Hae
Outi Karita

Tänään tarvitsin omaa aikaa…

Ja mä sain sitä omaa aikaa aika paljonkin, mutta kyse oli enemmän nyt sen oman ajan laadusta.
Millaista omaa aikaa tällä kertaa kaipasin?

Aamupäivästä Lukan serkku tuli hakemaan Lukaa puistoon ja serkukset olivat siellä 2 tuntia. Lukan serkku on siis jo parikymppinen. Tän ajan mä käytin kotihommiin ja itseasiassa lakanoiden silittämiseen äänikirjaa kuunnellen. Jonkun mielestä kenties täysin turhaa puuhaa, mutta mulle pakkomielle, joka toimii myös ihanan meditatiivisena aikana. Silittämättömiä lakanoita olikin kertynyt kesän ajalta paljon, hups! Lukan tultua kotiin, lounasteltiin ja pian lähdinkin Lukaa nukuttamaan päikkäreille rattaisiin, taas omaa aikaa, mutta nyt ehdottoman sidoksissa tietty kotiin. Kotipuuhat saivat jatkua ja välillä pidin pienen sohvabreikinkin. Järjestelin mm. Lukan vaatteita, haikeana laitoin pieniä pois, niin ja aloitin ikkunoiden pesun.

Mä halusin käyttää aamupäivän näihin puuhiin, kun kotona oli hiljaista eikä oikeastaan muita kuin minä ja päivälläkin mun lisäksi vain nukkuva taapero. Tällöin saa paljon aikaiseksi ja nautin kotihommista omassa rauhassa. Kaipasin kuitenkin vielä erilaista omaa aikaa ja soitin Rikulle, että onkos sillä illalle jotain suunnitelmia jos lähtisin viettämään vähän iltavapaata ja sehän sopi. Tuntui, että nyt kaipaan myös omaa hetkeä poissa kotoa ja nimenomaan yksin, en tällä kertaa kenenkään ystävän kanssa. Päivällisen jälkeen sitten lähdinkin Puuvillan kauppakeskukselle. Kiertelin muutaman kaupan ensin, kävin kokeilemassa rintaliivejä, joihin ihastuin ja hintakin oli sopiva, ne kuitenkin vielä jäi ostamatta vaikka tarve olisi. Kävin myös kokeilemassa yksiä housuja, jotka olivat just niin kivat kun ajattelinkin, mutta musta vähän liian kalliit, eikä nyt ihan pakolliset. Nyt jos jäävät nakuttamaan niin tiedän jo valmiiksi sitten koon, ettei tarvi kuin käydä ostamassa.

Sitten se oman ajan kohokohta, kahvilaan yksin. Ostin pullan ja raikkaan Foggi juoman, valitsin rauhallisen nurkkapöydän. Kirjoittelin päiväkirjaani ajatuksiani ja sitten vielä lueskelin tovin kirjaa. Nautein ihan suunnattomasti! Kotiin lähtiessä kävin ostamassa irttareita kun mies teki tilauksen ja samalla päätin yllättää miehen ja ostaa sille illaksi yhden erikoisoluen.

Aika superpäivä kyllä tuon oman ajan suhteen. Semmoisen 7-8h taisin viettää tänään sitä omaa aikaa ja tässä tuli myös hyvin esiin miten eri asioihin sitä voi käyttää. Nyt illan päätteeksi, miehen hoitaessa pojan iltapalaa, niin pääsin teille vielä näpyttelemään tämän tekstin.

Mihin asioihin sä kaipaat rauhaisaa omaa aikaa?

4 kommenttia

 1. Nina kirjoitti:

  Tää oli jotenkin kiva postaus. ? Mä kaipaan siihen että saan rauhassa käydä suihkusss, syödä ja käydä vessassa. Sekä treenit. ?

 2. Laura kirjoitti:

  Tällä hetkellä olisi tosiaan kiva kun pääsisi käymään edes vessassa yksin, sekin on usein toiveajattelua. Vauvan ja 2-v kanssa ei paljon muuta omaa aikaa ole. Ehkä sitten joskus…

 3. Nina kirjoitti:

  Mistä noi kysymysmerkit mun postaukseen tuli. Niissä oli hymiöt ?

 4. Susan kirjoitti:

  Mä rakastan mun työtä todella paljon! Joka päivä on niin uusi ja ihmeellinen. Siitä saan omaa aikaa ma-pe 8-16.30. Joo neljältä pitäisi lähteä, mutta todella harvoin maltan. Onneksi saldo kasvaa joka minuutilta ja onneksi Auralla on joustava hoitoaika viiteen asti ?.

  Aura on tosiaan jo 2v8kk ja itsenäinen ja luotettava tyttö. Kotiin päästyä hän lähtee hakemaan naapurin tyttöä ulos tai meille leikkimään. Ja mä ja Hannes saadaan hyvin tehtyä kaikki asiat mitä milloinkin pitää.

  Viikonloppuisin taas en halua olla yhtään erossa Aurasta kun arkena sitä yhdessä oloa on niin vähän. Eli en kaipaa omaa aikaa töiden ja arki-iltojen eron jälkeen. Treenit tehdään yhdessä eikä hän ole mikään puntissa roikkuva tyyppi muutenkaan ?.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *