Hae
Outi Karita

Ajatuksia kotiterdeltä – Mahdollisimman paljon, mahdollisimman nopeasti

Istun kotiterdellä, aurinko paistaa, mittari näyttää +20 astetta, linnut laulaa ja ajatus virtaa…
En tiedä tuleeko tästä satunnainen postaussarja, sehän vois olla hauskaa, ajatuksia kotiterdeltä.

Mä äsken kirjoittelin päivyriäni ja huomasin miettiväni kokoajan mitä seuraavaksi teen ja mitä sitten, mitä kaikkea nyt pojan päikkäreiden aikana. Kannoin terassin pöydälle mukanani eri kalenterit, päiväkirjat ja yhden romaaninkin. Haluaisin tarttua kaikkiin ja teen ajatuksissani työtä ja pohdintaa, miten ehdin kaikkea, mitä seuraavaksi….

Sitten havahdun, mitä mun oikeesti tarvii saadaa aikaan. Kaikki nuo on kiva juttuja, mitä tykkään tehdä omalla ajallaan ja rauhassa. Kivempaa se on kuitenkin ilman stressiä ja kiirettä, mähän teen niitä ihan vaan itseäni varten eikä niissä ole mitään deadlineä. Eihän niitä kaikkia tarvi tällä istumalla ”päivittää”. Huomaan välillä surkuttelevani, kun olen kirjannut päiväkirjaani kovin vähän viimeisen kuukauden aikana, mutta entäs sitten. Sitähän kirjoitetaan silloin kun siltä tuntuu.

Mä vedin henkeä ja rentouduin, aloin kirjoittaa päiväkirjaani ja jatkoin tänne blogiini hyvin alkanutta ajatuksenvirtaa, jota nyt luet… Sitten kun oon sisällä voin lisätä muutamat kivat kuvat ja jakaa teille tän ajatuksenvirran, mutta nyt aloitan kirjan lukemisen ja jätän tän tekstin odottamaan….

Huomaatko sä koskaan tekeväs kivoista asioista listaa ja aikataulua,
stressaavasi tekemisistä joita teet kuitenkin itseäsi varten,
yrittäväsi saada mahdollisimman paljon aikaan mahdollisimman vähässä ajassa?

Joskus sitä käy näin, ei sentään aina, mutta joskus. Silloin on hyvä stopata ajatus,
hengittää ja miettiä ketä varten niitä asioita tekee ja mitä tarvii saada oikeasti just sillä hetkellä aikaan ja miksi.

Kirjoitteluiden jälkeen ja niiden myötä oikeastaan mä rentouduin, luin vielä pätkän kirjaa enkä ajatellut enää mitä seuraavaksi. Nyt mä tulin tänne vain lisäilemään viime viikonloppuna otettuja keväisiä kuvia tekstin piristykseksi ja pian otan suunnan treffeille ystävän kanssa ihan kaksin, torstai-illan vakkaritreffit.

Lue myös

Pääsiäisen jälkimainingeissa

Seuraa menoa IG:ssä

@outikarita

2 kommenttia

 1. ida ihana kirjoitti:

  Voi, kiitos tästä tekstistä, Outi! <3 Tämä kuulosti niin valitettavan tutulta. Kun on väsynyt ja mieli stressaantunut, sitä pitäisi levätä ja tehdä palauttavia, mukavia asioita. Mutta kun juuri silloin se tehokkuusvaihde iskee, ja niistä kivoista omista jutuista ja rentoutumiskeinoista tulee suorittamista… Kai se on jotenkin yritystä hallita sitä stressiä?

  Aurinkoista viikonloppua teidän perheelle, toivottavasti saatte tehtyä yhdessä mukavia juttuja omassa rauhassa!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • outi kirjoitti:

   Näitä huomioita on tärkeä tehdä omassa toiminnassa, se huomiointi on avain kehittymiseen ja kasvuun 🙂
   Ihana, kun aina kommentoitset, vaikka täältä vastaukset tulevat välillä hieman jälkijunassa… <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.