Hae
Outi Karita

Miten toteutui ”Dream Big 2019” -vuosi?

Vuosi on vaihtumassa ja viime tammikuussa tein Dream Big 2019 ja Bucket list -postaukset tälle vuodelle. Näissä postauksissa mietein mitä haluan tältä vuodelta ja mitä voisi olla vuoden bucket list:ssa.

Jotain ääneen sanomatontakin piili tuossa Dream big -teemassa ja se äänensanomaton on toteutumassa! Se oli varmastikin isoin haave tälle vuodelle ja merkityksellisin asia toteutuessaan! Toinen lapsi, joka vaikeuksien kautta yllätti meidät, yllätti toiveista ja yrityksestä huolimatta, kun takana oli jo pettymystä ja e-resepteissä kirjattuna uusia lapsettomuushoitoja varten lääkkeet. Nyt onkin enää vain 10 viikkoa laskettuun aikaan jäljellä, ihmeellistä ja ihanaa aikaa!

Vuosi sitten…

Mulla isoiksi asioiksi tuli lempeys ja ajankäyttö kun mietein tätä vuotta.

Dream Big teeman lisäksi tärkeä avainsana on lempeys itseä ja muita kohtaan. Ensiksi pitää kuitenkin olla lempeämpi itseäni kohtaan ja siltä pohjalta rakentaa omaa hyvinvointiani ja olla lempeämpi muille. Josko lempeyteen vastattaisiin lempeydellä. Otan myös vastuun omista tunteistani ja muistan hengittää kun ne hyökyvät liian kovina.”

”Haluan löytää enemmän aikaa kirjoittamiselle ja lukemiselle stressittömästi!”

”Haluan siistin kodin, mutta myös hyvätuulisen kodin. Haluan olla hyvä kotiäiti ja hyvä kotivaimo, ympäristöä tärkeämpi on kuitenkin se tunnelma. Ympäristö on osa tunnelmaa, mutta aina sen ei tarvitse olla täys kymppi, jos koskaan, riittääkun se on riittävä ja jos se ei sitä jonain päivänä ole, niin ei sekään ole maailmanloppu,seuraavana se on ehkä paremmin. Muistetaan, että talo rakennetaan käsin ja koti sydämellä. Nautitaan käsiemme jäljestä, annetaan niiden tuoda hyvää oloa.”

”Haluan olla läsnä miehelleni ja pojalleni, haluan touhuta yhdessä ja erikseen, leikkiä, liikkua, laulaa ja rakastaa!”

”Haluan lisätä myös hyvinvointiani fyysisessä mielessä. Toivon jalkojeni vaivojen jäävän pian historiaan, mutta en anna niiden olla esteenä fyysisen hyvinvoinnin paranemiselle. Voin kuitenkin liikkua jalkojeni ehdoilla ja huoltaa kehoani ja nämä lisäävät hyvinvointia.”

”Minun täytyy priorisoida tekemisiäni, etten ahmi liikaa kaikkea kivaa. Milloin asiat ja tekemiset alkavat ottamaan enemmän kuin antamaan, tämä on tärkeä huomioida kaiken kivan paljoudessa. Ei se haittaa jäädä jostain joskus pois tai laittaa joku homma hetkeksi aikaa ns. katkolle.”

”Haluan antaa aikaani niille, jotka haluavat myös omaansa jakaa minun kanssani jotain väylää myöden.”

 

Tänä päivänä…

Näitä mietteitä kun luen nyt, niin näissä mietteissä on melko hyvin vuosi kulunut. Syksy oli nyt rankempaa aikaa, kun tämä raskaus oli kuitenkin alkuun sen verran huonovointinen, että energiat hupenivat todella minimiin ja monet asiat vain jäivät ja saivat vähemmän huomiota ja en pystynyt itsestänikään antamaan sitä parastani. Kyllähän se oma energisyys ja hyvinvointi heijastuvat niin moneen asiaan itsessä fyysisesti ja henkisesri ja myös lähipiiriin. Loppuvuodesta kuitenkin monet asiat ovat pikkuhiljaa taas löytäneet uomansa.

