymistä livekontakteista sekä taaperon kerhojen ja harrastusten loppumisen. Samaan aikaan koronarajoitteiden kanssa muutoksen elämäämme on tuonut perheen uusi tulokas, maaliskuun alkupuolella syntynyt tyttövauva. Olenkin todella kiitollinen, että voin olla lasten kanssa kotona vaikka kaipaahan sitä itsekin ihmisiä ja menoja. Esikoiselle myös nämä kummatkin asiat on tuonut muutoksia ja tottakai kokonaisuudessa meidän perheelle. Elämme uudenlaista arkea, paljolti lastentahtisesti.  Nyt kurkkaus meidän arkeen!

Nyt täytyy ensi alkuun sanoa, että kun tätä rupesin vasta muutaman päivän jälkeen kirjoittamaan niin en ihan kaikkea muista, mutta onneksi kuvat toimii muistini tukena!

Hyvää huomenta keskiviikko!

Luka oli hereillä kun mä nousin siinä seiskan maissa Rikun lähtiessä töihin. Tytsy jäi nukkumaan meidän sänkyyn ja mä makoilin hetken Lukan kanssa sohvalla, kun lastenohjelmat pyöri telkussa. Katselin samalla kankaita imetystoppia varten, sellainen siis tilauksessa yhdeltä ompelijalta ja päädyin okran väriseen pionikankaaseen.

Kasin maissa oltiin aamupalalla pojan kanssa ja taisin tätä ennen käydä tytsyn imettämässä, jonka jälkeen kyllä uni jatkui jos nyt edes heräsi syömiseensä. Jääkaapissa odotti illalla tehdyt smoothiet, mutta annoin pojalle smoothien lisäksi puuroa, kun hälle oli vähän pikkuinen määrä tuota smoothieta. Puuhattiin aamutoimia ja tein pojalle valmiiksi lounassötkötyksen pikaisesti, itselle kun tilasin Woltin toimittamana lounaan. Ysin aikaan kävin makkarissa aukaisemassa verhoja ja touhuamassa vähän äänekkäämmin, josko tytsykin alkaisi heräillä ja pikkuhiljaa hänkin heräili ja pääsi aamutoimille myös ja myös sitten rinnalle ennen aamupäiväulkoilulle lähtöä.

Ulos lähdettiin siinä kympin maissa ja leikkipuistoon suunta. Nähtiin vähän tuttujakin ja ihana päästä höpöttämään välillä jonkun kanssa ihan livenä. Näitä liveaikuiskontakteja ei tässä itsellä kuitenkaan oikein ole. Olin tehnyt oman lounastilaukseni Woltin kautta Pikku X ravintolaan ennen uloslähtöä. Pian kotiin saavuttua tulikin lounas kotiterassille kiikutettuna. Luka sai mun lounasta maistaa, mutta omaansa pääasiassa kyllä söi. Mun lounasvalinta ei pettänyt, nuo kanatacot on ihan todella hyviä ja siihen kylkeen oli vielä frittipottuja chilimajolla, oi nam!

Tytsu nukkui koko ulkoilun, mutta ähki hieman juuri siinä lounaan hetkellä. Ei tarvinnut kuin tysty ottaa rinnalle, hän veti vatsansa oikein ahnaasti täyteen silmät ummessa ja jatkoi untaan…. Lukan laitoin yhden maissa päiväunille ulos rattaisiin, jonne nukahtaa ihan itsekseen tosi nopeastikin yleensä. Keitin itselleni päivälatten ja vähän jälkkärisuklaata. Samalla katsoin yhden Kaappaus keittiössä jakson ja jossain kohtaa hain viikkaamattomia pyykkejä siihen itselleni kasan ja niitä viikkailin. Tytsy keskeytti kyllä viikkailut aika alkutekijöihin, alkoi semmoista maiskutusta pitää, että otin rinnalle ja siinä kainalokkain jatkettiin makoilua sitten. Kun kaappaus keittiössä loppui niin sitten pian Tytsykin siitä heräili ja pitikin vaihtaa vaatteet, kun oli päässyt vaippa hieman täyteen, siis täyteen ja yli… Lauleskeltiin ja loruiltiin kaksin hetki.

Kolmelta menin hakemaan Lukaa sisälle je herättelemään häntä. uni olisi vielä pojalle kyllä maittanut ja ädin syliin tarvi päästä sohvalla heti. Samoin tytsy oli äidin sylinkaipuussa, joten siinä mulla oli kummatkin muruset hetken sylissä ja oikein tiimiväreillä! Ihana ja lämmin hetki! Ja voi noita meidän pojan ripsiräpsyttimiä….

Lukalle hain välipalasmoothien ja laitoin lastenohjelmaa pyörimään, halusi katsoa Kikattavaa kakkiaista, kun ohjelmia selattiin. Tytsy viihtyi hetken leikkimatolla ja itsensä peilailu näytti olevan nyt se juttu, naiset… Mä sain pyykit nyt viikattua loppuun ennenkuin tytsylle tuli taas rinnan tarve.

Riku tuli neljän jälkeen kotiin töistä ja mä aloin laittamaan päivällispöytää valmiiksi. Luka touhusi omia leikkejään telkkarin sammuttua siinä juurikin neljän maissa. Aikapian Riku saikin puhelun, kun jossain olikin akuuttitarve putkimiehelle, joten ruuan jälkeen hänen pitikin suunnata vielä hetkeksi töihin. Syötiin kaikki kuitenkin yhdessä lasagnea. Tätä syötiin nyt kolmatta ja viimeistä päivää. Lasagne on niitä ruokia, jota tulee sitten isosatsi kun sitä tehdään.

Luka katseli hetken Pikku kakkosta, kun mä touhusin tytsyn kanssa vaipanvaihdot ja imetykset ennen iltaulkoilulle lähtöä. Ilma oli niin ihana, että ulos haluttiin suunnata vielä illastakin ja puoli kuuden jälkeen ulos lähdinkin lasten kanssa. Tarkoitus oli olla kotipihassa ja siinä vähän aikaa touhuttiinkin, Lukan touhutessa mä vähän venyttelin ja availin kehoa. Meillä ei siis oikein mitään ole omassa pihassa kuin terassi ja piha. Luka järjesteli hiekkalelujaan ensin terassille ja sitten hän alkoikin kiikuttaa niitä vaunujen alakoppaan ja sanoi haluavansa hiekkarannalle ja hiekkalaatikolle. Samalla hoksasin, että meillähän on jäänyt aamupäivällä ulkoillessa muutamat hiekkalelut leikkipuistoon, joten eiköhän me sitten otettu leikkipuisto suunnaksi! Lukalle potkupyörä alle ja sitten mentiin. Olikin niin reipasta menoa, että sain itsekin tosissaan laittaa jalkaa toisen eteen. Leikkipuistossa sitten ilta-auringossa tehtiin hiekkakakkuja….

Kotiinpaluu oli jo vähän hitaampaa, tuohon leikkiopuistoon kun on kuitenkin matkaa jonkunverran noin taaperon mittakaavassa ja selvästi alkoi jo väsymys painaa poikaa ja pojan jalkoja, mutta hyvin reippailtiin kotiinkin. Riku olikin jo kotona hyvissä ajoin ennen meitä ja oli vähän siivoillut. Kotona saikin sitten ruveta pikkuhiljaa pojan iltapala- ja iltatoimipuuhiin. Tytsy nukkui koko ulkoilun ja vähän häntäkin herättelin sitten ulkoilun jälkeen. Kyllä tuo ulkoilma ja kevätaurinko vaan ihmeitä tekee ja ihanaa kun iltaisinkin on niin valoisaa!

Riku hoiti pääasiassa pojan iltapuhteet ja mä olin tytsyn kanssa ja hoidin hänen iltapuuhiaan ja imetyksiään, iltaisin usein tankkaillaan vähän enempi syliä ja maitoa. Tytsy sai myös masuihieronnat ja jumpat. Pojan kanssa tottakai myös iltahalit ja pusut. Tytsyllä oli vähän iltajumppailuakin, pää nousee hienosti! Nyt oli eka päivä kun tytsy oli taas ilman d tippoja, otetiin kokeiluun vesipohjaiset, mutta iltaisin oli taas niiden alettua itkuinen ja nukahtaminen yöunille oli vaikeaa. Nyt kun oltiin jätetty antamatta niin samantien vaikutus nökyi illassa. Tytsy oli rauhallisempi ja illan päätteeksi nukahtikin tosi kivasti syliin, josta pääsi mun kainaloon nukkumaan taas yöksi.

Lukan kanssa myös eka ilta kun kokeiltiin uutta unillemenosysteemiä ja sekin sujui kivasti. Tähän asti hänen kanssa on oltu niin kauan kuin nukahtaa ja välillä nukahtanut nopeastikin, mutta välillä kestänyt tunnin. Nyt otettiin sellainen valo käyttöön, joka on päällä vartin ja sen jälkeen jäisi itsekseen nukahtamaan. Vähän taapero kävi kokeilemassa tottakai, mutta 5 minuutin aikana 5 huoneeseen palautusta ja sinne jäi tämän lyhyen rumban jälkeen. Häntä ei tuntunut tämä uusi kuvio haittaavan eikä harmittavan, mutta tottahantoki sitä testata täytyy vähän. Keskiviikon jälkeenkin sujunut tällä kaavalla oikein mukavasti! Ennen sänkyynmenoa Lukan kanssa myös jutellaan päivän puuhat ja katsellaan/luetaan kirjaa, kaikille annetaan pusut ja halit, myös vauvalle ja toivotellaan kauniit unet ja jaetaan rakkauden tunnustukset, on sitten kiva käydä nukkumaan….

Me saatiin Rikun kanssa katseltua vielä telkkaria hetki ja taidettiin katsoa osittain uusin sex tape jakso, on muuten hyvä parisuhdesarja, nimi vain vähän harhaanjohtava! Ennen yhtätoista oltiin nukkumassa koko perhe!

Tällä viikolla ollut kyllä aivan ihania ilmoja ja tuo keskiviikko päivä sujui muutenkin tosi kivasti ja mutkattomasti. Aina ei ole yhtä seesteistä ja instassahan mä juttelen ja kuvailen stoorin puolella arkikuulumisia joka päivä.

@outikarita

Lue myös

Vanhemmuus – Enemmän kuin kokopäivätyö

Meidän arki – Tiistai touhua täynnä

Meidän arki – Maanantai

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.