Hae
Outi Karita

Yllätyksien Krakova

Kolmisen viikkoa sitten oltiin Krakovassa ja tein sieltä tänne blogiin jo yhden päiväpostauksen.
On kuitenkin pitänyt tehdä myös pieni kooste reissustamme ja tässäpä se tulee.

DAY 1

Yllätyksien Krakova

Krakovan reissumme oli pieni yllätyksien matka, nimittäin mieheni vanhemmille. Appiukko kun täytti juuri pyöreitä ja ostimme sitten porukalla matkat Krakovaan, miedän perhe ja rikun kahden veljen perheet. Appivanhempani tiesivät lähtevänsä reissuun rikun veljen perheen kanssa ja vasta vähän ennen h-hetkeä heille paljastui määränpää,. Me muut olimmekin sitten vastassa turun lentokentällä ja yllätys onnistui loppuun asti, vasta siellä heille selvisi kuinka iso porukka meitä matkaan lähteekään. Meitähän oli sitten 14 hengen seurue!

Yllätyksien Krakova

Saavuimme illalla Krakovaan ja hotellimme oli aivan vanhan kaupungin reunalla. Hotellinamme oli Amber boutique hotelli, ihana, pieni ja idyllinen! Ekana iltana käytiin vain porukalla syömässä ja vasta seuraavana päivänä alkoi isommin tutustuminen kaupunkiin!

 

DAY 2

Aamuthan saimme joka päivä Krakovassa aloittaa ihanalla aamupalalla. Aamupalalla oli musta just hyvä määrä kaikkea tarjolla, usein kun silmät ahmii enemmän mitä jaksaa, kun on iikaa sortteja tarjolla. Aamupalat maittoivat hyvin ja samoin muutkin ruuat reissussa oli hyviä, pahoinvointini vain teki sen, että yhtäkään lounasta ja illallista en saanut loppuun asti syötyä…

Ekana kokonaisena Krakovan matkapäivänä lähdimme koko reissuporukka kävelemään läpi vanhan kaupungin ja kohti Wawelin kukkuloita, jossa oli upeat näkymät ja muutenkin kaunista, kuin myös tuo vanha kaupunki! Myöhemmin päivällä osa porukkaa shoppaili, me tutustuttiin lisää vanhaan kaupunkiin. Illalla illastettiin koko porukka yhdessä, niinkuin joka ilta ja tänäiltana mä ja Riku valkattiin ravintola ja paikaksi valikoitui hotellin läheltä eräs Italialainen paikka!

Yllätyksien Krakova

Yllätyksien Krakova

DAY 3

Suurin osa matkaporukasta lähti vähän pidemmälle alkupäivän reissulle, nimittäin suolakaivokselle. Itse en lähtenyt tuohon reissuun mukaan pahoinvointieni takia, eikä nyt muutenkaan houkuttanut taaperon kanssa lähteä. Muuten olisi ollut hienoa nähdä tuo paikka itse livenä, nyt vain ihastelin kuvista. Oli ollut kuulemma aika rankka reissu, joten fksu päätös jättää väliin ja lähteä anopin kanssa shoppailemaan. En ole kova shoppailija ulkomailla, mutta nyt piipahdettiin pariksi tunniksi isoonkauppakeskukseen. Kauppakeskuksia mielummin pyörin kaupungissa ja piipahtelen mielenkiintoisissa ja houkuttavsisa liikkeissä kaupunkia kierrellessä. Kauppakeskusshoppailukin oli kuitenkin ihan mukava piipahdus, varsinkaan kun ei me siellä koko päivää pyöritty ja jotain kivaa tarttui mukaankin minulle, pojalle ja miehellekin, vaikkei mukana ollutkaan.

pst. eka kuva suolakaivokselta, jossa kattokruunutkin suolasta ja sitten ne shoppailujen tulokset…

Illallaillastettiin vähän parempi, ns. juhlaillallinen Puolalaisessa ravintolassa. Meille tuli ruokaa pöytään isoissa astioissa, joista koko seurue sai syödäkseen. sitten hommaan kuullui vielä pieni liekitysshow, kun pöytämme luokse tultiibn vielä miekkavasrtaassa liekittämään lihaa.

DAY 4

Osan porukkaa kanssa lähdettiinaamupäivästä Kazimierzin alueelle, alue on siis vanhaa juutalaiskorrtelialuetta. Siellä olikin aivan omanlaisensa tunnelma ja pidin kovasti tuosta alueesta, nähtiin ja koettiin vähän erilainenkin tunnelma, mitä vanha kaupunki antaa. Illalla käytiin rikun kanssakaksin viettämässä pieni hetki vanhassa kaupungissa ja mm. Hard Rock Cafen terassilla drinkeillä. Illastettiin meksikolaisessa ja viimeisenä iltana jäätiin myös isolla porukalla istumaan iltaa vanhan kaupungin terasseille. Tästä päivästä tein tarkemman my day postaukse, joten laitan tähän vain muutamat kuvat ja postauksen lopussa linkki tuohon my day postaukseen!

Yllätyksien Krakova

 

DAY 5

Lähtöpäivä…. Käytiin nopsasti vanhan kaupungin puolella vielä käppäilemässä ja ostamassa muutamat kotiinviemiset, tuhlaamassa viimeiset slotit, joita oli käteisenä.

Aivan mielettömän ihana reissu ja ihan huippu porukka, josta muuten näkee mun ionstassa kuvan!

Kaikkia reissuostoksia en tässä esitellytkään, olisko niihin ollut kiinnostusta. Nimittäin tuli ostettua myös puista leikkuulautaa, ihania servettejä, Lukalle pehmoa josta tullut aivan älyttömän rakas… Niin ja Riku osti mulle soittorasian, joita oli monilla sävelmillä, mutta tää on aivan erityinen, tässä on John Lennonin Imagine biisn sävelmä ja se on mulle rakas biisi! No, tähän niistä nyt vielä kuva tulikin otettua, heh.

Sopivasti tuli tämä postaus valmiiksi ennen seuraavaa ulkomaanreissua, jota pääsee jo tällä viikolla seurailemaan mun instassa ja eniten tietty stoorin puolella!

@outikarita

Lue myös Krakovasta!

My Day – Lauantai Krakovassa

2 kommenttia

  1. Susan kirjoitti:

    Kiva reissu teillä ollut ?. Me oltiin juhlimassa miehen veljen häitä krakovassa kesällä 2018 ja oli tosi ihana paikka! Mutta tosiaan, me oltiin suolakaivoksella 1,5 vuotiaan kanssa ja oli virhe. Ei siinä nähnyt eikä kuullut mitään kun piti viihdyttää sitä kyllästynyttä taaperoa. Oli siis tooodella raskas retki ?

  2. Nina kirjoitti:

    Hei haastan sinut kuinka usein- haasteeseen. Piia pajusen blogissa on kysymykset ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.