Hae
Outi Karita

Ihanaa kun ruoka maittaa – Maaliskuun syömisiä

On oikeasti ihanaa, kun ruokahalu on palannut. Sen palautuminen on myös tuonut taas inspiraation miettiä mitä syötäisiin ja inspiraation toteuttaa kokkailuja kun vain itse ehdin. Raskausaika kun meni ensin pahoinvoinnissa, jonka jälkeen jäi vielä ruokahaluttomuus. Eipä siinä kauheasti ollut ajatusta laittaa siihen mitä syötäisiin, kun ei ruokahalua ollut ja itsekin söi tosi vähäisesti. Välillä kyllä iski joku tankkauspäivä jolloin tuli mielenkiintoa ruokaakin kohtaan jaoikein mielihaluja. Toisilla tulee raskausaina kaikennäköisiä mielitekoja, mutta mulla niitä ilmennyt enemmän nyt raskauden jälkeen ja en kyllä tiedä edes mistä ne kaikki kumpuavat.

Nyt maaliskuussa olenkin kuvaillut jonkun verran syömisiäni ja ajattelin niitä tänne jakaa. Jokuhan voi saada vaikka näistä ideaa tulevien päivien ruokapöytään, vaikka ei mulla tarkkoja reseptejä ole jakaakaan. Paljolti tehdään ruoka aina omasta päästä, varsinkin kun mä teen ruokaa. Ideaa näistä voi kuitenkin saada ja aina nämä ruokapostaukset tuntuu kiinnostavan!

Aamupala, välipala, iltapala…

Puurokin maistuu taas raskauden jälkeen ja kaurapuuroa tulee useana aamuna syötyä. Parina viikonloppuna on herkuteltu helmipuurolla ja jostain tuli myös mieliteko weetabixeihin (joita en edes muista koska olisin syönyt). Myös leipä ja jugurtit granolalla maistuu niin aamuisin, välipaloina kuin iltapalaksikin. Metwurstin suurkuluttaja en ole ollut, välillä kyllä syönyt, mutta nyt kun sitäkin saa raskauden jälkeen syödä niin on se vaan hyvää ruisleivän päällä välillä. Smoothieita on myös surauteltu ja niihin saakin kivasti uppoamaan vieläkin pakkasesta löytyviä marjoja viime kesältä. Täytyy sanoa, että raskausaikana tuli pieni stoppi smoothiehinkin erään pahoinvointi hetken jälkeen ja siksi noita marjojakin on sinne pakkaseen jäänyt näinkin pitkäksi aikaa, kun ei puurot eikä smoothiet oikein maittaneet… Himo sitrushedelmiin on ja pysyy, se olikin varmaan se selkein himo raskausaikanakin.

 

Lounaat ja päivälliset

Välillä mennään jollain valmisruualla, välillä pikaisesti väsätyllä sötkötyksellä ja välillä enemmän panostaen. Nyt on herännyt myös ajatus tukea paikallisia pienyrittäjiä ja kerran viikossa ainakin tilata ruokaa kotiinkuljetuksella. Kasvisten suhteen, jos mä en hoida tai muistuta miestä kasviksista niin sellaisia ei löydy kattauksesta ja sitten mä saatan vaan nopsaan pilkkoa tomaattia ja kurkkua lautaselle. Nyt myös ehkäpä normaalia enemmän turvauduttu pakastevihanneksiin, mutta haluan kyllä enemmän tuoretta! Salaatteja on myös jonkin verran tullut väsäiltyä lounaaksi ja siinä saakin hyvän kasvisannoksen, moneen ruokaan sujauttelen myös pakkasesta pinaattia tai lehtikaalisilppua niin saa vihreän määrää helposti lisättyä! Nyt laitan kuvien alle pienen sepostuksen annosten sisällöistä.

Riisiä kanakastikkeella, jossa yrttikermaa ja mausteita omasta takaa sekä kasviksia pakkasesta

Tonnikala-leipäjuustosalaattia aika peruskasviksilla ja siemenillä.

Kanamuna-leipäjuusto-avokadosalaattia jälleen aika peruskasviksilla sekä viinirypäleillä ja siemenillä. Tumma balsamicosiirappi on muuten tosi hyvä lisä!

”Pikaruoka” ja tosi hyvä sellainen, jauhelihaa, pakkasesta riisi-kasvismix, apetit salaattijuustokuutioita (valkosipuli ja yrtit), pannulla paistaen ja maustaen, nam!

Lihapullia, perunamuusia ja ruskeaa kastiketta, perus kotiruokaa!

Tonnikalapastaa tehtynä Barilan olivokastikkeeseen. 

(Barilan valmiskastikkeet on muuten aikas hyviä, joten niitä välillä käyttäen, välillä taas itse tomaattimurskaan tehden!)

Uunilohta sinihomejuustolla, peruna-porkkanamuusia ja uunipunajuuria timjamilla maustettuna.

Jämälounas eli hyödynnetty loppu peruna-porkkanamuusi edellisestä ruuasta, pannulla paistettu ja sekaan tonnikalaa ja kasviksia pakkasesta.

Itse tehtyä pizzaa!

Jauhelihapasta ja tämäkin kastike tuli tehtyä barilan valmiskastikkeeseen, olisiko ollut joku Arabico, vähän tulisempi ja oli tosi hyvä ja sopi jauhelihan kanssa! Laitoin kastikkeen sekaan myös pakkasesta vähän pinaattia.

Paikallista pienyrittäjää tukien, mulle pitakebab ja miehelle rullakebab.

Tämän annoksen verran huhtikuutakin! Risotto on yks mun lemppariruokia ja tässä sitruunarisottoa yrttikanalla, salaattina rucolaa, tomaattia ja halloumia pikana lautaselle.

Tässä nyt oli joitakin otoksia viime viikoilta, kaikkea mainittua ei tainnut kuvissa näkyä, mutta en nyt olekaan jokaista annosta kuvaillutkaan. Itse tykkään hakea ainakin välillä ruokainspistä toisten ruokakuvista ja tämä on aikalailla sellaista meidän perusmeininkiä. Joskus hifistellään tehden vähän peremmin, mutta pääasiassa arkimeiningillä. Täytyy myös sanoa, että imetyseväänä on kulunut suklaata ja lakritsia sekä hirmu määrät ihan VETTÄ!!!!

Eikä ne imetyseväät ihan näin herkun näköisiä aina ole ja nämä ihanuudet syötiinkin miehen kanssa kaksin. Pienenä lahjana saatiin tällainen herkkurasia vavan synnyttyä ja nämä itseasiassa paikallisesta Pieni suklaapuoti -liikeestä.

Lue myös

Raskausajan painonnousu – faktaa ja omakohtaisuutta

Seuraa intassa meidän menoa!

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.