Hae
Outi Karita

Meidän perheen vappu

Kenen joukoissa seisot, kenen lippua kannat…

Vapulla taitaa olla monia merkityksiä. Mä oon sen aina mieltänyt työväenjuhlana sekä sellaisena kevään hauskana karnevaalijuhlana kaikille! Ilmapalloja ja serpentiiniä pitää olla ja jotain kevääseen viittaava päällä, edes värien puolesta! Lapsuuden vapuista on paljon kivoja muistoja perheen kanssa. Nää mun ajatukset vapusta on paljon lähtösin kotoa ja niistä omista lapsuuden vapuista. Nuokaksi edellä mainittua vapun merkitystä on näkyneet mun lapsuudessa. Mä en oo ikinä viettänyt ns. opiskelijavappua, vaikka nuorena on tullut vietettyä railakkaittakin vappuja, heh. Mulla on ylioppilaslakki, jota en osaa vappuna laittaa päähäni, enkä ookaan koskaan ollut se päässä missään vappua viettämässä. Paljolti tää johtuu varmaan myös siitä, etten ole ollut sellaisissa vappukekkereissä mukana, missä nuo lakit olisi näkynyt. Voi olla silti, että jonain vuonna se vielä päähän eksyykin ja olenhan mä siitä ylpeä! Mulla on muuten ylioppilaslakissa lähihoitajan lyyra, ehkä teräväsilmäisimmät sen jo huomasi, ettei ainakaan ole ylioppilaslyyra. Se johtuu siitä, että opiskelin yhdistelmäopintoina nuo kaksi tutkintoa ja meidän luokka päätti, että yhdistetään tällä tavalla lakkikin ja onhan tuo kaunis lyyra, joten olen halunnut sen noin jättää.

Mun piti oikeesti kertoa meidän perheen vapusta, joten mennäänpä siihen!
Meillä vappu oli tänä vuonna kyllä tuota kevään karnevaalimaista juhlaa!

Vappuaattona mentiin päivällä tivoliin ja käytiin kaikki laitteet läpi, joihin Lukakin pääsi. Selvästi ne vähän ihmetytti, mutta hyvin niissä viihdyttiin! Tivolin jälkeen otettiin suunta Rikun vanhempien luo syömään ja siellä viivyttiinkin niin pitkään, että mentiin vasta pojan iltapalaksi kotiin.

Tänään, vappupäivänä otettiin sitten jo ajoissa suunta vapputorille, jotta ehdittiin ennenkuin Luka uuvahti päiväunille. Oli ajatus käydä kuuntelemassa vähän vappupuheitakin, mutta oltiin niin ajoissa kiertelemässä vappumarkkinoita ja oli hieman kylmä tuuli, niin kahvila kutsui ja vappupuheet jäivät. Olin vähän pettynyt noihin vappumarkkinoihin, olihan siellä pari ”vappukrääsäkojua”, mutta tarjonta oli jotenkin tosi vähäistä ja paljon supistunut vuosien saatossa.

 

Kahvilassa siis käytiin, jossa Lukakin sai syödä eväitään mun ja Rikun hörppiessä kahvit. Ajankuluksi kierrettiin vähän sokosta ja käytiin katselemassa naisten ja miesten vaatteita. Luka nukahti päikyille, kun alettiin tuota sokosta kiertämään ja tämä vain ajankuluksi. Suuntana nimittäin oli vielä monen vuoden perinteen mukaan Amarillo. Amarillossa ollaan siis jo monena vappuna käyty syömässä. Luka nukkui myös koko sen ajan kun mä ja Riku syötiin ja heräs kun pyydettiinlasku, aikas nappiin meni päiväunet!

Mä tarvittin pienet päiväunet kun päästiin kotiin ja sitten käytiin vielä Puuvillan Puuhavillassa touhuttamassa ja hakemassa kaupasta muutama juttu. Muuten viettetty nyt sitten rauhallista kotoiluiltaa. Rikun kanssa ehdittiin jo vaihtamaankin ajatuksia, meidän mielestä meillä on ollut tosi kiva vappu! Just sellaista rentoa yhdessäoloa ja hauskaa puuhastelua!

Niinjuu ja tais olla ensimmäinen vuosi aikoihin, kun ei tehty simaa ja munkitkin paistetaan vasta tulevana viikonloppuna!

Miten sun vappu on mennyt ja mitä vappu ylipäänsä sulle on?

Lue myös

Ensimmäinen vappu perheenä

IG

@outikarita

2 kommenttia

 1. Pia kirjoitti:

  Meillä vappu on lastenjuhla. lapset saaneet itse päättää ilmapallot. munkkeja ja simaa itse tehtyinä. kyläilyä mummolla ja ukilla. vapputori. grillailua. yhdessä oloa. nuorena tietenkin ennen lapsia vappu oli bilejuhla.

 2. ida ihana kirjoitti:

  Varmasti jäi tästä vapusta kivoja muistoja, ja Lukan kanssa on kiva muistella vappua sitten vaikka kuvien kanssa myöhemminkin 🙂 Vappu on kiva juhla, kun siihen liittyy yleensä aina ilo!

  Mä vietin vappua poikaystävän ja siskon kanssa 🙂 Oli ihanaa, kun oli niin aurinkoinen ilma. Pahimpaan keskustan hälinään ei menty, leivottiin mieluummin pitsaa kotona, herkuteltiin simalla munkeilla, ulkoiltiin ja höpistiin. Piipahdin kyllä vappukojuilla ja pallokin löytyy 😉

  Hyvää viikonloppua koko teidän perheelle!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.