Hae
Outi Karita

Meidän arki – Tiistai touhua täynnä

Tältä viikolta Meidän arki -postaussarjasta olisi sitten tiistaipäivän vuoro.

Meidän arki on postaus sarja meidän perheen päivistä. Korona toki tuo omat vaikutuksensa meidänkin arkeen, lähinnä se on tuonut sitä sosiaalista eristäytymistä livekontakteista sekä taaperon kerhojen ja harrastusten loppumisen. Samaan aikaan koronarajoitteiden kanssa muutoksen elämäämme on tuonut perheen uusi tulokas, maaliskuun alkupuolella syntynyt tyttövauva. Olenkin todella kiitollinen, että voin olla lasten kanssa kotona vaikka kaipaahan sitä itsekin ihmisiä ja menoja. Esikoiselle myös nämä kummatkin asiat on tuonut muutoksia ja tottakai kokonaisuudessa meidän perheelle. Elämme uudenlaista arkea, paljolti lastentahtisesti.  Nyt kurkkaus meidän arkeen!

Tiistai

Puoli seiskan maissa Tytsy on hamuillut rinnalle ja jatkaa siitä uniaan, mäkin vielä vähän torkun ja kuulen, että taapero taapertaa huoneestaan eli on herännyt, mutta mun ei tarvi vielä nousta, Riku on vielä kotona. Seiskan maissa kun Riku lähtee töihin niin mä nousen ja menen sohvalle taaperon seuraksi katselemaan lastenohjelmia ja selailemaan somea siinä sivussa…

Puoli kasin maissa nousen ja käyn heittämässä kestovaipat pyykkikoneeseen sekä tekemässä pienet aamutoimet itselleni. Laitan aamiaisen valmiiksi ja syödään taaperon kanssa kaksin illalla valmiiksi tehtyä tuorepuuroa. Aamupalan jälkeen ehditään vielä mun ja pojan kummankin aamutoimia puuhailla hetki rauhassa.

Tytsy heräilee puoli ysin maissa ja sitten olikin hänen aamutoimien vuoro ja sitten vähän maitohörppyä rinnasta. Mulla oli vielä yökkäritoppi päällä. Kokeilin viihtyisikö Tytsy hetken pinniksessä makoillen, nyt kun koklasin siihen laittaa mobilen ja viihtyihän hän siinä sen hetken, sain itse päivävaatteet päälle ja sängyn pedattua. Lukaakin kovasti kiinnosti mobiili ja halusi pitää siskolle seuraa.

Tunnin hereillä oltuaan Tytsyäkin alkoi väsyttää ja alettiinkin tekemään ulos lähtöä. Ulkona oli aivan jäätävä ilma suoraan sanottuna ja aiemmin olinkin miettinyt että mennäänkö lainkaan ulos aamupäivästä, mutta helppona ratkaisuna ulkoilu toimii aamupäivisin. Taaperolla on niin kova energianpurkutarve kuitenkin. Lähdettiin siis kuralätäkönmetsästyslenkille, heh.

Taaperontahtista lenkkeilyä vedettiin melkein tunnin verran ja yhdeltätoista oltiin takaisin kotona. Tytsy nukkui vaunuissa ja mä annoin Lukalle vahakynät ja paperia. Ensin piirrettiin itseasiassa yhdessä Lukan jalat ja kädet paperille ja sen jälkeen itse jatkeli piirusteluja. Mä tarvitsin Lukan jalanmallia kenkäostoksia varten. Lukan piirrellessä mä laitoin meille lounaan valmiiksi ja kävin heittämässä vaipat kuivuriin (kuulostaapa hassulta). Keitin riisiä ja sen kanssa maanantailta jääneistä kanavartaista kanat ja kasvikset. Ehkä vähän tylsä lounas, mutta hyvin upposi meille kummallekin.

Tytsy ähki vaunuissa siinä kun Lukalla oli vielä lounas kesken, hiukan ennen 12:sta ja mä otin nukkuvan tytön syliin ja rinnalle. Söi unissaan ja jatkoi untaan. Laskinkin hetken päästä Tytsyn sylistäni sohvalle ja uni jatkui hyvin. Luka kävi potalla ja mä vähän meikkailin itseäni, vähän ripsaria ja luomiväriä ihan sen kunniaksi, että pian oltiin tytön kanssa suuntaamassa neuvolakäynnille. Riku tuli töistään kotiin siinä jo 12 jälkeen, jotta mä pääsin Tytsyn kanssa kaksin neuvolaan ja Riku hoisi Lukan päiväunille myös.

 

Mä tosiaan hurautin tytsyn kanssa neuvolaan, jossa samassaoli lääkäri ja terkkari. Kaikki oli Tytsyllä hyvin ja hienosti kasvanutkin. Tytsy viihtyi hyvin neuvolakäynnin vaikka joutuikin heräilemään kaukalon uumenista. Loppukäynnistä tulikin sitten itkua je käynnin päätteeksi mentiin neuvolan hoitohuoneeseen ja tyttö sai syödä, samalla tuli tarve vaipanvaihdollekin siinä ja sitä asiaansa tyttö varmana itkustikin hieman.

Neuvola on meillä Puuvillan kauppakeskuksen yhteydessä, niin samalla käynnillä käytiin pikaisesti Jesper Junior -liikkeessä. Mulla oli siis ajatuksena katsoa josko sieltä tai cittarista löytyisio Lukalle lenkkarit. Vaikka vielä mennään välikausikengillä, niin lenkkarikelitkin tulossa on. Jesperistä onneksi heti löytyi lenkkarit ja olipa vielä kaikki kengät -30%. Sitten löytyi vielä sandaalitkin puoleen hintaan siinä samalla. Tytsylle löytyi ulkohaalari tai ainakin melkein, oikeaa kokoa ei ollut, mutta laitettiin tilaten ja sekin alehinnoilla. Nyt kyllä myydään tämänkin kevään kausituotteita heti alehinnoilla. Tuli kyllä tuosta autiosta kauppakeskuksesta, jossa moni liike oli kiinni, niin myös hyvin surullinen olo. Mä oon tuolla viimeksi käynyt ennen Tytsyn syntymää ja nyt oli niin autiota ja hiljaista…

Koton oltiin takaisin puoli kolmen jälkeen ja Tytsy täydessä unessa kaukalossa, Luka vielä päiväunilla rattaissa terassilla. Mä keitin siinä sitten itselleni latten ja hörpein sen rauhassa. Luka heräteltiin kolmen maissa ja Riku oli oli poitsun kanssa. Mä täyttelin vaipat valmiiksi kuivurista ja aloin laittamaan facekirppikselle Lukan vanhoja vaatteita myyntiin. Ihan kauhea homma tossa on… Tytsy heräili vasta joskus neljän jälkeen ja kävi siinä tietty rinnalla kun heräili. Mä sain jatkettua tytön kanssa vielä kirppisilmoituksen loppuun, tein siis aika ison myyntipuun niin siinä kestää tovi kun kaikista vaatteista laittaa kuvat ja tiedot…. Onneksi silti tuoki homma kannatti ja vaatteita lähti hetimyyntiin. Riku kokkaili meille nakkikeiton ja puoli kuuden maissa syötiin koko perhe yhdessä.

Mä hengasin hetken Tytsyn kanssa kaksin, lauleltiin ja höpsöteltiin ja Riku oli pojan kanssa. Sitten päästin Rikun omiin hommiin ja poikkeamaan kaupassa. Luka olikin kääntänyt ja levittänyt useamman lelukopan huoneessaan, mutta illan päätteeksi leikkien jälkeen myös hienosti siivoili huonettaan mun kanssa. Ennen siivoilua mä ja Tytsy oltiin oikeastaan vähän kuin hengailemssa Lukan huoneessa kun Luka touhuili omia leikkejään, välillä soiettiin ja mä lauloin, välillä Luka rakenteli ja leikki junalla.

Tehtiin iltapalalle herkkulautanen pojalle ja mä laitoin itellekin pienen iltavälipalan, marjoja, banskua, raejuustoa ja raakalakritsijauhetta, NAM! Tytsy vähän torkkui siinä iltapaln aikaan.

Riku hoisi sitetn Lukan kanssa iltatoimet ja pienen kirjahetken yöpuulle rauhoittumiseksi. Riku myös nukutteli pojan ja tytöllä taas alkoi iltatankkailuhetkensä. Tytsy tankkaili, mutta iski myös sellainen levottomuus, johon ei rintakaan oikein auttanut eikä sylissä heijailu sohvalla lauluja laulellen, Rinnasta saattoi hörpätä hieman välilä ja hetken aina viihtyi yhdessä asennossa, mutta selvästi oli masuvaivaa, kun oikein mikään ei ollut hyvä ja pumppajumpatkaan ei tässä kohtaan tuntuneet tytöstä hyvältä. Lopulta rauha löytyi kun pomputeltiin jumppapallon päällä ja siinä alkoi tytsyn silmätkin lumpsumaan ja kun kunnolla rentouti niin alkoi kuulua sellainen prötinäkin, että se tiesi vaipanvaihtoa ja peppupesua.

Riku tuli puoli kympin maissa Lukaa nukuttelemasta ja väsäsi meille iltapalaleiviksi tomaatti-mozzarellaleivät. Syötiin kyllä hieman vuorotellen, ensin Tytsy mun sylissä vielä viimeiset iltamaidot hörppien kun oltiin saatu masuvaivat helpottamaan, sitten iskän syliin olikin hyvä nukahtaa siinä kympin maissa. Katseltiin hetki vielä telkkaria ja Tytsy nukkua pösötti Rikun sylissä. Mä tein vielä aamuksi valmiiksi tuorepuurot koko perheelle ja sitten unille. Nukkuva Tytsykin saatiin nukkuvana kannettua sänkyyn äidin kainaloon jatkamaan uniaan <3

Sen pituinen se!
Siinä siis taas meidän perheen arkea yhden päivän osalta!

Arki näkyy hyvin myös mun instassa varsinkin stooreissa, joten klikkaa myös

@outikarita

Lue myös…

Meidän arki – Maanantai

Mitä kuuluu? – Huhtikuu

Tytsy, pieni hymytyttömme 1 kk

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *