Hae
Outi Karita

My day postaussarja vol. 2 – Maanantai tukka pystyssä

Käynnistetäänpä My day postaussarja vol. 2 tämän viikon maanantaista, jonka elelin kirjaimellisesti, en niinkään kuvainnollisesti, tukka pystyssä!

Mä ja Luka herättiin siinä puoli kasin maissa viekutusten. Riku oli jo lähtenyt töihin ja poitsu oli kömpinyt varmaan siinä kuuden maissa, niinkuin yleensä pinniksestään meidän sängyn puolelle nukkumaan vielä aamua. Olohuoneeseen oli suunta, otettiin yökkärit ja (jälleen kuiva) vaippa pois. TV:stä hetkeksi pyörimään Pikku Kakkosen lastenohjelmat. Aamun ensihetket rauhaisasti siis.

Puoli ysin aikaan aloin suunnistamaan keittiöön, tätä ennen tyhjäsin potasta pissat. Aamupalantekoa ja pian oltiinkin syömässä kaurapuuroa ja marjoja. Kummallekin kauramaitoon tehtyä kaurapuuroa, jonka seassa mulla marjat ja actimel juomaa. Lukalle sitten marjat erikseen mutusteltavaksi ja puuron sekaan vähän kookosrasvaa ja hedelmäsosetta. Osaksi poitsu söi itse ja oli aika innokaskin lusikoiden suhteen, joita piti ottaa useampi mukaan pöytään. Puuro taidettiin silti pääasiassa syödä äidin sylissä syötettynä.

Aamupalan jälkeen siinä siivoilin ensin aamiaisjäljet ja sitten mentiin yhdessä katselemaan kirjoja. Potallakin istuttiin pitkä tovi kirjoja katsellen, josko vatsa toimisi, mutta mitään ei pottaan tullut.  Kello oli varmaan jo lähemmäs kymmenen kun suunnattiin hampupesulle ja päivävaatteiden pukemiselle.

Mulla ei ollut ongelmaa itseni pukemisessa, tukalle en jaksanut juurikaan mitään tehdä, kun ei oltu mihinkään lähdössä, muutakuin leikkipuistoon. Eilisen letti sai olla rauhassa ja muun osan hiuksista harjasin kyllä. Vähän tukka söhröllä kuitenkin maanantaihin. Luka olikin sitten toista mieltä pukemisesta, mutta saatiin kyllä päivävaatteet päälle pienellä kiukuttelulla tosin. Ulos oli tarkoitus suunnata, mutta ajattelin etten mä nyt väkisin pue, jos ei millään suostuta ulkovaatteisiin niin ollaan sitten sisällä, vaikka mun teki hirmusesti mieli ulos auringonpaisteeseen ja raikkaaseen ilmaan ja ajatteline, ttä koitetaan kyllä ja aikaahan meillä on. Siinä eteisessä ulkovaatteita valmiiksi katsoessa iski yllättäen ihan älyttömän huono olo ja olikin pakko suunnata vessanpytylle ja oksuhan sieltä tuli. Raskauspahoinvointia ei ole ollut kahteen viikkoon, muuta kuin ihan pienesti tehnyt autoa ajaessa paristi huonoa. Nytkö se iski takaisin. Vessasta pois tullessani Luka ilmoittikin kakkahätäänsä ja sitten potalle jälleen hetkeksi ja nyt sitä tulosta tulikin. Tästähän se vaateiden pukemiskiukkukin johtui tänä aamuna. Ei ollut kyse uhmasta vaan selkeästä syystä ja kun Luka ei enää ole aikoihin kakkaa vaippaa tehnyt ja pissatkin vain hyvin harvoin, niin ymmärrän ettei halunnut pukea kun jotain oli vielä kesken ja tulollansa.

Ulos päästiin lopulta ja kello olikin melkein 11 siinä kohtaa kun oltiin leikkipuistolla. Vaikka pukeminen ei nyt muutenkaan ollut se mieluisin juttu meidän taaperolle niin ulkona kuitenkin viihdyttiin tosi hyvin ja puistossa hurahti varmaan sellainen kolme varttia eli yhteensä yli tunti ulkoiltiin. Luka ei oikein jaksanut kotiin kävellä, tai omien sanojen mukaan ”ei jaksa” ja rattaissakaan ei halunnut olla ja kun sillä päällä on niin hänhän tulee sieltä pois! Halusi vain ”sy-sy-syliii” ja osan matkasta taittoikin mun sylissä, mutta sitten ei äitikään jaksanut koko matkaa vaan pakko oli niihin rattaisiinkin sitten suostua ja onneksi sain pojan niissä pysymään lopulta.

Aamupäivä venahti ehkä hieman liian pitkäksi, mutta saatiin nauttia ihanasta raikkaasta ilmasta ja kotona lounas maittoi hyvin! Lounaana poika söi kookosriisiä ja kikherne-kasvipyöryköitä porkkanapuurorieskan kanssa, mulla taas oli noodeleita ja viikonlopulta jäänyttä kanakastiketta. Lounaan jälkeen pottailun kautta Luka simahtikin päiväunille rattaisiin melkeinpä heti kun sinne hänet laski. Käytiin me silti pieni käppäily rattaiden kanssa tekemässä.

