Hae
Outi Karita

Taaperoperheen maaliskuu

Maaliskuulta muutamakin kooste tulossa ja tässä niistä ensimmäinen, Taaperoperheen maaliskuu. Alkuvuodesta teuin taaperon kuukausikoosteita, mutta nyt ajattelin vähän muokata tätä koostetta ja tehdä koko meen perheen kuukausikoosteen. Tulossa on myös maaliskuun vegaaniruuat sekä taaperon maaliskuun ruokapäiväkirja.

Maaliskuu alkoi vielä hyvin lumisena, mutta kevät alkoi tehdä tuloaan ja lumet sulamaan!

Mun jalka on alkanut enemmän ja enemmän kestämään rasitusta, mutta en uskalla silti vielä ihan revittelemään lähteä, mutta kävely on alkanut lisääntymään! Käytiin myös koko perhe lähimetsässä/kallioilla pienelläretkellä jaLukakin kulki hyvin repussa matkaten!

UIkoiltu ollaan muutenkin paljon ja maaliskuun aikana saatiin toppapuvustakin siirtyä kevyempään vaatetukseen. Välikausihaalaria ja sinne alle vaan tarpeeksi lämikettä (merinovillaa!). Lähipuistoissa ollaan paljon puistoiltu ja käyty myös Kirjurinluodolla! Laskiaistiistaina oltiinkin iltasella laskettelukeskuksen laskiaisriehassa. Silloin olikin aikas pimeää vielä, paljon on maaliskuun aikanakin päivät kirkastuneet! Lumien sulaessa ja sulettua kuraleikieistä tuli ihan parasta pojan mielestä! Niin se pulkka vaihtui lapioon ja ämpäriin!

Sählystä tuli kans yllättäen hitti! Ensin sitä pelattiin puukepillä ja jollain pallon tapaisella, millon milläkin! Leo´s leikkimaassa päästiin oikein sählykentän tunnelmiin ja lopulta meillekin kotiutui säbämailat ja pallot! Niin ja muuten kengät on pop, ne halutaan sisälläkin jalkaan!

Poika on kova touhuamaan ja niin Lapsiksene rilaiset taapero- ja perhekahvilat on meille mieluisia paikkoja, kuten myös sisäleikkipaikat! Poika saa kunnolla purkaa energiaansa ja liikunnallisuuttaan, jota piisaa! Pyörät kiinnostaisivat kovasti ja mietinnässä onkin potkupyörä kesäksi…

Autot on myös nyt alkaneet kiinnostamaan. Lukalta on aika vähän sanoja tullut, puhe kun jäi jalkoihin niin sanotusti, kun opittiin aikaisin kävelemään. Nyt sanojen tavailua on ollut enemmän ja niistä yksi on ”auto”. Autoilla leikitään kovasti ja voi kuinka onnessaan oli poika Prisman autokärryssä, josta huuteli vastaantuleville!

Kirjastossa kävimme maaliskuussa, oikeastaan ekaa kertaa Luka pääsi kirjastoon tutustumaan ja sieltä muutama kirja lainattiinkin. Kotona meillä on jokusia kirjoja, joista muutama kiinnostanut. Maaliskuun aikana kirjat alkoikin enemmän ja enemmän kiinnostamaan ja niitä onkin paljon katseltu, ihanaa sanoo kirjoja rakastava äiti! Kurkistusluukkukirjat on todella kiinnostavia! Mutta olihan siellä kirjastossa muutakin kiinnostavaa kuin kirjat….

Monenlaiset lelut kiinnostaa ja kaikenlaiset palikat on muiden lelujen ohella kovassa käytössä, myös ne fröbelin palikat 😉 Fröbelin palikoiden keikallakin siis käytiin ja jammailu on myös kivaa!

Piirrustelu ja nuppipalapelit ovat myös kivaa puhaa kotosalla leikkien ohella. Vähän myös ”harrastellaan” ja käydään kerran kuussa värikylvyssä taidemuseolla, jossa onkin ihana vauva/taaperonäyttelyosio tällä hetkellä! Muutamia muitakin pieniä harrasteluja löytyy. Äidin kanssa käydään muskarissa, joskin nyt maaliskuussa taidettiin kerran vain käydä, kun muskari ollut hieman tauolla monena viikkona. Isän kanssa taas poika pääsee isä-poikasirkukseen, jolloin mulla on taas tapana käydä ystävän kanssa kahvilla ihan vaan kaksin!

Niin merinovilla tuli jo aiemmin mainittua, niin pakko kehaista Bredeniltä Bredenlähettiyden myötä saatuja merinovillavaatteita, jotka on ihan täydellisiä autoiluun ja ulkopäikkäreihin sekä sinne välikausivaatteiden alle! Iso suositus! Välikausivaatteista postaus on työnalla!

 

Tässä tulikin jo paljon taaperojuttuja, mutta entäs meidän vanhempien jutut! Noh, mähän oon päässyt oikein kunnolla vapaalle. Maaliskuussa yksi perjantai kävin ystävän kanssa leffassa ja parilla lasillisella viiniä siihen perään. Sitten tuli myös vietettyä naisten getaway viikonloppua, yksi yö kolmen ystävän kanssa Naantalin kylpylässä. Tällaiset irtiotot tekevät niin hyvää ja kyllähän sitä omaa aikaa itsekseenkin saadaan kummatkin miehen kanssa arjessa, mulle se on ainakin hurjan tärkeää saada sitä itselle riittävä määrä.

Riku vietti myös pitkän viikonlopun Himoksella ja sai sielläladata akkuja ja me oltiin pojan kanssa kaksin. Must oli oikeastana kiva olla kaksin pojan kanssa kotona, mutta kiva oli kyllä sekin, kun mies palas kotiin. Teki ihan hyvää miekkosellekin, jolla on ollut aikamoista työrupeamaakin ja kyllä sitä tekee hyvää joskus irtautua arjesta yhdessä sekä erikseen. Maaliskuun treffeillä myös käytiin ihan loppukuusta ja niistä en olekaan vielä ehtinyt postaamaan, mutta vähän sneak peakkiä…

Yöt meillä oli alkukuusta levottomia, tuli joku yökukkumisvaihe, kun aamuöisin tykättiin valvoa, tais olla niin paljon meneillään pienen pojan päässä asioita ja uusia taitoja. Sitten kuin salamaniskusta muuttui yöt paremmiksi kuin koskaan. No, on niissä vieläkin vaihtelevuutta, mutta pikkuhiljaa taas erilaiseen rytmiin ja itsenäisempään menoon suunta pojalla. Hänellä on myös menossa kova minä itse vaihe, joka näkyy eritoten ruokailussa ja pottailussa.

Niin ja mulle on iskenyt viherkasvi-innostus ja muutama muukin innostus, niinkuin joka vuosi kun kevät alkaa tehdä tuloaan. Se on sellaista kodin uudelleen luontia, järjestelyä, sisustelua ja tänä vuonna myös viherkasvi-innostusta ja taidanpa huhtikuussa jonkun uuden viherkasvin kotiuttaa meille! Myös pieniä uusia tuulia meidän arjessa, joihin palaan tuota pikaa…. 😉

LUE MYÖS

Kehopositiivisuus vanhemmuudessa

Taaperon unijuttuja

Mitä mulle merkitsee ”oma aika?”

Meidän perheen viikko!

Mies keroototuuden musta, vai kertooko?

Meidän touhukas ja monipuolinen viikonloppu!

IG

@outikarita

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.