Hae
Outi Karita

Mitä maksoi taaperon talvitamineet?

Talvi vähän niinkuin meni jo ja meillä on jo siirrytty joinakin päivinä jo keväisempiin vermeisiin. Ajattelinpa silti nyt vielä tehdä taaperomme talvivaatteista postausta ja koontia, kuinka paljon niihin suurinpiirtein kului rahaa. Pahoittelut teille, jotka olisitten kaivanneet tätä postausta jo talvella, mutta ehkäpä tästä saa silti muutaman vinkin tai ajatuksen ensi talveen ja ehkä vielä kevääseenkin!

 

Toppahaalari
Villaa ja fleeceä
Kengät
Pipot ja hanskat
Lämpöpussi rattaissa

Meillä oli toppahaalareiden kanssa hyvä tilanne. Saatiin kummiltakin Lukan kummeilta heidän vanhat talvihaalarit. Toisilta tuli 74 cm ihana pingviinikuosinen Lassie merkkinen haalari ja toislta taas saimme hieman reilumman ja paksumman tuntuisen Jonathanin haalarin. Epäilin kovasti, että tarvisimme vielä 80 cm toppahaalarin myös ja löysin Reiman todella hyväkuntoisen haalarin kirppikseltä hintaan 20 €, mutta lopulta tää jäi käyttämättä. Pingviini alkoi olemaan lopputalvesta jämpti ja oli enää vain rattaissa käytössä, mutta Jonathanin haalari oli reilumpaa kokoa ja mahtuu vieläkin hyvin. Tuo Reiman on taas edelleen iso, joskin sitä pystyisi käyttämään, mutta en näe sen kulutusta nyt järkevänä enää. Muutenhan meidän poitsu käyttää kyllä 80 ja 86 koon vaatteita tällä hetkellä. Voihan olla, että tuo Reima menisi vielä ensi syksynä tai sitten pistän myyntiin, kun on kuitenkin oikein priimakuntoinen.

Rahaa kului 0-20€

Villa on kyllä hyvä materiaali kun tarvitaan topan alle lisälämmikettä. Poitsulle mahtui hyvinkin äitiyspakkauksen villahaalari ja oltiin saatu myös muutama käytetty villa- ja fleecehaalari. Äitini myös kutoi Lukalle villapaidan ja villahousut lahjaksi. Joten näihin ei kulunut rahaa. Nyt lopputalvesta kun pääsimme bredenlähettiläiksi niin ”tilasin” lähettiläspakettiin merinovillaisen jumpsuitin, joka on nyt ilmojen lämmetessä osoittautunut todella hyväksi päikkärivaatteeksi rattaisiin, jossa myös lämpöpussi käytössä, myös automatkoille suosittelen merinovillasia vaatteita talvikeleille! Ainiin, villasukkia toki myös on tarvittu, mutta sairaalasta saadut venyivät vieläkin käyttöön ja sitten saatu myös villasukkia muilta. Niin ja äitiyspakkauksen vanuhaalrikin, joka näkyy naulakko kuvassa, niin myös mahtui aikalailla koko talven vielä päälle ja oli juurikin käytössä kun autolla liikuttiin johonkin ja myös päikkärikäytössä paljon. Meillä oli myös toinen vanuhaalari (saatu), varmaankin joku vanha äitiyspakkaustuote. Nyt ne on jo pistetty sivuun jäätyään pieniksi. Äitiyspakkauksen toppa meillä jäi oikeastaan käyttämättä vaikka olisi varmaan mennyt…

Rahaa kului 0€

Kenkiä meillä ei ole sitten monia ollut käytössä, mutta niihin taisikin sitten kulua eniten rahaa. Stonzit halusin ehdottomasti ulkoilukengiksi! Stonzeilla mentiin syksystä tähän asti ja kylmimmillä keleillä linersit stonzien sisällä. Tykkään ”paljasjalkakenkä” ajatuksesta ja taipuisista pohjista kengissä. Sehän on ihan lapsikohtaista onko viluisemmat varpaat vai vähemmän viluiset. Villasukilla stonzien sisässä pärjättiin pienellä pakkasella ihan hyvin ja sitten kun alkoi mennä johonkin 7 pakkasasteeseen niin otettiin linersit käyttöön. Stonzit pysyy meidän pojalla oikein hyvin jalassa ja kävelee niillä hyvin myös. Hyvin vaan kiristää ja laittaa haalarin puntin sisään ja haalarin lenksut kengän ympärille. Linersien kanssa tuotti välillä tuskaa saada ne punttien sisälle, kun oli sen verran paksummat niiden kanssa nuo stonzit. Nyt kun on märkää keliä ja vesilätäköt kiehtovat, niin Stonzit ei ole ihan parhaat ulkoilupopot, mutta kuivemmalla kelillä kyllä edelleen hyvät! Nyt on suuressa käytössä jo kumisaappaat, mutta niistä enempi tulevassa kevätvermeet -postauksessa. Stonzit on kyllä hyvässä kunnossa pysyneet yhden käyttäjän jäljiltä ja jäävät meille vielä jemmaan käydessää pieniksi. Toki näissä säilyy myös jälleenmyyntiarvo hyvänä! Tuosta ylemmästä kuvasta näkeekin hyvin Stonnzit jalassa, kun eivät ole punttien alla piilossa. Stonzit linersien kanssa makosi n. 65 €

Meillä oli myös talvella käytössä siistimmät ns. ”kauppa- ja kyläilykengät”, jotka oli valittu ihan ulkonäön perusteella, ei ihan parhaat noin muuten, mutta eipä ne olleetkaan ulkoiluun ja pitkiin kävelyihin tarkoitettukaan. Kauniit kengät kyllä, jotka on jo käyneet pieniks. Ostin H&M:ltä ja maksoi n. 20€.

Joulahjaksi Luka sain ihanat EMU:n nahka-villatöppöset, joita käytetty paljon, silloin kun ei ulkona käppäillä ja ovat usein myös ulkopäikkäreillä jalassa. Kummitäti oli tehnyt aivan ihanan kirppislöydön nämä löytäessään!

Rahaa kului n. 85€

Pipoja ja hanskoja on jokuset. Itse ostin Lindexiltä ihan kettupipon, jossa on fleecevuori ja on ollut aivan tosi lämmin. Samaa settiä ostin ihanat kettutumput, jotka on kyllä vähän ulkona likaantuneet, mutta enempi ollut juuri sellaisessa käytössä kun ei mennä ulos leikkimään, mutta ollaan kuitenkin ulkoilmassa ja tarvitaan hanskoja.  Sitten ostin Pomp de Lux -kutsuilta merinovillaisen kypärämyssyn ja joku vanha puuvillainen meni myös ainakin alkutalvesta. Tuohon kypärämyssyyn kuitenkin käytin emännän tuotehyvitystä, joten siihenkään ei kulunut rahaa. Eli kutsuemännöinti aina kannattaa rahallisesti! Syksyllä ostin i love me -messuilta Bredenin merinovillaisen kaulurin. Bredenlähettiyyden myötä sain vielä Lukalle merinovillaisen kypärämyssypipon lopputalvelle. Jack Jones pipo oli yhdessä kirppisostossetissä ja sitten pari nallukkapipoa on saatuja.

Niin ja talvihanskat saatiin nimpparilahjaksi itse valita ja valikoitui Reiman talvikintaat, näissä pidetty vielä alla puuvillaisia kintaita, kun tuntui, että sormet välillä paleli ja hanskat pysyi paremmin kädessäkin kun siellä alla oli toiset ohuemmat. Noita ohuempia löytyy useammatkin ja ne on saatuna jonkun kirppisoston yhteydessä.

Rahaa kului n. 40€

Lämpöpussi rattaissa on ollut todella kätevä varsinkin kun meidän poika on nukkunut pääasiassa päiväunensa ulkona rattaissa. Se lämmittää ja tekee muutenkin mukavat olot, kun pääsee tiiviisti makuupusiin uumeniin. Lämpöpussi saatiin Lukan tosilta kummeilta, jossa se on ollut käytössä usemmallakin lapsella ja hyvin ajoi asiansa vielä meilläkin!

