Hae
Outi Karita

16. Raskausviikko vietetty Rodoksella (+neuvolakuulumisia)

16. raskausviikko tuli vietettyä rodoksella lähes kokonaan.

Hauskana juttuna muuten, että tässä raskaudessa raskausviikot tulevat täyteen aina uuden viikon alkaessa, maanantaisin. Lukaa odottaessa ne tulivat täyteen viikon päättyessä, sunnuntaisin. Helppoa siis muistaakin koska raskausviikot vaihtuvat. Sitten pieni yhtäläisyys viime raskauteen. Juurikin näillä samoilla viikoilla Lukasta olen potenut poskiontelontulehdusta ja nyt on myös pientä flunssaa ilmassa, jonka taisin napata tuolta Rodokselta ja syytän hotellin ilmastointia tästä, jonka sai säädettyä vain päälle tai pois. Ekana yönä se oli sitten päällä ja mähän heräsin aamulla kurkkukipuun. Mulla on ihan sika arka kurkku kylmälle ja vedolle…

16. raskausviikko

Noh, mutta olihan ihanaa päästä vielä tuonne Rodoksen lämpöön ja nauttimaan kunnon lomasta, jolla ei tarvinnut miettiä arjen askareita. Kuumahan siellä oli, sellainen 30 astetta joka päivä ja otti se lämpö vähän kovemmille nyt raskaana mitä muutoin ja vieläpä kun olotkin on olleet edelleen hieman huonovointiset. Huilattua tuli aina kun se oli mahdollista ja tietysti omaa aikaakin sai, kun ei ollut pojan kanssa ihan kaksin reissussa kuitenkaan. Rentouduttua kyllä tuli ja kerättyä paljon hyvää energiaa ja ihania muistoja!

Ruoka maittoi niin ja näin, kertaakaan en ähkyssä ollut vaikka all inclusive palvelulla se olisi ollut hyvinkin mahdollista. Ruoka kun ei kuitenkaan kummoisesti uppoa edelleenkään eikä herkutkaan. Parhaiten upposi oliivit, tsatsiki, vesimeloni, viinirypäleet ja jäätee. Huonovointisuutta ja heikkoa oloa energiavajeenkin takia välillä oli, mutta vessanpyttyä ei tarvinnut kertaakaan Rodoksella halailla, kotosuomessa kyllä sitten heti ekana aamuna… Liitoskipuja tuntui pienesti lantionseudulla matkustuspäivinä, jolloin tuli paljon istumista.

 

16. raskausviikko kun tuli täyteen, niin mulla oli myös äitiysneuvolaan aika sopivasti tänään. Olikin ihana päästä kuuntelemaan sydämentykytystä. Sintti ei kauaa tohtinut olla paikallaan, mutta muutamat lyhyet pätkät sain kuunnella. Neuvolassa kaikki oli hyvin eli kaikki arvot ihan kohdillaan. Voisi ajatelle, että ulkomaanreissun perään heti neuvolaan punnittavaksi ei kerro ehkä ihan totuutta, koska useinhan se lomailu saattaa kerryttää vähän ekstraa, joka tasoittuu kyllä nopsaan ja suureksi osaksi on nestettä. Nestettä ajattelinkin kertyneet, olihan mulla reissussa jalat vähän väliä turvoksissa ja oliivit voisi kans tehdä tehtävänsä nesteiden kertymiseen. Ehkä sitten kuitenkin vesimelooni ja ruokahaluttomuus kompensoivat, heh. Painoa oli kotivaa´an mukaan reissuviikon aikana tullut maks. puoli kiloa. Neuvolassahan tää oli vasta toinen käynti, eka oli siinä 7 viikolla, niin nyt tässä 9 viikon aikana mulla oli tullut kilo painoa, ettei tosiaan se puntari paljoa heilahtanut vatsankasvusta huolimatta.

Kuitenkaan en haluaisi liikaa keskittyä näihin kiloihin. Viimeksi nousi reippaammin, mutta myös lähtöpaino oli pienempi ja ruokahalu parempi. silloin ajattelin, että tulee mitä tulee ja that´s it! Näihin asioihin ei voi ihan loputtomiin edes itse vaikuttaa. Paljon riippuu myös siitä miten muuten raskausaikana voi ja jaksaa. Olisi oikeasti kiva kun saisi pikkuhiljaa paremmin syötyä niin energiatkin olisi paremmat, ei sillä väliä vaikka se painoa nostaisikin sitten enemmän, mahdollisimman hyvä vointi on tärkeintä. Toisaalta sitä jaksaisi myös touhuta enemmän ja pääsisi kiinni taas enemmän treeneihin, joihin nyt ei riitä energia. Energiat kuluu tällä hetkellä kyllä hyvin taaperon kanssa touhuillessa!

16. raskausviikko

 

Pieniä liikkeitä olen jo tuntenut hetken aikaa jas e on kyllä ihanaa. Harjoitussupistuksiahan voi näillä viikoilla myös jo tulla ja pari kertaa olen havainnut pientä kohdun jännittymistä.  Vauvahan alkaa olemaan keskimäärin 16 sentin mittainen näillä viikoilla, että alkaa siinä pienellä kokoakin pikkuhiljaa olemaan <3

16. raskausviikko

Lue myös…

Raskauden ensimmäinen kolmannes

Seuraa instassa

@outikarita

2 kommenttia

  1. Veera kirjoitti:

    Voisitko joskus tehdä postauksen siitä, että miten tarkasti noudatat raskauden aikaisia ruokasuosituksia? 🙂

  2. Taru Saarinen kirjoitti:

    On mukava lukea näitä sun postauksia. Olen seurannut blogiasi viime raskauden lopusta lähtien. Olen sun kanssa samassa tilanteessa, eli toinen raskaus alussa menossa. Täälläkin tämä toinen raskaus on mennyt erilaisia kuin ensimmäinen, paljon pahoinvointia ja painoa raskauden alkaessa oli enemmän, mutta paino noussut vähemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *