Hae
Outi Karita

Sairaalakassi synnytykseen ja osastolle

Sairaalakassi synnytykseen ja osastolla oloaikaan on pakattu tai kaikki mitä siihen voi jo pakata valmiiksi, osa täytyy sitten lisätä kassiin kun lähdön aika koittaa. Nämä asiat on sellaisia, jotka nytkin käytössä kotona ja joita voi käyttää kotona myös synnytyksen käynnistyttyä jos on mahdollista olla alkuun vain kotona. Viimeksi lähtö tuli sairaalalle nopsaan, kun vedet meni ja täällä ohjeistus suunnata siinä kohtaa sairaalalle. Insta tv:n puolella kuvailin vähän videota mitä mun kassi sisältää, mutta nyt vähän tarkemmin vielä ja jotain jäi tuosta instan pätkästä puuttumaankin.

Sairaalakassi synnytykseen

 

Sairaalakassin sisältö on henkilökohtainen, tietyt jutut toistuvat varmasti monien kasseissa, mutta sitten on niitä omia juttuja. Joku ei kaipaa juuri mitään kassiin ja joku toinen haluaa vaikka mitä. Mä oon sanonut, että jos nyt jotain turhaa on mukana niin kyllä ne sieltä poiskin tulee, joten mielummin varaudun enemmällä vaikka voihan mieskin viimeistään sinne osastolle sitten asioita kiikuttaa.  Viimeksi ei oikein turhakkeita ollutkaan, noh kirjaa en viimeksi lukenut mikä oli mukana. Mun sairaalakassi ei ole siis varmastikaan sama kuin sun!

Mun sairaalakassin sisällössä näkyy tarpeiden lisäksi vahvasti tunnelma ja sillä on iso merkitys mulle. tällä kertaa myös kun oleskellaan osastolla sitten ilman isää niin sekin saattaa luoda joitain eri tarpeita, mutta mennään nyt siihen mun kassin sisältöön niin pääsette sitten ihmettelemään enemmän.

Sairaalakassi synnytykseen ja sen sisältö

Sairaalakassi synnytykseen

Toivoisin, että saisin olla alkuun tosiaan kotona ja kotona jo nämä olisivat mahdollisesti tarpeen. Tens toimi viimeksi tosi hyvin supistuskipuihin ennen ammeeseen menoa ja sitä onkin helppo itse käyttää. Se ohjaa siis sähkövirtaa läpysköihin, jotka on selässä, kokoajan pienellä tumntumalla ja supistuksen kohdalla voi painaa boostista lisää ytyä supistuksen ajaksi. Tämä hämää sitä kivun tunnetta. Gua sha -kampa toimii kyllä muuten oikein hyvin sittenmuutenkin kipeisiin lihaksiin ja on ollut käytössä jo näin raskausaikanakin alaselän kipuihin,s illä siis kammataan/hierotaan lihaksiaja tuntuu ihan tosi hyvältä, rentouttaa ja tuottaa hyvänmielen hormooneja. Lämpöpussi, sairaalassakin niitä on, mutta ainakin kotona oma voi olla käytössä ja tälläkin hetkellä on jokapäiväisessä käytössä. Rebozaliinalla voikin tehdä sitten spinningbabies liikkeitä kunhan on joku kaverina. Spinning babies liikkeillä saadaan rentoutettua kehoa sekä autettua vauvaa mm. hyvään asentoon ja laskeutumaan.

Sairaalakassi synnytykseen

Urheilujuomaa mukaan! Tämän vinkin sain esikoista odottaessa jo kätilöltä. ei olisi tullut mieleen itselle, mutta tämä käykin varsin hyvin järkeen. Kohtu on lihas, joka tekee synnytyksessä valtavasti töitä ja synnytys voi kestää kauankin. Lihas kuin lihas voi mennä maitohapoille ja tarvii nestetytystä, joten siksi urheilujuomaa. Pillilliseen juomapulloon sain myös joltakulta viimekwsi vinkin ja allekirjoitan tämän vinkin! Asennossa kuin asennossa pystyy juomaan, viimeksikin mies vain antoi pulloa mua kohti ja hyvin onnistui kontiltaankin juominen.

Tunnelmaa voi itsekin luoda itseä rauhoittavaksi, turvalliseksi, voimaannuttavaksi…. Musalistan tekeminen on vaiheessa ja yritän saada kaksi erilaista listaa tehtyä, mutta ei hätää jos ei valmistu listat, spotifystä kyllä löytyy sopivia valmiinakin ja sairaalalla on hyvät musavehkeet joihin saa liitettyä niin kä’nnykän kuin tabletinkin. Haluan siis yhden vähän menevämmän musalistan, jos alkuun on yhtään sellainen fiilis ja sitten haluan rauhallista pan huilu musiikkia, silläs e on mun sellainen rauhoitusmusiikki. Viimeksi synnärillä mulla soikin tuo pan huilu musiikki. Mitä tuohon kuvaan tulee niin led-kynttilä on pakattuna myös kassiin, voi olla synnärilläs ekä osastollakin palamassa. ei olisi mikään ehdoton juttu, mutta miksipä ei? Doulan mukana tulee eteerisiä öljyjä, joita voi nuuskaista pullosta ja joilla voi stimuloida aisteja, emnergisoida, rauhoittaa… Doula kysyi mitä ajatuksia tuoksujen käytöstä mulla on ja olen ihan avoin kokeilemaan jos siltä tuntuu. Katsotaan tuleeko käyttöön, oon mä ainakin tuoksuja rakastava ihminen!

Luultavasti nappaan myös jonkun kirjan mukaan. Viimeksi ei tullut lueskeltua, kuin hetki siinä synnärillä kun oli alkumeno aika rauhallista ja mies lähti syömään. Osastolla sitten kun oltiin yhdessä koko perhe niin ei siinä tullut lueskeltua. Nyt voi olla eri juttu, kun olen sitten vauvan kanssa kaksin enemmän osastolla. Niin ja mukaan tulee tottakai kännykkä latureineen, viimeksi oli myös erikseen järkkäri kamerana, mutta nyt voi olla ettei sitä oteta, kun on puhelimessa niin hyvä kamera.

Sairaalakassi synnytykseen ja osastolle

Sairaalakassi synnytykseen

Omista vaatteista sairaalassa tulee käyttöön jo sandaalit, sukat, imetysliivit ja collegetakki. Nää koin viimeksikin hyviksi. Pikkareista en oo ihan varma itseasiassa käytinkö jo sairaalassa omiani, mutta ainakin kotiinlähtiessä omat tuntuivat heti hyviltä.

Ainiin, trikoisen kantoliinan nappaan myös mukaan, en ole varma tuleeko käyttöön, mutta onpahan mukana jos tuntuu siltä, että vois pienen ottaa liinan sisään.

Sairaalakassi synnytykseen

Vähän hygijuttuja ja liivinsuojia! Sairaalassa käytän ihan kertakäyttöisä liivinsuojia ja Lukan ajalta joitain saatuja on vielä jemmassa niin ne pakkasin mukaan. Yhdet kestosuojat myös mukaan, kun tulee kotiinlähdön aika. Alkuun viimeksi toki tarvitsin liivinsuojia, mutta ei ollut ihan hirmu suuri tarve niitä vaihdella päivän aikana ja nopeasti niistä sain jo luopuakin suihkutisseistä huolimatta. Saas nähdä miten tällä kertaa on tarvetta. Sitten mukaan perus hygijuttuja ja tuoksuttomia, niin saa vauva tuoksutella ihan vaan äitiä. Ceridal öljy ihan ihoakin varten, mutta myös sitä varten, että saan sillä mahdolliset meikit pois jos sellaisia on kasvoissa synnärille mennessä. Nännivoidetta saa osastolla kyllä, joten sitä en ota mukaan.

Sairaalakassi synnytykseen

Eväitä, eväitä, voi olla että jotain jo tulee popsittua synnytyksenkin aikana, kuten viimeksikin, mutta ajatus pääasiassa sinne synnytyksen jälkeen. Salmiakkia ja lakua jostain kumman syystä tekee mieli ja sitä lähtee mukaan reilusti, myös sipsiä on varattuna pieni pussija se silläkin ajatuksella just jos tarvii suolaa saada tankattua synnytyksessä. Luumut vatsan- ja suolentoimintaa ajatellen, täälläkin kyllä saa sellaista luumunektaria, mutta itse en oikein siitä välitä vaan popsin mielummin kuivattuja luumuja. Imetysteetä vähän mukaan myös.

Sisaruslahja pojalle, kun tulee katsomaan. tämä pakataan heti kans mukaan niin on sitten varmasti osastolla, kun poitsu pääsee siskoaan ja minua katsomaan.

Vauvan kotiutumisvaatteet tulevat sitten varmaan vasta iskän mukana, kun tulevat meitä hakemaan kotiin, mutta valmiina on katsottuna jo. Tuon pupupeiton otan jo osastolle mukaan. Vauva tulee saamaan vaatteet päälleen vasta kotiutuessa jos ei mitään estettä ole minun viekussa olemiseen. Eli pesitään ihokontaktissa sairaalassaoloaika.

Heh, loppukevennyksenä kuva viime synnytyksestä, kun lakua syötiin jo synnärillä, eipä se tässä kohtaa enää haitannut syödä kun oltiin jo synnyttämässä.

Sellainen on nyt mun sairaalakassi synnytykseen ja osastolla oloaikaan.

Ihmettikö joku?
Vai oisko sulla heittää joku loistava vinkki vielä lisäksi?
Puuttuiko kassista jotain, mikä sulle taas oli tärkeää?

Insta tv:n puolellamyös video höpötyksen muodossa sairaalakassista, jos kiinnostaa höpöttelypätkä

Sairaalakassi ig tv

Lue myös

Synnytystoiveet

Synnytykseen valmistautuminen

Synnytyskertomus 2017

Yksi kommentti

  1. pv kirjoitti:

    ihan huippu ihana postaus ❤️ ja kovin odotettukin. ? minulla oli myös herkkuja. suklaata en kovin uskaltanut syödä vaikka mieli teki. ja oma kassi ja myöhemmin vauvan. itselläni tuli yllärinä piten pienet ja kapeat oli sairaalan ns. omat kaapit. kapeat metalliset mihin täyty ulkovaatteet ym. mahtua. osa tavaroista oli kyllä minulla ihan sängyn vieressä kun ei mahtunut. tens oli huippu alkuun. toi urheilujuoma vinkki olisi ollut vuosi sitten jo tervetullut. ?? mutta joku saa hyötyyn. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *