Hae
Outi Karita

My day postaussarja – Maanantai

Ajattelin aloittaa uuden my day postaussarjan, joka kestäisi ainakin 7 viikkoa. Joka viikko tekisin yhdestä päivästä my day tyyppisen postauksen tänne blogiin ja päivä kiertäisi. En sen kummemmin siis valikoisi päiviä näihin postauksiin. Katsotaan saanko tän sarjan rullaamaan seuraavat 7 viikkoa! Ja nyt startataankin sitten postaussarja maanantaista.

MAANANTAI

Se taisi olla siinä puoli seitsemän maissa kun heräilin pojan kanssa. Luka oli kivunnut pinniksestä aamuyöstä nukkumaan mun päälle, heh. Siirsin kyllä pojan mun päältä viereen ja jatkettiin unta tuohon aamuun asti. Kun sängystä noustiin poika vipelsi makkarista huutaen isää ja isän nähdessään juoksi onnessaan isän syliin. Riku kuitenkin siinä hetkenpäästä jo lähti töihin ja jäätiin pojan kanssa kaksin katsomaan muumeja ja löhöämään sohvalla vielä hetkeksi. Tai välillä löhöttiinj avälillä touhotettiin, ädin yökkärin ja rintsikat olkaimet pakkoolla pojalla käsissä aina välillä 😀

Muumien jälkeen pottailutouhuja tai oikeastaan Luka haluaa pytylle supistajan kanssa mielummin niin pyttyilytouhuja sitten kait ne on. Mä sain tehtyä siinä aamutouhujani samalla. Näiden touhujen jälkeen keittiössä musat päälle ja puuron poristessa kattilassa jammailtiin poitsun kanssa. Kaurapuuroa, mansikoita ja banaania, pojan puuron seassa oli myös jugua. Mansikoiden jälkeen kesti kyllä tovi, että puuro alkoi maittamaan, oltaisi haluttu vain lisää mansikoita, mutta lopulta ymmärrettiin ettei niitä enää lisää saa.

Aamupalan jälkeen siinä jatkettiin aamutouhuja ja yökkärit vaihtui päivävaatteisiin. Odoteltiin hetki ystäviä saapuvaksi ja siinä puoli kympin jälkeen Lukan kummitäti tulikin kolmen lapsensa kanssa ja otettiin suunta leikkipuistoon. Otin rattaat mukaan, mutta Luka halusi kävellä. Käytiin ensin lähipäiväkodin pihassa (joka on btw myös mun työpaikka) ja vähän ripautteli sadettakin, mutta vähän vain. Mentiin vielä toiseen puistoon ja matkat kesti hetken kun Luka halusi kävellä, eikä siinä mitään.

Joskus 11 jälkeen lähdettiin kotia kohti ja yleensä Luka kävelee puistosta kotiin, mutta nyt taisi jo vähän olla uuvuksissa kun rattaat kelpasi oikein mainiosti ja päästiinkin reipasta tahtia kottin. Kotona odotti kummitädin tuoma autokassi täynnä aarteita, wau, kuten Luka sanoi. Yleensä tässä kohtaa on huutava nälkä, mutta sainpa laitettua ruokaa rauhassa, kun autot niin kiinnostivat. Luka sai ruoaksikasvispyöryköitä, makaroonia pinaatilla ja öljyllä sekä raejuustoa ja vieraat sekä meikä pullaa 😀

Ruoan jälkeen vähän vielä touhotti, mutta oli kyllä jo todella väsynyt poika ja oli vähän päikkäriaika mennyt ylikin. Mä suuntasin puoli yhden aikaan kotipihaan nukuttelemaan poitsua rattaisiin eikä siinä mennyt kuin hetki niin poitsu oli unessa ja auto kädessä. Vähän aikaan siinä vieraat oli vielä mun seurana.  Kun jäin yksin niin laitoin tiskejä, siivoilin keittiötä ja söin vähän lounasta (kanasalaattia ja ruisleipää), tein itelleni ison latten, luin kirjaa ja rentouduin. Kun aattelin kirjan sulkea ja joko huilata tai mennä koneelle, niin en päässyt ajatuksissani pidemmälle, kun poika heräsi.

