Hae
Outi Karita

Joulukuun ensimmäinen 2019

Kyllä nää joulut vaan muuttuu vuosi vuodelta paremmiksi ja paremmiksi. Oma lapsi kyllä tuo oman mausteensa jouluun ja se mauste on todella hyvä mauste! Lapsen ihmetys ja ihailu kaikkea jouluun liittyvää kohtaan, mitä näkee kaupoissa, kaduilla ja kotona. Kotiin se joulunlaittaminen onkin aivan erityisen ihanaa, kun ottaa huomioon, että nyt sitä joulua tehdään ei meille aikuisille, ei yksin lapsellekaan vaan meidän perheelle, kaikki huomioon ottaen! Rakastan näpertelyä ja kodin somistelua. Pikkuhiljaa jo marraskuussa aloin muuttamaan kodin tunnelmaa somistein ja valoin jo hieman jouluisammaksi ja nyt joulukuun ensimmäisenä jo somistelut on selvästi jouluisia. Tässä alkukuun aikana pikkuihiljaa joulu hiipii yhä enemmän sisustukseen ja samalla täyttää mielen. En halua hätiköidä ja kiireellä ja vouhotuksella laittaa kaikkea kerralla, vaan pikkuhiljaa omalla tahdilla.

Me vietettiin tänään pikkujoulua kotona hyvin pienesti. Kuuset oli ilmestynyt yön aikana sekä olohuoneeseen, että Lukan huoneeseen (Lukan oma pikkukuusi). Siinä oli ihmetyksen aihetta pojalla. Kuusissa oli vain valot valmiina ja myöhemmin kummatkin kuuset koristeltiinkin yhdessä. Aamulla keitettiin riisipuuro ja syötiin koko perhe yhdessä ihana jouluinen aamiainen. Luka sai myös herättyyään avata muumi hedelmäkalenterinsa luukun.

Lukan huoneeseen oli ilmestynyt myös tonttuovi ja joulukalenterin ensimmäinen pussukka. Lukalle itse tekemäni joulukalenteri tulee sisältämään pääasiassa puuhailuja päiviin, joskus myös jonkun tarpeen tai pienen lelun tms. Tänään joulukalenterissa olikin kuusen koristeita, joka tarkoitti yhteistä hetkeä kuusen koristelun parissa. Kummatkin kuuset koristeltiin yhdessä ja poitsu kyllä tykkäsi kovastikin tästä puuhasta. Kuuset on myös saaneet olla ihmeen rauhassa loppupäivän.

Kun kuuset saatiin koristeltua lähdettiin hetkeksi pulkkailemaan ja leikkipuistoon touhottamaan. Ihanaa, kun tuli lunta juuri tälle viikonlopulle ja siitähän otetaan heti kaikki ilo irti! Voi, kunpa kokojoulukuu olisi luminen, mutta eipä taida olla. Pieni lapsi onneksi nauttii vielä säästä kuin säästä ja varmasti päästään joulukuussa myös metsästämään kuralätäköitäkin, heh.

Päiväunien jälkeen olikin tonttu käynyt ja olohuoneen kuusen alle oli ilmestynyt jokaiselle pieni paketti. Tämä perinne on musta ihana ja näin mun kotona vietettiin pikkujoulua. Lahja on jokin pieni juttu ja Luka sai pienen setin Pipsa Possu legoja. Hän oli juuri saanut synttärilahjaksi yhden setin, josta kovasti on tykännyt, niin nyt sitten hieman lisää. Kuvassa onkin kummatkin setit. Mulla ja Rikulla on jo usemman vuoden perinteensä parisuhdejoulukalenteri, jossa on yleensä kaksi yhteistä päivää ja sitten muuten vuoropäivinä jotain pientä toiselle (lehti, joku herkku, hierontalupaus, omaa aikaa tms.). Tänään oli sitten yhteinen päivä joka yhdistettiin tähän pikkujoulupakettiin. Mä sain lämpösukat ja Riku oman joulukalenterin. Itselleni olin ostanut teekalenterin niin ajattelin, että kiva jos Rikullakin sitten on oma kalenteri.

Pikkupakettien jälkeen syötiin joulutortut ja Lukakin sai tortun, mutta söi siitä ehkä 1/4, kun maistui makeaa keskustaa isommin niin ei enempiä syönyt. Ei ole poika tottunut eikä välitä hirmu makeasta. Illalla Lukaa odottaa vielä hampaiden pesun jälkeen iltatoimiin yhdistettynä isovanhemmilta saatu kuvakalenteri, että hälle nyt päässyt noita kalentereita kertymään, hih. Ihana kuitenkin seurata myös sitä, miten sen kalenterin tai lahjojen ei tarvi olla kummoisia, kaikesta ollaan innoissaan ja onnessaan!

Näin meidän joulukuu on startannut ja joulun odotus….

Tätä Lukalle tekemääni joulukalenteria voi seurata mun instassa, joten ei siitä sen enempiä. Samoin mun ja Rikun parisuhdekalenteria voi seurata siellä. Kummastakin tulossa omat kohokohdat, jos ei aina stooria katso tai menee ohi sieltä kalenterin luukku.

@outikarita

Lue myös viimeisimmät postaukset

25. raskausviikko, tukala pallo ja ihanat potkut!

Raskausajan liikunta, tietopaketti ja omat kokemukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *