Hae
Outi Karita

2020 lempeyden vuosi – mietteitä, suunnitelmia, tavoitteita

2020 lempeyden vuosi

2020 lempeyden vuosi

2020 lempeyden vuosi. Niin mä nimesin tämän vuoden, kun suuntasin ajatuksia tähän vuoteen, siihen mitä vuodelta toivon. Toivon paljon lempeyttä niin itseäni kohtaan kuin muitakin kohtaan, niin itseltäni kuin muiltakin. Kuitenkin voin vaikuttaa vain itseeni ja sitä kautta myös lähimmäisiini.

Meillä tulee arki muuttumaan paljon! Toisen lapsen syntymä tuo tullessaan taas vauva-arjen ja sen yhdistämisen tähän perhe arkeen, jota nyt olemme eläneet. Pitää muistaa antaa arjelle ja meille kaikille tilaa ja aikaa muokkautua ja tutustua uuteen arkeen, antaa rauhassa arjen löytää taas uomansa muutoksien virrassa, muistaa se lempeys. tiedän, että mulla varmasti luvassa taas hormoniheittelyjä ja tunteiluja, tunnen itseni…

Haluan olla läsnä entistakin paremmin, voiko tässä edes liikaa kehittyä? Läsnä itselleni, parisuhteelle, lapselle, perheelle kokonaisuutena, ystäville ja läheisille. Olen jo aika hyvin oppinut olemaan yrittämättä liikaa ja tällä tarkoitan ihmissuhteita joille antaa, antaa ja antaa, mutta saa vain ehkä ripauksia. Olen oppinut vetämään rajat ja paljolti äidiksi tulon kautta. Olen oppinut myös sanomaan ei ja punnitsemaan muutenkin osallistumia ja tekemisiä paremmin sen mukaan mihin mulla on voimia ja mikä oikeasti antaa enemmän kuin ottaa.

Haluan kehittää lempeyttä arjessa ja nyt kun perheeseen syntyy toinen lapsikin. Lempeyttä itseäni kohtaan ja omia vaatimuksiani, joita helposti asetan itselleni ja puolison mukaan myös hänelle. Yhdessä teemme arjesta kuitenkin toimivaa ja mietimme mitä haluamme siltä. Haluan arkeamme kuvastavan tietyn lempeyden, joka näkyy jo lastenkasvatuksessa, siihen se onkin alusta alkaen automaattisesti sopinut. Olemme kummatkin lempeitä vanhempia luonnostaan ja tämä ei tarkoita etteikö meilläkin joskus kiehahtaisi ja näkyisi monet tunteet. Lempeästä vanhemmuudesta saisi ihan oman postauksen, joten siihen en nyt lähde.

Olen myös miettinyt tämän vuoden suunnitelmia, mitä olisi kiva tehdä ja missä käydä, pieni bucket list tälle vuodelle. Tavoitteet, oon vähän alkanut karsastaa tuota sanaa, mutta niitäkin miettinyt lempeydellä, enemmän ajatuksina ja toiveina kuin tiukkoina tavoitteina. Toteutukoot, mitä toteutettavissa ovat, eivät väkipakolla vaan lempeydellä. Pyritään jättämään suorittaminen pois ja olkoon listatkin rentoja muistutuksia ja arjen hallinnan helpottamiseen enemmänkin. Ajatusten suuntaaminen, kirjaaminen ja niistä puhuminen vie jo asioita eteenpäin. Omissa ajatuksissa on hyvä olla joustoa ja ne tavoitteet, toiveetkin voivat muokkautua myös ja niiden pitääkin antaa muokkautua. Itsensä ja elämän kuuntelu on tärkeää!

2020 lempeyden vuosi

Pieni bucket list

Tein tätä listaa jo miettien vähän kuukausiakin, mutta lopussa myös juttuja, mille ei ole sen kummemmin ajankohtaa mietittynä, koska ei kaikelle tarvikaan olla vielä…

Tammikuussa:
Yönyli treffit miehen kanssa, mahdollisesti kylpylä getaway.

Helmikuussa:
Jos pääsisin imetyksen tuen peruskurssille ja musta tuli imetystukiäiti.

Maaliskuu:
Tähän ei voi kirjata muutakuin, että synnytys ja uuden arjen vastaanottaminen perheenä.
Halausin myös luovuttaa sairaalalleäidinmaitoa ja jos samalla tavalla tulee kuin esikoisesta niin riittää kyllä luovutettavaksikin. Ajatuista tähän olen tällä kertaa suunnannut valmiiksi, mutta katsotaan silti sen mukaan miten homma toimii uudessa arjessa.

Huhtikuu:
Luultavasti juhlimme nimiäisiä tässä kuussa.

Toukokuu:
En ole kirjannut tähän mitään, mutta kevät olkoonkin aikaa tutustuen rauhassa uudenlaiseen arkeen ja antakoon sille rauhan muokkautua ajan kanssa.

Kesäkuu:
Perheen juhannusristely

Heinäkuu:
10-vuotis hääpäivä ja sen juhlinta pienesti läheisten kesken.
Toivoisin myös pääseväni katsomaan Gwen Stefania Pori Jazzeille.

Elo-/Syyskuu
10-vuotis hääpäivä matka haaveissa perheenä ja erityisesti Espanjan Aurinkorannikolle, missä olimme häämatkalla kaksin…

Lokakuu:
Enpä ole tähän mitään kirjannut, mutta ainakin yhdet 3-v synttärit olisi järkättävänä.

Marraskuu:
Tähänkään kuuhun en ole mitään kirjannut

Joulukuu:
Kotimaan joulumarkkinat viikonloppu perheen kesken jossain.
Perhejoulua ja siihen valmistautumista lasten kanssa….

Jossain kohtaa vuotta:
Olisi ihana tehdä Ähtörireissu perheenä ja mahdollisesti jonkun ystäväperheenkin kanssa samaan aikaan. Vähän olenkin jo zoomaillut mökkejä, sillä jotenkin yhdistän tähän reissuun mökin! Tämä reissu vaan kustantaa helposti vähän enemmän, joten harkinnassa vielä.
Herra Hakkaraisen talossa olisi kiva myös kyläillä ja se ei olekaan kaukana.
Tampere reissua, Turkureissua ja Pk-seudun reissua on varmasti myös luvassa!

Ja katsotaan mitä muuta kivaa vuosi tuo tullessaan. Toivon myös paljon retkeilyä perheen kanssa luonnossa, enemmän kuin viime vuonna!

2020 lempeyden vuosi

 

Tavoitteet ja toiveet

Alkuvuodesta kehon ja mielen valmistautuminen synnytykseen. Nyt olen myös aloittanut vauvavaatteiden läpikäynnin ja lajittelun, joten sellaista kodinkin valmistelua vauvan tuloa varten. Kuten jo kirjoitettu, myös uudenlaisen arjen ottaminen vastaan lempeästi ja antaen meille ja arjelle aikaa muokkautua ja löytää uomansa. Synnytyksen jälkeen keskittyminen kehon fyysisellä puolella lempeään palautumiseen, toki myös henkisellä puolella, kuten jo senkin mainitsin niin tunnemylläköitä saattaa olla meikäläisellä edessä… Fyysisen kehon kanssa ajan antaminen hyvään palautumiseen ja kuntoutumiseen ajatellen millaisen mylelerryksen keho tässä käy läpi. Tätä on edessä koko loppuvuosi, erkauma ja lantionpohja vaativat huomiota ja vaikka ne viimeksi palautuivatkin nopeasti ja hyvin. Kehoa ja mieltä kuuntelava liikunta osana arkea!

Nyt ennen vauvan syntymää tavoittelen aikaisemmin nukkumaanmenoa, vauvan synnyttyähän rytmit voivatkin olla mitä vain ja vaihdella alkuun paljonkin! Nyt kuitenkin mahdollisuus itse vaikuttaa omiin uniaikoihin melko hyvin ja antaa itselle tarpeeksi lepoa. Nyt kun taas pojan unirytmi on aamuisin vähän myöhempään olisi ihana heräillä virkeänä ennen poikaa ja ehtiä rauhassa availemaan kehoa ja lukemaan vaikka kirjaa tms. Näin olen muuten paljolti saanutkin tässä alkuvuodesta jo käynnisteltyä aamuja, mutta nukkumaanmeno ollut silti ihan liian myöhään….

Lukea ja kirjoittaa haluasin enemmän ja pyrin järjestämään istelleni näihin aikaa arjessa paremmin! Tämä on paljon järjestelykysymys ja voisi sanoa myös, että vähemmän somea. Some ei niinkään häiritse mulla läsnäoloa muiden parissa, mutta itseni parissa länsäoloa kyllä, liian usein tulee selattua vaan turhanpäiväisesti ja tsekattua puhelinta. Miehen kanssa puhuttiin myös, että viikossa pidetään yksi laitteeton ja televisioton ilta pojan mentyä nukkumaan. Haluan löytää myös tälle blogille paremmin aikaa, koska pidän tästä!

Arjessa rahankäytön tiukentaminen niin itsellä kuin yhteisestikin mm. ruokakauppaan menevän rahan pienentäminen. Nyt kun hoitovapaa pian taas muuttuu äitiyslomaksi ja vanhemapinvapaaksi ja saan paremmin rahaa niin haluan myös paremmin saada sitä ns. sukanvarteen seuraavaa hoitovapaakautta ajatellen, sillä hoitovapaalle taas tarkoitus jäädä vanhempainvapaan jälkeen.

Kodin huoneiden järkkäilyä, tavaroiden karsimista ja uudelleen organisointia nyt pitkin vuotta ja mahdollisimman paljon olisi kiva saada aikaan tässä ennen vauvan syntymää. Vähän Monnan  uv lupauksista innostuneenakin puhuttiin miehen kanssa, että josko vaikka vähintään 2 tuntia viikossa kummatkin käyttäisi tähän hommaan!

Omalla itselle ajan antmisen ja omasta itsestä huolen pitämisen lisäksi on myös hirmu tärkeää antaa parisuhteelle myös aikaa ja tilaa lapsiarjessa. Kahdenkeskisiä hetkiä, edes pieniä, ne on tärkeitä! Aika ja uusi arkinäyttää miten meillä esimerkiksi treffit jatkuvat. Yönylitreffejä ei enää vauvan synnyttyä ole tänä vuonna, joten nautitaan tosiaan yhdet sellaiset nyt ainakin vielä ennen vauvan syntymää.

2020 lempeyden vuosi

Tällaisia ajatuksia sisältää 2020 lempeyden vuosi!

Millaisilla ajatuksilla sinä lähdet tähän vuoteen?
Oletko miettinyt mitä haluat vuodelta, onko jotain toiveita ja tavoitteita?

Lue myös!

Vuosi 2019 -Dream big!

Bucket list vuodelle 2019

Miten toteutui ”Dream Big 2019” -vuosi?

Seuraa instassa

@outikarita

 

4 kommenttia

 1. Kata kirjoitti:

  Ihana postaus! Mulla on keväällä edessä koulusta valmistuminen! Ihana tilaisuus kutsua ystäviä ja sukulaisia juhlistamaan sitä<3 Keväällä tai kesällä haaveilen myös (ja ollaan jo vähän suunniteltu) ystävän kanssa reissusta johonkin päin Eurooppaa 🙂 en ole käynyt kuin ruotsissa, virossa ja lontoossa aiemmin 🙂 lisäksi tulen viettämään toivottavasti paljon aikaa pienen siskon pojan kanssa!<3 haluan myös pitää omasta fyysisestä ja psyykkisestä hyvinvoinnista huolta, viettää paljon aikaa läheisten kanssa ja oppia myös stressaamaan vähän vähemmän! 😉

  Ihanaa uutta vuotta sinne ja onnea loppuodotukseen!<3

 2. Henni kirjoitti:

  Olipa ihana postaus! 🙂 Toivon itsekin juuri tuon lempeyden olevan kantavana teemana tulevana vuonna. Esikoisemme täyttää kohta vuoden ja vauvavuosi on ollut ihana, mutta monella tavalla myös rankka. Listaamasi tavoitteet ja toiveet kolahtavat monessa kohdassa myös itselleni. Kiitos kun muistutat näistä tärkeistä asioista: läsnäolo, lempeys, toisten huomioiminen ja kohtaaminen. <3

  • outi kirjoitti:

   ?
   Vauvavuosi sisältää kyllä monia tunteita ja niin sitten vuosi taaperonkin kanssa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.