Luka oli aivan väsynyt, ei ollut nukkunut kuin ehkä 1,5 tuntia ja yleensä nukkuu 2,5-3 tuntia. Hetken köllötteli mun kainalossa sohvalla ja mähän väsähdin ihan totaalisesti siihen. Luka kuitenkin nousi hetken köllittyä tutkimaan autojaan ja mä sain huilailla sitten ihan rauhassa, kun poitsu viihtyikin itsekseen autojensa parissa hyvin rauhaisasti. Unet kun oli jääneet selvästi kesken, ehkä kävi vähän ylikierroksilla, mutta silti ei virtaa kovasti ollut. Ihania hetkiä nuo kun saa pojan kanssa kölliä kaksin.

Poistu söi hieman välipalaa siinä päivällä kotona, itseasiassa nakin kylmänä ja kaupan hedelmäsmoothiepusiin, katseltiin vähän Pipsa Possuakin ja kuunneltiin Fröbelin palikoita. Sitten alkuillasta suunnattiinkin yhden mun ystävän ja Lukan taaperystävän kanssa treffeille Puuvillaan. Ei syöty kotona päivällistä, vaan nappasin pojalle mukaan Pilttipurkkia ja mentiin Espresso houselle, jossa syöpöteltiin ja testasin sellaisen Foggi -juoman, rooibos-lemon maulla ja oli kyllä hyvää! Kahvilasta suunta kauppakeskuksen leikkipaikalle Puuhavillaan touhuamaan ja siitä vielä käytiin pieni kauppakierros.

 

Kotona oltiin vasta vähän ennen kasia ja Rikukin oli saapunut kotiin meidän ollessa pois. Kotiin kun saavuttiin ja Luka näki eteisen matolla ne kaikki ihanat autot, niin hämmästeli hän taas ja sanoi monta kertaa ”wau”. Mä olin ihan veto pois ja Riku hoisikin pojan iltapalan, puuro-jugurttisekoitusta ainakin söi. Ysin maissa poitsu simahti hyvin nopeasti rinnan kautta mun kainaloon ja melkeinpä zippasin minäkin. Aika touhukas päivä oli kummallakin. (Pst. allaoleva kuva on kyllä jo päivältä otettu)

 

Kuitenkin poistun nukahdettua Riku teki mulle vähän iltapalaa ja isathdettiin sohvalle katsomaan jakso Game of Thronesia tuttuun tapaan ennen nukkumaan menoa.

Toivottavasti viihdyitte matkassa ja ensi viikolla sitten tiistain vuoro!
Haluaisitteko jotain enemmän näihin postauksiin, vielä tarkemmin päivän kuvailua?
Nyt tuli jotenkin ehkä pienessä aivosumussa tämä postaus rustailtua illan päätteksi.

 

 

5 kommenttia

 1. Susan kirjoitti:

  Ihailtavan pitkiä päikkäreitä teidän pojalla! Juuri puhuttiin mieheni kanssa, että Aura on yhden kerran nukkunut kolmen tunnin päikkärit ja hänellä oli silloin keuhkokuume ?. Nykyään hän ei nuku enää päikkäreitä mutta nukkuu sitten yöunet noin 19.30-07.00. Miten Luka nukkuu yöunet pitkien päikkärien jälkeen?

 2. Nina kirjoitti:

  Ensinnäkin ihana toi kuva susta lopussa! Vau! Muakin kiinnostaa miten yöt menee, monta kertaa Luka heräilee? Onko vielä tiedossa omaan huoneeseen menoa yöksi? Puhuuko Luka paljon? Miten imetys? Kuinka paljon ulkoilette? Eli postaus lukasta pitkästä aikaa kiinnostaisi.

  Kivat nää mydayt. Saisiko näihin laitettua vielä miten sinä syöt päivän aikana mikäli ruokapostauksia ei tule? ?

 3. Sara kirjoitti:

  Oikolue ennen julkaisua?

 4. Anu kirjoitti:

  Kiva postaus!?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.