Rahaa kului 0€

 

Muuta ulkovaatetta on yksi parempi niinkutsuttu ”kauppatakki”, joka saatu käytettynä ja yhdet ulkohousut, jotka tuttu tuonut kirppikseltä. Joten näihin ei kulunut rahaa. Housut jääneet hieman vähemmälle käytölle, mutta ollut tän takin kanssa käytössä jos on haluttu laittaa just vähän siistimpää takkia, mutta on ollut myös ulkona oloa jonkun verran. Muuten kun ollaan vaikka kyläilemään lähdetty niin on saattanut sisävaatteiden kanssa olla autossa vain tuo takki päällä.

Talviulkoiluun tuli muuten myös hankittua pulkka ja talja, mutta nekin lahjarahoilla. Pulkka oli n. kympin hintainen ihan tavallinen pulkka ja talja oli tarjouksessa, ehkäpä joku 40€ (en muista), mutta meiltä ei näihinkään kulunut rahaa kun käytettiin synttärilahjarahoja.

Rahaa kului siis yhteensä
n. 125-145€
riippuen lasketaanko tältä talvelta turhaksi jäänyt Reiman haalarihankinta.

Paljon siis hyödynnetty kirppistä ja paljon myös saatu tähän talveen vaatetta ja myös hyödynnetty juhlapäiviä ja lahjarahoja. Hyvin vähillä hankinnoilla siis selvittiin, mutta kyllähän sitä rahaa meni. Ihan jänskättää mitä tulevaisuudessa kuluukaan, kun ei sitä varmaan joka vuosi saada toisten vanhoja ja tehdä yhtähyviä kirppislöytöjä. Tosin kärkyn jo nyt aleja ja kirppiksiä sun muita ensi talvea ajatellen…

Minkäs verran teillä on kulunut talvivaatteisiin?
Oletteko laskeneet?

Bloggaajakollega Tiina teki myös heidän vermeistään postauksen jokin aika sitten
Taaperon talvivaatteet – minkä verran niihin meni rahaa?

Lue myös

Taaperon ruokajuttuja helmikuulta

Taaperon helmikuu

IG

@outikarita

 

4 kommenttia

 1. Susan kirjoitti:

  Meillä ei kanssa paljon mennyt. Niin kauan kun lapsi ei osaa vaatia jotain tiettyä niin pitää ottaa siitä ilo irti ?. Kaiken olen ostanut käytettynä paitsi Elsa Pitkäsen vedenpitävät toppahanskat. Ne halusin uutena koska ovat todella kehutut ja Aura kuitenkin ulkoilee päiväkodissa paljon. Myös kuomat villavuorella ja vikingin goretexit ovat olleet ihan must ja varma hankinta myös ensi talveksi ?. Aura ei nuku päikkäreitä eikä käytä ns. Hienompia kauppatakkeja koska hän käy kaiken totaalisesti läpi matkalla autolle, ihan sama missä ollaan ?. Tänään laitoin hänelle ohuemmat hanskat kun tultiin uimasta kotiin ja kun vapautin hänet autosta, hän juoksi kaivamaan matoja mullasta ja kertoi lähtevänsä ongelle ?. Yhteensä rahaa meni hankintoihin noin 120 euroa.

  • outi kirjoitti:

   Voi Aura, ihana ?
   Täytyykin pistää mieleen nuo hanskat vinkkinä ?
   Ja eipä teilläkään ole paljoa kulunut, oot tehnyt hyviä löytöjä ?

 2. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Hei tosi kiva että siekin teit tämän :)! Hyvin oot saanu hyödynnettyä kirppiksiä ja tuttavia kyllä 🙂

  • outi kirjoitti:

   Jep, nyt täytyykin pistää vk-hankinnoista summat ylös. Kirppikset on kyllä hyviä niin kauan kuin koot riittää kirppislöytöihin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.