Hae
Outi Karita

Taaperon kanssa Tampereella

Millainen oli päivä taaperon kanssa tampereella?

Minä ja mun ystävä lähdettiin meidän taaperoidemme kanssa viettämään kesäpäivää Tampereella tällä viikolla. Instassa mua seuraavat onkin saaneet maistiaisia tuosta päivästä, mutta ajattelinpa tehdä tänne blogiin vähän kattavamman postauksen meidän reissusta. Reissu oli oikein onnistunut vaikkakin oltiin kaikki, äidit sekä taaperot aikalailla kaikkemme antaneita reissun päätteeksi.

 

Taaperon kanssa Tampereella – Junalla matkaan

Lähdettiin junalla reissuun vähän jälkeen kahdeksan täältä Porista ja Tamperella oltiin hiukan ennen kymmentä. Nyt oli jotkut säästöhinnat ja meno-paluu maksoi vain vähän päälle 15 euroa ja taaperothan kulki ilmaiseksi. Junamatka oli kyllä täynnä menoa ja vilskettä. Oltiin otettu paikat leikkivaunusta ja koko menomatkahan leikittiin. Oltiin kummatkin ajateltu, että jos siinä menomatkalla lapset söisi aamiaista, mutta kummallakin taisi jäädä vähän pieneksi aamiainen, kun ei maltettu. Vilksettä lisäsi kun meidän taaperot ei suinkaan olleet ainoita leikkijöitä, mutta nopsasti se menomatka siinä sitten kuluikin ja mietittiin, että onkohan taaperot väsyttäneet itsensä jo ihan uuvuksiin kun Tampereelle saavuttiin.

Taaperon kanssa Tampereella – Pikku kakkosen puisto

Tampereelle päästyämme käveltiin Pikku kakkosen leikkipuistoon, ihan koskipuiston viereen. Siihen oli ihan vain kivenheitto rautatieasemalta ja hyvin helppo reitti. Puisto oli isohko aidattu leikkipuisto ja olihan se hieno ja siisti. luulin silti aluetta vielä isommaksi ja tuolla puistossa oli todella paljon väkeä ja aikalailla tungosta. Siellä kuitenkin viilletettiin about tunnin ajan. Tunti riitti hyvin tuohon puistoon ja loppuajasta viihdyttiin jo ihan keinumassa kun alkoi uuvahdus iskemään. Ei muuten ollut kuin kaksi pienten keinua, eikä muuten kovin montaa keinua muutenkaan, ei sen enempää siis kun ”tavallisessa” leikkipuistossakaan, kuitenkin ihan kiva paikka käydä ajanvietteeksi. Tässä kohtaa täytyy kyllä sanoa, että arvostus oman kotikaupungin Porin kirjurinluodon Pelle Hermannin leikkipuistolaueeseen nousi huimasti, vaikka sitä olen kyllä arvossaan pitänyt tätäkin ennen! Että jos käytte Porissa 😉

Puistosta suunnattiin Koskipuiston rantaan vähän rauhallisemmin lounastamaan. Lapset saivat siis nauttia ulkolounaan rattaissa mukana olevista eväistä. Oli vähän taaperopilttiruokapurkkia mukana (aika sanahirviö). Ruuan jälkeen missio oli saada lapset päiväunille, mutta meikäläisen pojalla oli mennyt liiaksi väsy jo ylitse ja unta vastaan hetki taisteltiin. Siinä sitten käppäiltiin hetki rattaiden kanssa ja kun vihdoin oli kummatkin taaperot ummistaneet silmäsnä niin oli äitien lounashetki.

 

Suunnattiin siis syömään Koskipuistossa olevaan Trattoria Tammerin puistoon, jossa oli ihan todella hyvä ruoka! Lapset nukkuivat koko syömisemme ajan. Luka itseasiassa jatkoi uniaan vielä tovin ravintolasta lähdettyämmekin. Otettiin kävellen suunta kohti särkänniemen Koiramäkeä, jonne matkaa oli kävellen n. 1,5 kilometriä.

