Hae
Outi Karita

25. raskausviikko, tukala pallo ja ihanat potkut!

Tänään on täynnä jo 25. raskausviikko. Vauva kasvaa kovaa vauhtia ja niin kasvaa mun mahakin. Omasta mielestäni ja omaan silmääni masu on silti sellainen ihana pallo, välillä vaan vähän tukala pallo. Välillä tuntuu, että kohdun ligamentit kovastikin kiristelee ja tietty kun kasvua tapahtuu niin kyllähän se saattaa tuntuakin. Välillä myös huomaan, että vatsa särkee ja pian huomaankin että jaahas, nyt potkut tuntuvatkin ihan eri paikassa taas, eli vauva pyörii vielä kuin väkkärä ja se kyllä välillä tuntuu myös tukalalta. Kehoa huollan aktiivisesti sekä kotona että raskaana oleville suunnatuilla tunneilla äitiysfysioterapeutin ojhjaamana. Huomenna taas on äitiysfyssärille oma käynti, jossa käyn kerran kuussa tällä hetkellä.

25. raskausviikko

Päivittäin teen rentoutusharjoituksia, joilla voi saada tuota tukalaa oloa ja kiristelyä helpotettua.  Käytiin miehen kanssa kätilön pitämssä Spinning babies -synnytysvalmennuksessa. Monet jutut oli tuttuja jo esikoisen ajalta, jolloin myös käytiin saman kätilön yksityinen synnytysvalmennus. Antoi tämä valmennus kuitenkin  uttakkin ja toimi hyvänä muistutuksena. Tämä suuntautui juurikin tuohon spinning babies -metodiin ja nyt on taas enemmän niitäkin harjoitteita tehty. Lyhyesti sanottuna, metodi on englannista ja siinä tehdään liikkeitä ja venytyksiä, joilla voidaan helpottaa raskausaikona omaa oloa, rentouttaa, huoltaa kehoa yms. Synnytystä ajatellen liikeet ja asennot auttavat vauvaa asettumaan mahdollisiman optimaaliseen asentoon ja vielä synnytyksessäkin näitä voidaan käyttää ohjaamaan lasta parempaan asentoon ja laskeutumaan.

25. raskausviikko

Sitten ne ihanat potkut! Liikkeitä olen jo useamman viikon tuntenut, mutta nyt edeltäneellä viikolla saatiin miehen kanssa kummatkin tuntea ekat potkut vatsan läpi, aivan ihanaa! Kun itse ottaa rennommin niin alkaa masussa jumppailut. Niihin liikkeisiin onkin ihana pysähtyä ja olla läsnä. Tää raskaus kun on niin nopeasti kulunut ja tuntuu ettei ole tuolle pienelle masussa asuvalle vauvalle ehtinyt olemaan niin paljon läsnä mitä esikoiselle, niin nää hetket pistää kyllä pysähtymään, tunnustelemaan, silittelemään ja juttelemaan. Mä pidän merkityksellisenä kummallekin, lapselle ja vanhemmalle sitä vanhemman ja lapsen yhteyttä jo raskausaikana. Vauva tuntee kosketuksen ja kuulee äänet jo sinne kohtuun näillä viikoilla.

25. raskausviikko täynnä ja ajatukset menevät koko ajan enemmän ja enemmän synnytykseen, mutta eletään nyt vielä tässä hetkessä ja jutellaan ja kirjoitellaan täällä somekanavissa toisella kertaa synnytykseen liittyvistä jutuista!

25. raskausviikko

Tsekkaa myös nämä sivustot!

Spinning babies

Naisten hyvinvointikeskus Olennainen

Lue myös

Raskausajan liikunta, tietopaketti ja omat kokemukset

IG

@outikarita

3 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Voi kuinka ihana kirjoitus. Jaksatko tehdä postauksen kuinka toisen lapsen syntymään valmistaudutte? Hankinnat yms. ? Jäin miettimään sitä kun jossain kohtaa olit tosi allapäin ja kerroit että kerrot joskus sen lukijoille. Onko vieläkään sen aika?

  2. Nina kirjoitti:

    Nämä kaksi asiaa ei liittynyt toiseen siis. ? eli kiva jos teet postauksen. Ja toisiaan toivon että joskus palaat kertomaan asiasta mikä aikoinaan sinua harmitti. Kerroit sillon igssä että olet surullinen ja palaat asiaan myöhemmin kun pystyt. Mukavaa viikkoa ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.