 

Perheen bucket list 2019 ja mikä toteutui?

Vuodenaikaretket! Haluaisimme retkeillä enemmän luonnossa ja pistettiin tavoitteeksi ainakin yksi retki luontoon tässä lähiseudulla per vuodenaika. Eikä lainkaan haittaa jos tulee useampikin retki.

Ei tainnut toteutua ihan sillä ajatuksella mitä oli, Ulkoiltu ollaan kyllä paljon, mutta retkeilymielessä ei tainnut tulla kuin korkeintaan kaksi retkeä. Kyllähän meidän tuli toki kesällä käytyä useastikin Kirjurinluodolla ja yyterissä ja maauimalallakin käytiin,s ekä paljon puistoilua ollut lähipuistoissa. En osaa oiekin selittää tuota retkiajatusta, mutta esim. isänpäivänä meillä oli ihana retki laavulla makkarapaistoineen, tämänkaltaisia perheretkiä olin ajatellut. Toisaalta me ollaan kuitenkin paljon tehty ja käyty, mutta retkiä luontoon ja uusiin maisemiin tässä lähiympäristössä eväineen voisi tehdä enemmänkin!

Juhannusristeily! Viime vuonna lähdettiin aaton aattona risteilylle, jolta palattiin sitten juhannusaattoiltana. Risteilyltä jatkettiin ystäväperheen luo vielä yöksi. Tää oli niin kiva tapa viettää juhannus, että heti silloin ajateltiin, että tämä tehdään uusiksikin eikä ajatukset siitä ole muuttuneet! Katsotaan jos saataisi vielä muitakin seuraksi tänä vuonna!

Kyllä, kyllä, tmähän toteutui ja pistetään toteutumaan jatkossakin. Oltiin ihan oman perheen kesken lopulta, mutta niin kivaa oli jälleen!

Etelänmatka! Noh, matkakuume on krooninen ja matkailu vain lisää sitä. Kyllä tänäkin vuonna olisi ihana päästä johonkin rantalomalle perheenä!

Tämäkin toteutui syyskuun Rodoksen reissulla!

Kaupunkiloma keski-euroopassa kenties! Tää olisi myös yksi haave, johon voisi kyllä yhdistää myös seuraavan haaveen, joka on joka vuosi mun listallani.

Kaupunkilomakin toteutui Krakovassa, jossa ei oltu ennen käyty. Tuolla oltiinkin isolla porukalla ja yllätettiin matkalla Rikun vanhemmat, Rikun isän syntymäpäivämatkahan tämä lopulta oli!

Joulumarkkinat Prahassa tai jos ei onnaa ulkomailla niin edes Suomessa niinkuin tänäkin vuonna, jossain kotimaan kaupungissa yöpyen hotellissa.

Joulumarkkinoilla käytiin Turussa ja yövyttiin yökin hotlassa. Nyt olenkin laittanut ulkomaan joulumarkkina-ajatukset hetkeksi katkolle, mutta kyllä jonakin vuonna myös ne haluan kokea! Ehkä kuitenkin ensi vuonnakin kiva viettää perheviikonloppu jossain Suomen kaupungissa joulumarkkinatunnelmissa.

Kotimaanmatkailua! Turun seutu ja pääkaupunkiseutu nyt aina kuuluvat menoihimme. Mietittiin, että tehtäsikö joku kotimaanmatkailu johonkin uuteen kaupunkiin, jossa ei olla käyty tai jos ollaan niin ei ainakaan kovinkaan usein ja aikoihin. Riku heitti Vaasan. Katsotaan siis viekö tiemme Vaasassa käymään ja nyt hei vaasalaiset pistäkääs kehuen miksi sinne kannattaisi lähteä ja mitä siellä tehdä.

Vaasaan ei lähdetty, eikä tainnut tulla muutenkaan mitään uutta kaupunkia suomesta tutuksi, mutta kyllähän me muuten reissattin tän vuoden aikana juurikin tuolla pk-seudulla, käytiin Korkeasaaressa ja ystäviä nähtiin sekä Turussa reissattiin ystävien luona. Mä myös ystävän ja meidän lasten kanssa tehtiin ihana yhden päivän Tamperereissu junalla, joka oli tosi kiva! Niin ja tuli mulle ja Lukalle uutena Uusikaupunki, johon päästiin ystävän ja hänen lapsensa kanssa mökkeilemään!

Bucket list pariskuntana 2019

Dates of the year! Eli kuukausittaiset treffit saavat jatkua. Vuorokuukausina suunnitellaan toiselle ylläritreffit. Yllätyksessä hieman joustetaan, sillä ainakin yhdet on yhdessä suunnitteilla.

Treffailtu ollaan kaksin joka kuukausi, välillä pienemmin, välillä isommin ja välillä miestä muistutellen treffien järkkäämisestä, heh.

Samppalinnan kesäteatteri kuuluu joka kesään.

Ja kuului viime kesäänkin!

Yön yli treffit alkuvuodesta. Nää on jo yhdessä suunnitteilla ja luultavasti oltaisiin kotona kyllä yö.

Kyllä meillä tais olla jopa neljät yönylitreffit, joista yhdet oli Turussa tuon kesäteatterireissun yhteydessä.

Kesällä hääpäivän vietto kaksin ja yön yli kaksin.

No tämäpä oli juuri tuo mainittu Turun reissu!

Syksyllä kaksin synttäreitä viettämään Järvisydämeen.

No ei, tää ei nyt toteutunut eikä oikeastaan edes mietitty tätä kun tuolloin alkuvuodesta mahdollisuutena. Ei tuo nyt oikein edes syksyyn ois natsannutkaan. Tuonne olisi kyllä joskus ihana mennä ja nimenomaan kaksin…

Minun oma bucket list 2019

Naisten getaway, kylpyläviikonloppu muutaman ihanaisen kanssa toteutumassa maaliskuussa!

Kyllä, tää oli tosi kiva reissu!

Esitin äitienpäivälahjatoiveeni jo, yksin vaikkapa Tampereelle tai Turkuun hotlaan yö. Ei nyt äitienpäivänä, mutta siinä keväällä.

No sain tän lopulta hääpäivälahjana ja ensin raskauspahoinvointien takia jäi toteuttamatta ja sitten ei myöskään enää loppuvuoteen sopinut eikä oikein nyt tässä kohtaa raskautta niin enää houkuta. tästä on kuitenkin puhuttu,e ttä kun tuleva beibi on sen ikäinen ja kun siltä tuntuu itsestä, niin tän toteutan!

I love me -messut naisten kesken. Yhden ystävän kanssa tästä oli puhetta, jos lähdettäisiin viettämään viikonloppua Helsinkiin….

Tämäkään ei toteutunut, tää vaan vähän jäi, mutta kuten sanottu syksy oli ja meni muutenkin pahoivoinneissa, ulkomaanreissuissa ja muissa hässäköissä sekä huonommissa energioissa….

Ei nuo toteutumattomat asiat oikeastaan harmita, ehkä ainoana harmittaa, että keväällä olisi ollut kiva toteuttaa se yksin hotlassa reissu, mutta mitä näitä jäädä harmittelemaankaan. toteutetaan sitten kun on oikea aika niitä toteuttaa.

 

Ensi vuosi…

Siihen on suunnattu jo ajatuksia ja niistä pääsette lukemaan piakkoin täällä blogissakin!

Bucket list:iä ei kannata lähteä tekemään suorittaen, että kun nämä nyt on mietitty niin toteuduttava on. Pitää elää kuitenkin fiiliksen mukaan. Kuitenkin on kiva miettiä hieman, että mitkäs voisi olla tulevan vuoden juttuja tai vuosikymmenen….

Katse vuoteen 2020 ja uuteen vuosikymmeneen, hassua sanoa, mutta 20 -lukuun!

Lue myös!

Vuosi 2019 -Dream big!

Bucket list vuodelle 2019

Seuraa instassa

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.