Hae
Outi Karita

Meidän arki – Maanantai

Meidän arki on postaus sarja meidän perheen päivistä. Jos vaan saan rullaamaan tän postaus sarjan niin ensi viikolla luvassa tiistai. Koronasta en ole mitään postannutkaan omalta osaltani tänne blogiin. Se toki tuo omat vaikutuksensa meidänkin arkeen, ehkä siitä postailen joku kerta erikseen, mutta lähinnä se on tuonut sitä sosiaalista eristäytymistä livekontakteista sekä taaperon kerhojen ja harrastusten loppumisen. Samaan aikaan koronarajoitteiden kanssa muutoksen elämäämme on tuonut perheen uusi tulokas, maaliskuun alkupuolella syntynyt tyttövauva. Olenkin todellakiitollinen, että voin olla lasten kanssa kotona vaikka kaipaahan sitä itsekin ihmisiä ja menoja. Esikoiselle myös nämä kummatkin asiat on tuonut muutoksia ja tottakai kokonaisuudessa meidän perheelle. Elämme uudenlaista arkea, paljolti lastentahtisesti.  Nyt kurkkaus meidän huhtikuun ensimmäiseen maanantaihin.

Nousin itse seiskan aikaan, tytsy oli hetkeä ennen ollut tissillä ja jatkoi uniaan. Luka oli jo herännyt, mutta koska oli arkiaamu ja Riku herännyt töitä varten aikaisemmin niin mun ei tarvinnut nousta ennen kuin Riku lähti töihin. Luka olikin herännyt jo puoli kuuden maissa ja Riku oli vähän normaaliaan aiemmin sitten joutunut kyllä heräämään. Mä jatkoin poitsun kanssa vielä sohvalla hetken lepäilyä, poitsu katseli lastenohjelmia telkusta. Puoli kasin aikaan kuitenkin menin laittamaan aamupalaa, poitsu oli jotain pientä syönyt jo aiemmin, varmaan hapankorpun kun niitä aina hakee keittiöstä.

Kasilta oltiin sitten jo syöty pojan kanssa aamupalat, Luka illasta jäänyttä puuroa ja mulla oli sitten omat syömingit. Meidän aamupalan jälkeen tytsy ilmoittelikin heräilevänsä. Hain tytön ja menin hänen aamupesuja ja aamutoimia hoitamaan, sitten taas pienet tissittelyt. Koko perheen aamutoimia siinä omaan tahtiimme tehtiin. Tytsyä vaivasi hieman masu ja lohtua haki tissistä, tehtiin myös jo aamutoimilla pienet masuhieronta ja ”pumppajumpat”. Kun masu sitten toimi niin tytsy rauhoittui ja väsähti sopivasti ulos lähtöä varten.

Puoli kympiltä alettiin pukemaan ulos ja suunnattiin lähimetsikköön touhuamaan keväisen lämpimään ilmaan. Oltiin puolisentoista tuntia ulkosalla tuolla pienessä metsikössä ja tytsy nukkui tämän koko ajan vaunuissa.

Kotiin kun tultiin takaisin niin kummatkin lapset oli nälkäisiä, mutta isompi jaksoi tovin odottaa kirjan parissa. Tytsy heräsi, kun sisälle saavuttiin ja pääsi ensin aterioimaan rinnalle. Lukalle lämmitin valmiskinkkukiusausta ja itselleni lämmitin viikonlopulta risoton ja kanan jämät. Tytsy oli seuranamme sitterissä.

Yhden maissa taapero oli unilla terassilla rattaissa. Nukahti itsekseen rattaisiin kun vaan työnsin rattaat terassille, väsy painoi jo niin tehokkaasti silmiä. Tytsyn kanssa sitten oltiin sisällä ja pian tytsykin nukahti syliin ja siirsin hänet hetken päästä unipesään sohvalle ja kellahdin itsekin siihen viereen unille.

Hetki siinä nukuttiin, mutta itselle unet jäi lyhyeen kun tytsy kähki itsensä hereille. Pieni imetyshetki ja otin tytön kantoliinaan. Vähän häärein siinä, vaihdoin Lukan sänkyyn lakanat, kävin laittamassa kestovaipat pyykkikoneeseen ja keitin itselleni kahvia ja tein latten. Tytsy simahti kantoliinaan ja mä hörpein lattea ja luin kirjaa…

Piti Luka mennä herätelemään kolmen maissa, mutta kun oli luettava kirjaa vielä yksi luku, niin vähän venähti pojan herättely. Herätellään siis yleensä n. kaksi tuntia nukuttuaan, jotta nukahtaisi illalla paremmin ja yöunet olisi pidemmät. Tässä kohtaa kun Lukaa menin herätelemään siirsin tytsyn unipesään kantoliinasta ja uni jatkui siinä. Luka oli ihan unessa kun hain hänet ja kannoin rattaista sohvalle, jossa hän halusi makoilla mun sylissä tovin. Kun siitä alkoi virkoamaan niin laitettiin hetkeksi lastenohjelmia pyörimään ja annoin välipalaksi smoothien.

Itse menin aloittelemaan päivällisen kokkailua ja sitten tyttö heräilikin. Imetyshetkihän siinä täytyi pitää, tyttö on aika nopea rinnalla kävijä niin pääsin jatkamaan nopsasti ruuan laittoa, otin vain tytsyn lähelle mukaan sitteriin, jossa viihtyi alkuun ihan keikuttamattakin. Riku saapui myös tässä kohdin, neljän maissa kotiin töistä. Riku olikin sitten lasten kanssa kun tytsy ei enää viihtynyt sitterissä ja vähän oli ruuan laitto kesken. Laitoin ruuan, punajuuripastan loppuun ja uuniin kypsymään, siivoilin keittiön ja kävin vähän pyykkihommilla. Vaipat kuivuriin ja vaate pyykkiä koneeseen.

Viiden jälkeen istahdettiin koko perhe syömään. Tytsy viihtyi tämän hetken makoillen unipesässä. Ruuan jälkeen Riku ja Luka ottivat suunnan auto pesulaan ja mä jäin tytsyn kanssa kotiin. Vähän yritin jotain omiakin hommia tehdä, mutta en jotenkaan nyt saanut kauheasti aikaiseksi ja ilta meni paljolti vaan hengaillen tytsyn kanssa. Tytsy välillä vähän torkahteli, mutta pääasiassa oli iltaa hereillä.

Rikun ja Lukan tultua kotiin mä otin pienen oman hetken ja tein pienen kehonhuollon. Kehonhuoltoon kuului myös lantionpohjan, syvien lihasten, selän jaa pakaroiden aktivointi ja vahvistustreeniä. Parikymmentä minuuttia hyvin käytettynä! Poitsu leikki leikkejään siinä kotosalla vielä, ei vain meinannut antaa ensin äidille rauhaa tähän kehonhuoltohetkeen, mutta lopulta se luonasi ja taapero touhusi omiaan.

Riku hoisi Lukan iltapalan sekä iltatoimet ja tytsyllä alkoi iltatankkailut rinnalla ja unen etsiminen. Iltaisin käy siis useamman kerran rinnalla ja torkahtelee ennenkuin kunnolla nukahtaa yöunille. Tytsyn iltatoimet myös tuli siinä hoidettua jossain kohtaa.

Riku meni poitsua nukuttelemaan puoli ysin maissa ja taaperon nukahtaminen kestikin tänään pidempään. Pieni villivaihdekin oli iskenyt ennen unille menoa. Siinä joskus ysin ja puoli kympin välissä poitsu nukahti ja puoli kympiltä mä pääsin rauhassa suihkuun ja tekemään iltapalaa itselleni. Tytsy nukahti kymppiin mennessä ja Rikun kanssa katsottiin kymppiuutiset ja syötiin jödeä. Uutisten jälkeen nukkumaan…

Siinäpä meidän perheen yksi arkinen päivä. ei siinä nyt kaikki päivän touhut, puuhat ja leikit tai imetykset näy, mutta pääpiirteittäin, mitä tällä kertaa päivämme sisälsi.

Lue myös

Ihanaa kun ruoka maittaa – Maaliskuun syömisiä

Taaperon matka esikoisesta isoveljeksi

Seuraa myös instassa meidän menoa ja huomaa myös ig tv!

@outikarita

Yksi kommentti

  1. Nina kirjoitti:

    Voitko tehdä puhelinpostauksen? Viimeisimmät katsomani videot, viimeisin asia jonka googlasin, viimeisin tekstarini, emoji, muistiinpano, puhelu jne?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.