Hae
Outi Karita
Kaupallinen yhteistyö

Olennaista raskausaikana

Kaupallinen yhteistyö: Naisten Hyvinvointikeskus Olennainen

Nyt on otsikko pieni sanaleikki, mutta toisaalta juuri siitä on kyse. Postauksessa kerron eräästä hyvin isosta asiasta mikä on olennaista raskausaikana ja toisaalta taas haluan kertoa teille samalla Naisten hyvinvointikeskus Olennaisen tarjoamista palveluista jo odotusaikaan.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Olennaisesta

Hyvinvointi on aina, joka elämäntilanteessa toki tärkeää, mutta nyt paneudun erityisesti raskausajan hyvinvointiin ja tällä kertaa kehonhuollon vinkkelistä! Kehon tasapaino on hyvin tärkeää ja se vaikuttaa todella paljon siihen miten raskausaikana fyysisesti voi ja sehän toki vaikuttaa myös henkiseen hyvinvointiin. Vaikutus ei ulotu ainoastaan raskausaikaan vaan se vaikuttaa myös synnytykseen ja siitä palautumiseen. Kehosta huolta pitämällä voi edistää monia asioita liittyen synnytyksen kulkuun ja siitä palautumiseen. Mikäänhän ei takaa helppoa synnytystä ja nopeaa palautumista, mutta toisaalta huonosti voiva ja juminen keho ei ainakaan auta asiaan.

Olennainen tarjoaa mm. kätilöiden, äitiysfysioterapeuttien, vyöhyketerapeuttien ja doulien palveluita hyvin laajasti ja isolla ammattitaidolla. Voin itse kokemuksesta kertoa, että Olennaisen äitiysfysioterapeutit ja kätilöt ovat hyvin omistautuneita työlleen ja arvostan sekä ihailen sitä omistautuimista todella. Yhden heistä olen tuntenut jo ennestään ja moniin tutustunut ensimmäisen raskauteni myötä. Käytin äitiysfysoterapeutin palveluita jo ensimmäisen raskauden ensimmäisestä kolmanneksesta alkaen aina palautumiseen saakka ja nyt olen jo myös heidän palveluitaan käyttänyt. Miehemme kanssa kävimme yksityisen synnytysvalmennuksen, Maailma navassa, jota tarjoaa Eliisa Karttunen Olennaisessa. Sattuipa niin hyvä tuuri, että Eliisa osui myös hoitavaksi kätilökseni esikoisen synnytyksessä. Miehenikään ei ole voinut olla kehumatta valmennusta jokaiselle isäksi tulevalle tutulleen! Voin joskus kertoa tuosta valmennuksesta lisää!

Olennaista raskausaikana

Itse käyn tällä hetkellä viikottain odottajien pilates/joogatunnilla ja lähden aina keho ja mieli kevyenä kotiin tuolta tunnilta. Kerran kussa käyn myös äitiysfysioterapia käynnillä ja tarpeen mukaan useamminkin. Koen todella tärkeäksi huoltaa kehoani. Viimeksi kärsein ikävistä liitoskivuista jostain rv 21 alkaen ja sain paljon helpotusta samaisista tunneista ja fysioterapiakäynneistä! Haluan myös jo ennaltaehkäistä näitä vaivoja ja tiedän kehoni heikot lenkit, tiedän että ei kannata odottaa vain että ne alkavat oireilemaan vaan vaikuttaa asiaan jo ennalta. Mulla on löysä kudostyyppi, joka edesauttaa liitoskipujen tuloa, mulla on notkoselkä johon tarvii kiinnittää huomiota, mulla on ollut jalkojen kanssa ongelmia viime synnytyksen jälkeen….

Suurella osalla odottajista tulee joitain fyysisiä vaivoja ja niihin moniin voi saada apua äitiysfysioterapeutilta ja nimenomaan äitiys, nimittäin he ovat erikoistuneet äiteihin! Sitä ei edes välttämättä tulisi ajatelleeksi mihin kaikkeen voi saada apua kehon huollosta, kuten esim. närästykseen. Kivut ei kuulu raskauteen, Toki raskaus voi ajoittain tuntua tukalalta, tulla harkkasupistuksia ja satunnaisia ikäviä tuntemuksia, mutta kipu joka vaikuttaa toimintaan, hyvinvointiin, eikä helpotu, niin siihen voi ja kannattaa hakea apua kehoa huoltamalla!

Palveluita myös raskauden jälkeen

Kehosta huolenpitäminenhän ei lopu synnytykseen. Alkaa palautuminen, joka sekin on hyvin kokonaisvaltaista. Olennainen tarjoaa edelleen kaikkien ammattiryhmiensä palveluita niin äideille kuin vauvoillekin! Kehosta huolenpitämistä! Itse kävin esikoisen syntymän jälkeen pilateksessa, joka keskittyi nimenomaan synnytyksestä palautumiseen, äitiysfysioterapeutilla katsastamassa erkauman ja lantionpohjan tilanteen (äitiysfyiosterapeuteilla tähän paras ammattitaito) ja kävin myös kolotuksista fyssärikäynneillä.

Lue Olennaisen pelvaluista!

Synnytysvalmennukset, kätilöpalvelut, fysioterapia, hoidot, doulaus…

NAISTEN HYVINVOINTIKESKUS OLENANINEN

Olennaista raskausaikana

Olennaisen uusien tilojen avajaiset ja avajaistarjoukset!

Avajaisia vietetään lauantaina 5.10. klo 14-17.
Voit tulla tapaamaan Olennaisen ammattilaisia, kyselemään palveluista, ihastumaan uusiin tiloihin ja pysähtymään hetkeksi.

Etuna tarjoamme kaikista avajaispäivänä paikanpäällä varatuista ja maksetuista palveluista ja lahjakorteista -10%.

Päivän aikana kolme 30 minuutin näytetuntia, joihin ilmainen pääsy, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä:

Ko 14 paikalla murrekirjailija Elina Wallin kertomassa kokemuksistaan Olennaisen asiakkaana.
klo 14.30. Spiraalistabilaatio / Karoliina Paavilainen
klo 15.30. MindfulBody / Veera Gustafsson
klo 16.15. Lempeästi meditaation maailmaan / Henna Kankaanpää

Lämpimästi tervetuloa!
❤ Naisten hyvinvointikeskus Olennaisen tiimi

PS. Mä oon tuon kokoajan myös paikalla 😉

Olennaista raskausaikana

Lue myös

Mikä on Olennainen?

Vatsalihasten erkauma ja lantionpohjan toiminta 2 kk synnytyksestä

Äidin oma Pilates ja sen tuomat edut synnytyksen jälkeen

Seuraa instassa

@outikarita

@hyvinvointikeskusolennainen

 

Kaupallinen yhteistyö: Naisten Hyvinvointikeskus Olennainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.