Hae
Outi Karita

Mitä mulle merkitsee ”oma aika”?

Ehkä ymmärrät mitä tarkoitan omalla ajalla ilman lasta ja ilman puolisoa, ilman muita ihmisiä. Jokaisella meillä on omat tarpeemme sen suhteen koska ja minkä verran sitä omaa aikaa tarvitsee. On myös hyvin yksilöllistä mihin sitä tarvitsee ja mihin käyttää. Nämä tarpeet myös elävät elämäntilanteiden mukaan, mutta on ihan tärkeääkin viettää aikaa ihan itsensä kanssa ja omiin puuhinsa uppoutuneena. Tässä postauksessa pieni pintaraapaisu siitä, mitä se ”oma aika” mulle tällä hetkellä merkistee ja mitä se on.

Mä olin tänä viikonloppuna kolmen ystävän kanssa Naantalin kylpylässä viettämässä naisten getaway viikonloppua. Joskus sitä haluaa viettää aikaa ystävien kanssa ihan ilman lapsia, joskus se voi olla ihan vain kahvittelua tai leffassa käyntiä, joskus rentoilua ja kuoharilasien kilistelyä. Tätä jälkimmäistä tarjoili meidän viikonloppu Naantalissa, yhden yön reissumme. On myös ihanaa, kun ystävien kanssa voi viettää aikaa niin lasten mukana ollessa kuin ilmankin!

Entäs sitten se täysin oma aika, ihan vain itseni kanssa…

Mä kaipaan omaa aikaa myös omien päiväkirjojeni ja kalenterieni sekä lukemisen yms. kanssa puuhailuun. Bloggaamista en tähän laske, koska tämä on myös työtä mulle. Näille on ihana antaa kotona aikaa, mutta josksu myös saatan tykätä lähteä kahvilaan viettämään tällaisia hetkiä.

Kotitreenejä teen paljon pojan ollessa leikeissään siinä lähellä ja joskus lisäten treenitehoja kiipeillen mun päällä, heh. Välillä kaipaan kuitenkin oman täyden rauhan kehonhuoltoon ja joogaan. Nyt olenkin kerran viikossa käynyt ohjatulla joogatunnilla ja kotona kun joskus haluan myös kehoa näin huoltaa/treenata niin haluan siihen välillä ihan oman rauhan. Jos jalkani olisi kunnossa, niin haluaisin myös omaa aikaani käyttää ainakin kerran viikossa johonkin tansilliseen tuntiin/ryhmäliikuntaan.

Musta olis myös aivan ihana viettää joskus vuorokausi täysin vain itseni kanssa, jossain toisessa kaupungissa kenties ja yöpyen hotlassa. Oi se olis ihanaa ja kenties on toteutuksen allakin jossain kohtaan 😉

Sitä omaa aikaa saan kyllä kivasti päiväunien aikana, isän ja pojan yhteisten harrastusten (isä-taaperosirkus ja isäkahvila) aikaan ja muutenkin annetaan puolin ja toisin toisillemme sitä omaa rauhallista aikaa. Meillä on myös tukiverkkoa niin, että Luka on välillä mammalassa tai serkun kanssa. Eihän näitä kaikkia hetkiä tule aina käytettyä niihin omiin juttuihin mistä nyt puhun. Päiväuniaikaa jaan usein niin, että osa on mun rentoiluun ja omiin juttuihin, osa kotihommiin, osa bloggaamiseen… On paljon ihan arjen asioita nimittäin, joita on helpompi tehdä vaikkapa niiden päiväunien aikaan ainakin tällä hetkellä.tosin poitsu pystyy kokoajan yhä enemmän osallistumaan niihin kodin askareisiin ja sekin on tosi kivaa!

Omia tarpeitaan on tärkeä kuunnella ja kun ne tulevat mahdollisuuksien rajoissa huomioiduiksi, niin sitä jaksaa paljon paremmin! Kyllä mä ainakin huomaan, että sillä on valtava vaikutus muhun, kun saan tarpeeksi sitä aikaa keskittyä mun omiin juttuihin rauhassa.

Myös parisuhdeaika on hirmu tärkeää ja siitähän voisin joskus koostaa omaa postausta.

Yks tärkeä asia on ollut meidän kuukausitreffit! Siitä onkin viime vuodelta kooste

Suuri treffikooste

Mitä sulle oma aika merkitsee?

 

Lue myös

Easy like sundaymorning… Meidän yönyli treffit!

Meidän touhukas ja monipuolinen viikonloppu!

Meidän perheen viikko!

Mies kertoo totuuden musta, vai kertooko?

IG

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.