Sitten olikin mun hetkeni, lattea, pullaa, suklaata, sohvannurkka ja Netflix. 13 reason why sarja on tullut katsottua juuri loppuun ja nyt katsoinkin viimeiset pätkät Beyond the reasons jatkosta tuolle sarjalle, jossa näyttelijät käyvät vielä sarjan teemoja läpi. Noh, mä kerron tosta sarjasta joko ig stoorissa tai täällä blogissa vielä erikseen joku päivä, on nimittäin sen arvoinen sarja!

Kävin muuten laittamssa ison kasan pyykkiäkin koneeseen Lukan päiväunien alkuun. Oman sohvahetkeni jälkeen suuntasin hetkeksi koneelle ja tein loppuun blogipostauksen Naisten hyvinvointikeksus Olennaisen avajaisista ja äitiysfysioterapeutti/doula Maija Korkeamäen verkkokursseista, joiden arvontaan btw ehtii vielä osallistua hetken aikaa! Juurin kun sain julkaisunäppäintä painettua poitsu heräsikin päiväuniltaan ja hetki viihdyttiin äidin sylkyssä halien. Poitsu nukkui n. 2,5 tuntia ja kello oli ehkäpä jotain puoli neljä. Maitojanohan pojalla oli ja maidon kanssa söi välipalaksi puuromuffinssin, joita sattui pakkasesta löytymään.

Rikukin siinä samoihin aikoihin tuli töistä kotiin, mä aloin tekemään makaroonilaatikkoa ja sen kun sain uuniin mä suuntasinkin tyhjentelemään pyykkejä kuivurista ja viikakilemaan ne paikoilleen! . Viiden jälkeen syötiin koko perhe yhdessä. Välipalasta oli pojalla sen verran lyhyt aika ettei kovin suurta määrää päivällistä maittanutkaan.

Mä suuntasin siinä vartin yli kuudeksi Olennaiseen odottajien pilate/joogatunnille. 1h 15min itsestään huolen pitämistä niin henkisesti kuin fyysisestikin, ihana tunti viikon alkuun! Isä ja poika saivat kivat kahdenkeskiset sisäleikit aikaiseksi tällä välillä ja kävivät suihkussakin.

Kotona sitten poitsun iltapalahetki ja iltatoimet. Rikun nukutusvuoro eli mun keittiön siivoamisvuoro. Käväisin myös pikasuihkussa ja pojan nukahdettua katsottiin Rikun kanssa hetki sohvalla Orange is new blackiä ennenkuin oli meidän vanhempienkin nukkumaanmenoaika….

Ainiin, maanantaina muuten tasan RV 18+0!

Lue myös

Olennaisen avajaiset & äitiysft. verkkokurssit, jokaiselle jotakin! ARVONTA!

My Day – Syyskuun sunnuntai

Seuraa instassa päivittäistä menoamme

@outikarita

5 kommenttia

 1. Riikkauuu kirjoitti:

  Kivoja nää my day postaukset!
  Sun ruokapäiväkirja postaukset oli lemppareita, ois kiva nähdä niitä taas joskus ❤️

 2. Karo kirjoitti:

  Hei! Minua kiinnostaisi, että miksi lisäät lapsen puuron joukkoon kookosrasvaa? Kyseessähän on kova rasva, joka tutkimusten mukaan ei ole mikään niin terveellinen kuin jotkut ”superfood”-firmat mainostaa. Mikset käytä esim rypsiöljyä, joka olisi eettisestikin (mm. kotimainen) valinta?

  • outi kirjoitti:

   Kookosrasvasta on tosi moninaista tutkimustietoa, kyseessä on kova rasva, mutta rasva joka nostaa pääasiassa hyvää kolesterolia. En ole kuitenkaan enempiä kookosrasvaan perehtynyt…
   Me vaan tykätään käyttää tosi monipuolisesti eri rasvoja, kookosrasva tuo hyvää makua ja kivaa vaihtelua, musta öljy ei vaan puuroon sovi. Myös ihan voita käytetään joskus puurossa ja aina banaanilettujen paistossa.
   Kuitenkin isoimmat rasvanlähteet meillä on pehmeät kasvirasvat, rypsi- ja oliiviöljy, avokado sekä pojalle pähkinät (itse olen allerginen, kuten myös kookosrasvalle).

 3. Karo kirjoitti:

  Kiitos vastauksesta! Kyllä ravitsemustieteiden edustajilla on konsensus tutkimustiedon pohjalta, että kookosrasvaa ei pidetä terveellisenä rasvana. Yksittäinen tutkimus ei koskaan kerro koko totuutta tutkittavasta asiasta. Näin ollen kookosrasvaa ei suositella lisättävän terveyssyistä ruokiin. Tottakai sitä voi joskus maun takia laittaa.

  • outi kirjoitti:

   Tottakai heillä on 🙂
   Kuten sanottu, en ole laajasti asiaan perehtynyt, mutta mitä useammasta lähteestä selailin joskus, niin sain itse sen käsityksen ettei se todella ole sellainen hypetyksen arvoinen superfood, mutta ei nyt pahin mahdollinenkaan kovista rasvoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.