Hae
Outi Karita

33. Raskausviikko ja loppuraskauden kupla

Loppuraskauden kupla, se tämä taitaa olla, mihin huomaan uppoutuvani pikkuhiljaa. Huomaan kääntyväni sisäänpäin, kaipaavani enemmän rauhaa. Suuntaan ajatuksia yhä enemmän sisälläni kasvavaan pieneen lapseen, omaan valmistautumiseeni, synnytykseen. Huomaan haluavani rakentaa pesää ja kun vaan voimat ja kroppa jaksaa haluan järjestellä ja organisoida kotia, haluan laittaa kaikkea valmiiksi. Vedän miestäni mukaan tähän kuplaan pikkuhiljaa ja yhdessä käymme läpi tulevaa…

loppuraskauden kupla

Olen aina ollut todella sosiaalinen ja halunnut liikkua paljon myös kodin ulkopuolella lapsenkin kanssa. Olen myös viihtynyt kotona toki, mutta paljon liikkeessä, paljon ihmisten parissa. Nyt olen huomannut raskauden edetessä, että näillä viikoilla alan nauttia siitä kun kalenterissa on paljon tyhjää, voidaan vaan mennä kaksin lähipuistoon pojan kanssa. En kaipaa niin paljoa muuta elämää ympärilleni, vaan nyt enemmän rauhaa ja annan tämän tunteen ohjata, mieli tietää kyllä mitä se ja kehoni kaipaa. Tämähän on osittain myös sitä, että kehomme on fiksu ja alkaa valmistautua mm. mieltä rentoutta alla tulevaan synnytykseen ja muutenkin meitä tulevaan. On siis tämänkin takia tärkeä kuunnella sitä mieltä ja kehoa.

loppuraskauden kupla

En kuitenkaan kokonaan halua erakoitua, ehei, siitä ei ole kyse. Kyse on tämä hetken tasapainosta näiden välillä ja se tasapaino on muuttuvaa elämäntilanteiden mukaan. Kaipaan kyllä muidenkin seuraa ja irtiottoja kotoa niin lapsen kanssa kuin itsekseni ja ystävien parissa. Kaipaan myös kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa, joten varastetaanhan näitä hetkiä edelleenkin.

Tässä mietteitäni loppuraskauden kuplasta. Tänään tuli 32 viikkoa täyteen ja startattiin 33. raskausviikko. Tasan 8 viikkoa laskettuun päivään ja maks. 10 viikkoa siihen että pieni Sintti-tytsy on täällä kanssamme ja voikin vajota vauvakuplaan, hih.

Onko muille tuttua tällainen loppuraskauden kupla?

Lue myös

25. raskausviikko, tukala pallo ja ihanat potkut!

17. Raskausviikko – Kyllähän tää raskausaika ihanaakin on

IG

@outikarita

5 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä! Voisitko jos jaksat tehdä äitiysvaatepostauksen? ?

 2. A-M kirjoitti:

  Täällä myös loppuraskaus menossa. Olen välillä sinulle kommentoinutkin sinulle, kun saimme esikoiset parin kuukauden erolla ja nyt taitaa tulla nämä kuopukset parinviikon erotuksella. LA aika karkauspäivänä ja tällä kertaa tyttö pitäisi ultran mukaan tulla. Vertaustukea taas saanut joistakin kirjoituksista, kun tässäkin raskaudessa pahoinvointi ja väsymys oli rankkaa, rankempaa kuin viimeksi. Nyt taas vaivaa unettomuus, mutta ihanan asian takia tässä välillä ”kärsitään”. Kunnon odotuskuplaa ei tunnu, vaikka pesänrakennusviettiä löytyy. Katsotaan miten loppu viikot menevät 🙂

  https://www.lily.fi/blogit/annemarin-paivat/

  • outi kirjoitti:

   Hauska yhteensattuma kyllä ja ihana kuulla, että olet saanut vertaistukea 🙂 <3
   Ihanaa loppuodotusta sinne, vaikkakin vaivoja olisi, niin silti…. <3

 3. pv kirjoitti:

  Olen sina vajonut raskauskuplaan sekä myös vauvakuplaan kaikkien neljän lapsen kohdalla.
  ❤️ ihanaa aikaa.! Voimia loppuraskauteen. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *