Hae
Outi Karita

Miten on joulukuu lähtenyt käyntiin? Pukkaako joulustressiä?

Pysähdyppä hetkeksi miettimään, sillä nyt on vielä hyvin aikaa jouluun…

Miten on joulukuu lähtenyt käyntiin? Pukkaako joulustressiä?

Nää on kysymykset, joihin itse nyt vastaan, mutta myös kysymys, jota sä voit miettiä?

Meillä joulukuu on lähtenyt mukavasti käyntiin ja oikeastaan sitä on siivittänyt sellaiset ihanat joulunodotukseen liittyvät asiat. Joulunaika tulee vähitellen enemmän ja enemmän näkyviin kotona, on kuusi ja muutamia koristeita ja ajatus vielä lisääkin laittaa, mutta kaikki ajallaan ilman aikatauluja ja kiirettä. Joulukalenterit tuovat oman ihanan mausteensa tähän joulukuuhun. Parhaat noista kalentereista on mun Lukalle tekemä taaperon joulukalenteri, jossa on useimmiten jotain puuhaa, askartelua, maalailua, muovailua, joulukuusen koristelua, piparien tekoa, Leo´s leikkimaassa käyntiä ja joskus myös jotain syötävää tai pieni lelu. Kaikesta on poika ollut innoissaan tähän asti, jopa uudesta hammasharjasta. Ihanaa tuo pienen lapsen riemu ja siinä kohtaa päivää kun kysyn, ”onkohan tonttu käynyt?”, tulee kiire tonttuovelle. Myös monen vuoden perinteenä mun ja Rikun parisuhdejoulukalenteri tuo kivaa pikkumaustetta arkeen ja parisuhteeseen, toisen huomioimiseen… Nämä kummatkin kalenterit löytyy mun instaprofiilin kohokohdista!

Muutenhan tämä joulukuun arki on rullannutkin ihan tavalliseen tapaan, josta päästäänkin tuohon toiseen kysymykseen.

Pukkaako joulustressiä?

Oon usein puhunut ja kirjoittanut siitä, miten Joulu tulee stressaamattakin ja se on aivan totta! 24.12. on jouluaatto stressasipa sitä tai ei. Stressaaminen ja ylisuorittaminen saattaa vain aiheuttaa sen, että jouluna on ihan puhki ja tosissaan sen levon tarpeessa. Joulu onkin ihanaa aikaa rentoutua, mutta ihanampaa se rentoutuminen on, kun ei ole sitä ennen luonut itse itselleen turhaa kiirettä ja stressiä. Osa kiireestä ja stressistä saattaa toki tulla ulkoapäinkin, mutta aika usein sitä myös itse aiheuttaa.

Vielä ehtii pysähtyä miettimään, mitä joululta haluaa, mitkä on ne itselle tärkeät asiat. Jollekulle ne voivat olla ne siistit keittiökaapit ja sitä ennen ei pysty tätysin rentoutumaan ja sekin on ihan okei. Jos kuitenkin se oma lista kasvaa ja kasvaa, niin voisi alkaa miettimään ja priorisoimaan, mikä on oikeasti tärkeää. Mulle se on tunnelma! Tietty siisteys ja joulunkoristeet ja somisteet ovat osa sen tunnelman luojaa, mutta olen jo pitkään heittänyt piutpaut asioille, jotka ei näy eli niille kaapeille! On ihan kiva välillä aina nekin siivota ja saada parempaan järjestykseen, mutta sen ei tarvi olla sen enempää jouluksi kuin vaikka maaliskuuksi.

Mitkä asiat on ne, jotka luo sun joulutunnelman?

Mulle ne on se perussiisteys ja joulunajan näkyminen kotona, pienet joulupuuhat ja askareet, yhteinen aika perheen kanssa, lpasen kanssa joulun odotus, rento arki ja pysähtyminen myös ennen joulua. Tässä kaikessa nykyään korostuu perhe ja etenkin lapsi, se yhetinen aika ja yhdessä tekeminen ja joulunodotukseen liittyvien asioiden tutkiminen ja ihmetteleminen. Ja sitten lopulta Joulun nauttiminen täysin siemauksin juuri niinkuin hyvältä tuntuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.