Hae
Outi Karita

Syksyn uudet tuulet

Syksy on jo leijaillut aamujen raikkaudessa ja iltojen hämärtyessä.

Nyt syksy on kait virallisesti alkanut, tänään jo elellään syyskuun toista. Syksy tuo uusia tuulia täällä elämään. Niin raskaus jatkuu ja tuo uusia tuulia väistämättä, on jo koko kesän tuonut, mutta muitakin uusia tuulia on luvassa, pikkupuuhailuja! Niin ja on meillä vielä vähän matkusteluakin luvassa tähän alkusyksyyn, siitä myöhemmin!

Minä ite!

Itse odotan kovasti, että olot paranisi, pahonvointi oikeasti hellittäisi ja energiatasot taas nousisivat. Haluan päästä liikkuman enemmän ja salistakin on ollut tovi taukoa. Tänään aloitan raskausajan pilates/jooga tunnit Naisten hyvinvointikeskus Olennaisessa ja tämä olisi tarkoitus pitää viikottaisena menona! Salille haaveilen edes sen kerran viikkoon, mutta sinne mennään kyllä täysin voinnin ja voimien niin salliessa! Kotijumppailua salin lisäksi ja kaehonhuoltoa, viime raskaudessa olin tosi aktiivinen kehonhuoltaja ja pyrin nytkin siihen! Sitten olisi ajatus alkaa perheenä käymään uimahallilla niin pääsisi itsekin uimaan, tää oli viime raskaudessa aivan loistava liikuntamuoto! Lapsiksen toiminta elää ja muuttuu, siinä tarkoitus olla edelleen mukana ja erityisesti toivon KiVa-kahvilan jatkuvan hyvine keskusteluineen!

Taaperon kanssa touhuja!

Lapsis mainittu noissa mun jutuissa jo ja sen lisäksi sitten me aletaan käymään avoimen päiväkodin perhekerhossa. Luka aloittaa myös täytettyään 2-vuotta samaisen avoimen päiväkodin kerhotoiminnan, jota on tarjolla 2 kertaa viikossa 3h ja ilman vanhempaa. Perhekerho tätä ennen on kiva tutustuminen paikkaankin. Tää on varmasti meille kummallekin kiva juttu ja olen iloinen, että Luka tuosta ryhmästä paikan sai, varmasti tuo helpotusta varsinkin loppuraskauden puolella ja sitten taas vauvan synnyttyä. Luka on myös niin touhukas kaveri eikä paljon äitiä kaipaile kun ollaan jossain, että uskon viihtyvän.

Sitten taaperon kanssa harrastaen. Viime keväisistä karsittiin pois muskari ja värikylpy, ei sitten niin paljoa sytyttäneet että oltaisiin jatkettu. Eihän tämän ikäinen tarvi niin kauheasti vielä erilaisia aktiviteetteja ja niitä on helppo tarjota ilman harrastuksiakin, kuten jo edellämainittu uimassa käynti perheenä ja sitten kaikki puistoilut, leikkitreffit, kerhoilut yms. Liikaa ei kannata miettiäkään aktiviteetteja ja varsinkaan jos lapsi on jo hoidossa. Joskus kuitenkin jotkut yhteiset harrastukset voi olla tosi kivoja juttuja kokeilla. Luka on käynyt viime syksystä asti ensin isä-vauva sirkuksessa ja kevään myötä isä-taaperosirkuksessa. Sirkustelu miekkosilla jatkuu tänäkin syksynä kerran viikossa ja tuo sirkustelu ei kestä kuin alkusyksyn 7 viikkoa. Vähän tuonkin takia, kun sirkus kestää vain alkusyksyn niin oon pohtinut jotain muutakin liikuntajuttua ja Porin Tarmolla on urheilutalolla 1-3-vuotiaiden temppuklubi, jossa mä alan nyt Lukan kanssa käymään ja jos jossain vaiheessa ite en enää pysty, niin Riku saa jatkaa.

Tämmöisä ajatuksia tämän syksyn puuhiin. Kuulostaa ehkä paljolta, mutta otisaalta kun ollaan vielä tosiaan kotona kaikki päivät ja kaikki tuollaiset perhekerhot on kummallekin kivaa aamupäiväpuuhaa arkipäiviin, jotain kun on puuhattava. Ollaan kummatkin pojan kanssa aktiivisuutta kaipaavia touhuttajia selvästikin. Esimerkiksi rauhaisista aamupäivistä kotosalla kaksin ei tule yhtään mitään, pojallakin menee ihan villiksi touhu kun on pakko päästä purkamaan sitä virtaa. Kaikki nää on myös sellaisia juttuja, että jos ei toimi tai tuntuu liialliselta niin mikään ei ole kiveen hakattua.

Mitäs suunnitelmia sulla syksyyn?

Lue myös

Kaksi onnen viivaa ja perhe kasvaa <3

Miten toivottu raskaus yllätti?

Laita IG seurantaan

@outikarita

 

2 kommenttia

  1. Stiina kirjoitti:

    Meillä vanhempi poika alkuvuodesta aloitti tuon ns. Oman kerhon ja ollut ihan huippu. Viihtyy super hyvin ja saa itsekin sen ajan olla ns. Omassa rauhassa, sen mitä vauvalta tätä nykyä pystyn ? mut ihana nähdä kuinka poika nauttii siellä käynnistä

  2. Susan kirjoitti:

    Silloin kun olin vielä kotona, käytiin Auran kanssa ma kerhossa 5h, ke muskari+myllytreffipäivä ja to temppujumppa. Ti ja pe olin töissä. Eli joka päivälle oli jotain ?. Nyt oon huhtikuusta ollut täyspäiväisesti töissä ja Aura päiväkodissa. Iltaisin hän haluaa olla rauhakseen, ehkä käydään kaupassa tai kirjastossa, mutta kun hän nukahtaa 20.00 ja kotona ollaan viiden jälkeen, niin illat on lyhyitä. Viikonloppuihin en halua mitään vakituisia harrastuksia, jotka sitovat, vaan haluan vaihdella viikonloppujen tekemisiä ?. Maanantaina Aura kyllä menee keijujumppaan kaveriksi. Jos kovin tykkää niin saa alkaa käymään kaverinsa kanssa siellä, mutta epäilen ettei jaksa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *