Hae
Outi Karita

Meidän perheen viikko!

Mä ajattelin tehdä tällaisen minikoosteen meidän viimeviikon päivistä. Rikuhan on arkisin töissä, mutta kyllämä saan ihan kivasti päivät kulumaan. Eihän näissä näy nyt kaikki päivän puuhat, leikit, kotihommat yms. Iltaisin puuhaillaan sekä koko perhe yhdessä, että myös erikseen ja mä usein käytän osan päiväuniaikaa ja illasta myös välillä pienen hetken aikaa ihan täysin omiin juttuihini, bloggaamiseen, päiväkirjoihin, lukemiseen, Netflixiin tms. Meillä on ollut perheen yhteistä aikaa, isä ja pojan yhteistä aikaa, äidin ja pojan yhteistä aikaa, äidin omaa aikaa, isän omaa aikaa, parisuhdeaikaa, aikaa… Yritän tehdä vaikka tällä tai ensi viikolla jostain päivästä vielä tarkemman my day -postauksen.

Ma

Aamupäivästä suuntasin Lukan kanssa Lapsiksen perhekahvilaan bussilla. Illalla vetäisin koko kropan kotitreenin ja veiettiin koti-iltaa koko perhe. Luka innostui puukeppien kanssa sählynpelaamisesta, ihan uus juttu, mutta hauskaa oli. Maanantai oli myös vähän isompi pyykkäilypäivä!

Ti

Pitkä aamu kotona, kyllä kannatan johonkin lähtemistä! Ei menty edes ulos, kun oli niin kylmä viima olevinaan, tosin poika kyllä nukkui päikkärit ulkona rattaissa. Aamupäivä on kyllä aikas pitkä kun on ihan vaan kotona poitsun kanssa kaksin. Kotona kun hän haluaa enempi sellaista menevää ja touhukasta aktiviteettia aamupäivisin kun yön jälkeen tuntuu virtaa riittävän ihan hirmuisesti, iltaisin viihtyy ehkä enempi rauhallisemmissa touhuissa ja itsekseen touhutenkin. Aamupäivä on kuitenkin melko pitkä aiika kotosalla, kun herätään 7-8 aikaan ja päiväunille puoliltapäivin. Aika kuluu nopeammin kun on leikkitreffejä tai muuta menoa. Me kuitenkin ehdittiin monenlaista, piirreltiin, koottiin palapelejä ja leikittiin, kuunneltiin fröbelin palikoita ja tanssittiin. Päivällä meen pienen marraskuiset porukan äipät ja lapset oli kylässä ja herkuteltiin! Illalla Riku suuntasi pojan kanssa isäkahvilaan ja mä sain hetken yksinäni puuhailla kotosalla. Miekkosten saapuessa kotiin suunnattiin vielä illan päätteeksi laskiaisriehaan, jossa pulkkailtiin ja ihasteltiin ilotulitusta.

Ke

Lukan serkku tuli aamupäivästä hoitamaan ja olemaan Lukan kanssa. Mä pääsin joogaan ja serkukset oli käynyt leikkipuistoilemassa ja leikkivät täällä sisällä kun tulin takaisin kotiin. Illalla piti olla muskaria, mutta se peruuntui, niin tuli koti-ilta ja taisi sitten kotona musat soida ja tanssijalka vipattaa, vähän sählyäkin pelattiin puukepeillä taas. Mä sain Lukan päiväunien aikana vihdoin aloitettua mun vaatehuoneen siistimisprojektin! Hiljaa hyvä tulee… Oli myös koko perheen yhteinen kylpyilta ja Lukahan rakastaa suihkussa ja kylvyssä käymistä. Se on usein isän ja pojan kahdenkeskinen juttu, mutta kerran-kaksi viikossa ollaan kaikki yhdessä.

To

Oli sovittuna aamupäiväksi kaverin kanssa treffit Puuvillaan, jonne suunnattiin Lukan kanssa bussilla. Vähän Puuhavillassa leikkimistä ja kahvilassa käytiin, jossa itse söin lounaan. Nukuttelin Lukan kauppakeskuksen hälinässä rattaisiin ja istahdin hetkeksi kirjaston sohvalle lueskelemaan sekä kirjoittelemaan kun kaveri oli jatkanut töihinsä. Päivällä siinä suunnattiin vielä Lapsiksen taaperokahvilaa pitämään ja Lukalla jatkui päiväunet. Kahvilaan ei saatukaan seuraa ja sain siellä jatkaa lueskelua. Kun poistu alkoi hereäillä lähdettiinkin toria kohti ja bussilla kotiin. Jatkossa onkin torstai-iltaisin isä-taaperosirkus, mutta ei ollut vielä tällä viikolla. Tällä viikolla oli koti-ilta touhuineen.Saatiin myös Bredeniltä lähetys uusia ihania vaatteita ja mukana olimyös aivan ihana kettupeitto!

