Hae
Outi Karita

Kysymyksiä ja vastauksia parisuhteesta

Mähän kyselin jo tuossa pari viikkoa sitten intassa seuraajilta kysymyksiä parisuhteestamme. Oltiin silloin juhlistamssa ennakkoon hääpäiväämme ja viime viikolla se sitten virallisesti oli. Vastauspostaus hieman venähti, kun viime viikolla en juuri kerinnyt tänne blogin äärelle. Nyt kuitenkin muutamia mulle esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Meillähän tulee siis tänä vuotta 16 vuotta siitä kun tavattiin ja 9 vuotta ollaan oltu naimisissa…

Miten olette suhteen aikana muuttuneet?

Tosiaan 16 vuoden aikana tapahtuu paljon, myös omaa kasvua, oltiinhan me kuitenkin vasta 19-vuotiaita kun tavattiin ja aivan aikuisuuden kynnyksellä vasta. Yhdessä siis ollaan kasvettu aikuisiksi, näin voisi sanoa. En sanoisi niinkään, että kumpikaan on muuttunut, pikkuhiljaa vaan kasvanut ja kypsynyt henkisesti. Toki ollaan varmasti vaikutettu toistemme kasvuun omilla vahvuuksillamme ja toisaalta ollaan hyvin samankaltaisia, ehkäpä meille on myös pitkän suhteen myötä, joka on toisaan lähtenyt sieltä aikuisuuden kynnykseltä kasvanut pitkälti yhteiset arvot.

 

Mistä te riitelette? Vai riitelettekö koskaan? Olette niin ihana pari, että riitelettekö edes koskaan?

Tästä tulikin paljon kysymyksiä. Meidän eripurat ei näy somessa, koska ollaan kummatkin sitä mieltä ettei pihistä ja puhista ärsytyksiä toisiamme kohtaan somessa. Pihistään ja puhistaan siis kyllä ja kyllähän 16 vuoteen mahtuu riitelyjäkin. Pitkään meillä meni oikeastaan niin, ettei oltu riidelty koskaan, monta vuotta. Kuitenkin väkisin niitä pikkuriitoja tulee ihan arkisista jutuista ja varsinkin väsymys näitä lisää ja aiheuttaa, joka taas näkyy vahvimmin vaikeissa elämäntilanteissa….

Riitelystä kirjoittelin viime vuonna myös postauksen ja laitan tämän postauksen loppuun linkin tuohon!

Josta päästäänkiin seuraaviin kysymyksiin

Onko teillä ollut koskaan kriisejä tai mikä on ollut suurin haaste? Mikä on ollut suhteenne pahin koettelemus?

Meillä ei ikinä ole ollut sellaista kriisiä, että kumpikaan olisi miettinyt edes mielessään eroa. Toki meillä on ollut vaikeita asioita elämässä.
Lapsettomuusvaikeudet oli todella rankkaa aikaa, mutta siinä rankkuudessa emme unohtaneet parisuhdetta ja osasimme nauttia myös yhteisistä hyvistä hetkistä.

Sellaisia vaikeita elämäntilanteita, jotka on heijastuneet parisuhteeseemme ja aiheuttaneet pientä eripuraakin on koettu taloa rakentaessa. Nähtiin paljon vöhemmän tosiamme ja projekti uuvutti kumpaakin, eritoten miestä, jolla päivät venyivat pitkiksi, kun ensin kävi töissä ja sitten raksalla. Tämä oli ihan ymmärrettävää ja sen tiesi väliaikaiseksi asiaksi, mutta myös käytiin keskustelua, joka helpotti tilannetta.

Toinen vastaavanlainen vaikea elämänvaihe oli, kun Luka syntyi ja samaan aikaan mies rupesi täyspäiväisesti yksityisyrittäjäksi. Uusia elämäntilanteita kumpikin ja hetken kesti tasapainon löytäminen. Tunteet välillä kuohuiovat varsinkin, kun mulla hormoonit veivät tunteita aika paljon siinä vauvavuoden alussa. Paljon myös tällöin puhuttiin, jotta ymmärrys ja tasapaino saattoivat löytää uomansa!

Mähän olen semmoinen, että nostan aika nopeastikin kissan pöydälle niin sanotusti, enkä puhise vain mielessäni. Oon silti oppinut myös pysähtymään tunteisiini ja miettimään onko puhinat ulos puhistavia, vai johtuuko kenties vain vaikka omasta väsymyksestä tai muuten huonosta hetkestä.

Mikä Rikun mielestä sussa on parasta?

”Sä oot mun paras vaimo (onks niit montakin, heh) ja meidän lapselle paras äiti. Luotettava, samankaltainen ajatusmaailma ja päämäärä (unelmat, mitä elämältä haluaa) ja kaunis.”

Mikä Rikussa on parasta?

Riku on erittäin luotettava ihminen. Hän on mun isoin tukeni ja turvani, puoliso jota vasten voin turvallisesti nojata. Hän on superrauhallinen eikä turhista valita. Riku on aivan mahtava, leikkisä, lempeä ja osallistuva isä! Näitä kaikkia myös puolisona! Sitten tuo mun mies on aika pirun komea, hih.

Miten löytää lapsiperheessä aikaa parisuhteelle?

Meillä on hyvää tukiverkkoa ja Rikun puolelta isovanhemmat lähellä, jotka haluavat olla paljon pojan kanssa. Nämä asiat helpottavat todella paljon sen kahdenkeskisen ajan löytymistä. Myös miehen vapaapäivinä päikkäriaikaa  usein käytetään kahdenkeskisiin hetkiin ja iltaisin rauhoitutaan yhdessä sohvalla katsellen sarjoja, kun poika on saatu unille. Meillä on myös ihana treffisysteemi kehitelty vauvavuotena, josta olenkin täällä kertonut. Vuorokuukausina järkätään ylläritreffit!

Mikä on suhtautumisenne uskottomuuten?

Ehdoton ei! Me ei kummatkaan olla juurikaan mustasukkaisia, mutta eipä ole ollut syytäkään olla. Uskottomuus rikkoisi jotain psyvästi ja jos sellaisen jälkeen kuitenkin jatkaisi yhdessä, niin jotain olisi varmasti mennyt pysyvästi rikki.

Mitkä on teidän mielestä kolme parhaiten toteutuvaa asiaa parisuhteessanne?

Meillä on pitkälti samankaltaiset arvot asioissa, jotka koemme tärkeiksi. Myös lapsen kasvatuksessa ajattelemme hyvin samoin tavoin. Pidämme myös huolta parisuhteestamme ja se on tärkeä asia toteutua!

Miten huomioitte toisianne arjessa?

Antamalla toinen toisillemme omaa aikaa ja tämä tullut lapsen myötä tärkeäksi asiaksi. Myös tekemällä pieni juttuja toisen hyväksi, joskus iltapalan, keittämällä toiselle kahvin, tarjoamalla apua ja tärkein, KYSYMÄLLÄ mitä kuuluu ja miten päivä on mennyt.

Lue myös parisuhteeseen liittyen…

Riidelläänkö meillä?

Lapsettomuus ja parisuhde – pala tarinaamme

Parisuhdeaikaa Turussa

IG

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.