Taaperon kanssa Tampereella – Tallipiha

Matkan varrella bongattiin vielä Tallipiha, josta olin kuullutkin ja päiväkahvihammasta hieman kolotti. Päätettiin pysähtyä kurkkaamaan vähän Tallipihaa ja sehän oli aivan ihana ja idyllinen paikka. Tallipihasta löytyi myös ihana kahvila, josta hain meille kahvit mukaan. Kahvila olisi ollut rattaiden kanssa hieman haastava, mutta muutoin aivan ihana! Luka siinä sitten heräsikin silläaikaa kun meiti oli poissa lähettyviltä ja hakemassa kahvia. Ei malttanut nukkua normaaleja 2,5-3 tunnin päikkäreitään. Tällä kertaa päikkäriaika jäi hieman reilu tuntiin.

 

Taaperon kanssa Tampereella – Koiramäki

Matka jatkui ja vähän välillä tihutti vettäkin, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Toki meillä oli sadevermeet mukana ja niitä tarvittiinkin sitten päivän aikana vielä! Koiramäkeen saavuttiin kahden tietämillä ja siellä riittikin katseltavaa ja ihmeteltävää. Olen itse joskus ala-asteikäisenä käynyt Särkänniemen yhteydessä olevassa eläinpihassa, olikohan silloin minkä niminen (?). No oli aikalailla muuttunut. Nythän tuolla oli oikea minikaupunki, jossa riitti vaikka mitä nähtävää ja tutkittavaa. Katsottiin myös pieni teatteripläjäys ja taaperot seurasivat ilmeet vakavina ja hyvin kiinnostuneina näytöstä. Olin itseasiassa asiasta hyvin innoissani, josko tämä antaisi osviittaa siitä, että pojasta tulisi hyvä teatteriseuralainen vielä.

Koirameässä olessamme sitten välillä ropautti vähän isommin ja välillä pienemmin, välillä taas saatiin auringon pilkahduksiakin. Lämmin keli oli ja missään vaiheessa ei kuitenkaan ihan kaatamalla satanut eikä tuollaiset kuurot haitanneet meitä. Lapsethan vaan tykkäsivät kun tuli kuralätäköitä! Kahvilassa myös istahdettiin välipalalalla ja tehtiin pienet kirjaostokset. Vähäns uppea kahvilan valikoima oli, mutta onneksi oli lapsille vähän omaakin välipalaevästä mukana. Tämän enempää ei Särkänniemeä tällä reisulla nähty ja koettu, mutta tämä riittikin meidän taaperoilel vallan hyvin! Koiramäki oli kerrassaan aivan mielettömän ihana paikka ja voin todella suositella!

Taaperon kanssa Tampereella – Kotimatka

 

Nyssellä huristeltiin sitten kohti Rautatieasemaan viiden jälkeen ja taaperot uuvahtivat toisille päiväunille, eipä ihme! Meillä oli siinä tunti aikaa ennne junan lähtöä, joten lähdettiin hieman käppäilemään ja hakemaan kauppaa, josta voisi saada itselle vähän junaevästä, lapsille sitä kyllä oli varattuna. Koskikeskuksesta sitten eräästä kahvilasta piipahdettiin ostamassa vähän junaevästä.

Meillä oli taas leikkivaunusta varattuna paikat ja jouduin vähän herättelemään pojan kun vartin yli kuusi junaan mentiin. Muuten poistu olisi vaikka voinut nukkua junassakin, mutta rattaita kun en olisi saanut leikkivaunuun ja kellokin oli sen verran paljon, että tunnin nokoset saivat riittää tässä kohtaa päivää. Leikkivaunussa oli taas siis paikat ja tällä jertaa meidän taaperot oli ainoat lapset ja sitä vähän mielssäni toivoinkin, olisi ehkä rahallisempi kotimatka ja niinhän se olikin.

Junaan päästyä jäätiin ensin penkeille syömään, lapset sai vähän päivällisevsätä ja istekin sai evästettyä. Siinä tutakiltiin rauhassa uusia palapelikirjoja ja kun virtaa taas rupesi taaperoihin kertymään alkoi heidän yhetinen touhu. Mä jotenkin uuvahdin hetkellisesti ihan täysin ja kesti siinä hetki ladata itseensä virtaa. Nyt oli rennompaa silti, kun ei ollut niitä muita lapsia niin pystyi antaa vähän vapaammin lasten touhuta siinä leikkivaunussa.

Porissa oltiin ennen kahdeksaa ja kotona hieman yli kahdeksa. Ei siinä paljoa muuta tehty, kun poika söi iltapalan ja simahti sänkyyn hyvinkin nopsaan. Nukuttiin myös ihan ennätysyöunet. Reissua edeltävät yöunet olivat itseasiassa hieman levottomat, mutta nyt koisattiin hyvin ja siekästi. Meillä poistu heräilee useimmiten siinä kuuden maissa. Reissun jälkeen poika kömpi pinniksestä mun viekkuun kyllä kuuden maissa, mutta siinä uni jatkuikin puoli kasiin asti! Seuraavana yönä kyllä palattiin normirytmiin jo eli kuudelta heräämiseen!

Taaperon kanssa Tampereella sadesäällä

Oltiin varauduttu hyvin sadesäähän ja tehty myös vähän varasuunnitelmia, ksoka keli näytti ennustuksissa paljon pahemmalta kuin sitten olikaan. Jos ennusteukset olisi åitännet paikkansa niin tuskin oltaisi koko päivää viihdytty ulkona. Päivän keli oli loppujenlopuksi lähes täydellinen. Helle ja auringonpaistehan olisivat väsyytäneet vaan enemmän ja myös väkeä olisi varmasti ollut enemmän liikkeellä. Koiramäessä oli nyt ihan sopivasti väkeä ja pienet sateet ei haitanneet menoa!

Reissu sujui muutenkin ihan täydellisesti! lapsilla oli niin sama rytmi ja niin taaperot kuin äiditkin ollaan johyviä ystäviä, niin mitä muuta voi odottaakaan kuin kivaa reissua. Vaikka tällaiset reissut vievät mehuja niin kyllä nää silti paljon antaakin. Mä tykkään reissata ja touhuta kyllä lapsen kanssa!

Ootko sä käynyt Koiramäessä?
Millaisia kesämenoja teillä on tänä kesänä ollut tai on tulossa?

Lue myös meidän kesäkkuusta postaukset:

Meidän perheen kesäkuu

Kesäkuun treffit rentouttivat PMS-mielen

Seuraa instassa

@outikarita

4 kommenttia

 1. Susan kirjoitti:

  Käytiin juuri torstaina koiramäessä ja oli tosi kivaa! Auralla oli 4,5v kaveri ja helpotti tosiaan tuo sama rytmi kun kumpikaan ei nuku päikkäreitä mutta menee illalla 20.00 nukkumaan. Ikätoverien kanssa nuo päikkärit on aina haaste kun sovit menoja. Mutta särkänniemi oli enempi Auran makuun. Ti-Ti nallen talo ideaparkissa oli ihan loistava! Ja vielä olisi Muumimaailma ja korkeasaari ainakin listalla tälle kesälle.

  Pikku Kakkosen puisto oli melkoinen pettymys, kun Porissa on kiva pelle Hermanni-puisto ja Turussa ihan paras seikkailupuisto!

  Kiva lukea taas sun blogia! ?

  • outi kirjoitti:

   Kuulostaapa kivalta ja tuo ti-ti nalle talo oliskin kiva käydä katsastamassa! Korkeasaaressa käytiin ja se on kans kiva, kannattaa vaan yrittää tähdätä vähän pilvisempänä päivänä niin jaksaa jellonat ja tikrutkin näyttäytyä 😀
   Pikku kakkosen puisto ei tosiaan vedä vertoja Pelle Hermannille 🙂
   Seikkis täytys kyllä tsekata joku kerta kun sielläpäin käy 😀
   Ja kiva kuulla <3

 2. Pia kirjoitti:

  Ollaan käyty lasten kanssa muutamasti. Ensin laitteissa ja sitten kierelty koiramäkeä. Tänä kesänä on jo Tallinnan reissu takana. Tarkoitus olisi käydä ainakin Tuurissa ja ähtärissä. Hyvin usein tulee vuosittain tehtyä samoja reissuja.

  • outi kirjoitti:

   Ähtäriä ja Tuuria oon vähän jo miettinyt ens kesälle.
   Kivoissa paikoissa on kiva käydä toistamiseen kyllä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.