Pe

Joka toinen viikko käydään pojan kanssa aamupäivisin suositussa KiVa-kahvilassa Lapsiksella, mutta tää viikko olikin väliviikko. Oltiin sitten sovittu leikkitreffit yhden äippäkaverin ja hänen saman ikäisen poitsun kanssa Leo´s leikkimaahan aamupäiväksi. Kotona olikin sitten illalla siivouspäivänviettoa ja Lukahan tykkää kun imuroidaan. Tosin mies viilletti lasketteluopissa ja hoisi meidän viikon ruokaostokset, joten meillä oli sellainen kahdenkeskinen ilta aikalailla. Illalla kyllä vielä Rikun kanssa herkuteltiin naistenpäiväleivokset ja muistettiin mua myös kukilla!

La

Käytiin koko perhe metsäretkelle lähimetsässä ja kallioilla. Poika pääsi reppukyytiin mun selkään Manducalla. Siinä kului aamupäivä ja päikkäreiden jälkeen myöhemmin päivällä käytiin Puuvillassa ostoksilla ja kahvilassa. Mä ostin itselleni biksut tulevaa kylpyläreissua varten, sopivia kun ei ollut tähän kokoon 😛 Illalla tein myös kotitreeninä käsiä ja olkapäitä painojen kanssa sekä vähän vatsatreeniä. Koko perheen yhteinen touhuilupäivä!

Su

Aamupäivää vietettiin koko perhe Leo´s leikkimaassa ja poitsun päikkäreiden jälkeen käytiin kyläilemässä yhden ystäväperheen luona. Illalla tein vielä hieman liiankin haastavan yogalates treenin youtubesta. Saunottiin koko perhe myös viikon päätteeksi ja paljon touhuttiin tässäkin päivässä yhdessä perheenä kaikenlaista täällä kotosallakin. Kirjatonmyös olleet ihan hitti viime aikoina ja viikko takaperin lainatut kirjastonkirjaton olleet kovassa selailussa!

Oli kyllä aikas ihana viikko ja kyllä, mä niin nautin tästä kotiäitiydestä! Vaikka tää saattaa kuulostaa jollekin vaan kahviloissa käymiseltä ja kivalta touhuamiselta, mitä tää onkin, niin on tää niin paljon muutakin. Tässä on myös raskaat juttunsa ja sitten tää on toki oman lapsen kokopäiväistä huolehtimista, hänen kasvunsa ja kehityksensä tukemista ja turvaamista, taitojen yhdessä opettelemista… Ei tää kaikki hoidu siinä sivussa. Tästä voisi joskus rustailla oman postauksen, jos saisi ajatukset selkeiksi kirjoitettua vielä. On aivan mahtavaa, kun on mahdollisuus olla kotona jos talous antaa myöden <3

Lue myös

Meidän touhukas ja monipuolinen viikonloppu!

Taaperon helmikuu

Mies kertoo totuuden musta, vai kertooko?

IG

@outikarita

 

7 kommenttia

 1. Lukija kirjoitti:

  Kolme lasta ja kaikista töihin heti äitiysloman loputtua. Ei mitään mahdollisuutta kitua yhden ihmisen palkan varassa, eikä itselläni anna luonne periksi elää toisen rahoilla. Mutta hienoa että useammat pystyy olla kotona. Päiväkodissa on aina mennyt kaikilla kivasti ilman mitään ongelmia.

  • outi kirjoitti:

   Tää on ihan ymmärrettävää ja harmillista silloin jos haluaisi olla kotona.
   Kyllähän siellä päiväkodissa pääsääntöisesti hyvin meneekin 🙂

 2. Nina kirjoitti:

  Voi kuinka ihana kirjoitus! Toi on hyvä kuva susta missä sulla on turkoosi paita!? Taas parit kyssät: kuinka usein Luka siis käy suihkussa/kylvyssä? Onko teillä Leo’s leikkimaahan joku kortti kun käytte niin usein? Voisitko kirjoittaa kotiäitiyden plussista ja miinuksista? Varsinkin ne haasteet kiinnostaa? Ja lopuksi vielä ajatuksena kommenttiin: ”Aika kuluu nopeammin kun on leikkitreffejä tai muuta menoa” että itse ajattelen oikeastaan päinvastoin; niin että toiv aika ei kulu. Eli en halua lähtökohtaisesti että saan aikaa ”tapettua” vaan haluan yrittää nauttia joka hetkestä. Mukavaa viikkoa! ?

  • outi kirjoitti:

   No peppupesut tehdään aamuin illoin, mutta suihku/kylpy/sauna on ehkä kolmisen kertaa viikossa.
   Leosiin meillä on vuosikortti, oli ennen jouluamyynnissä puoleen hintaan, niin ostettiin synttärilahjarahoilla ja varmaan ilman niitäkin olisi ostettu, kun tuli sitten jo aika edulliseksi.

   Tuosta ajan kulumisesta, niin puhun vramaan hiukan eri asiasta,s illä ymmärrän mitä tarkoitat ja itsekin tekisi välillä mieli kellot pysäyttää kun lapsi niin nopeasti kasvaaja aika hurahtaa siinä mielessä. Mutta sitten on niitä päiviä, jotka tuntuvat pitkiltä kaksin kotona… En tiedä saatko kiinni ajatuserosta mitä tarkoitan 🙂
   Ehdottomasti etkessä eläminen ja siitä nauttiminen on tärkeää eikä aikaa missään nimessä kuulu ”tappaa” vaan tehdä asioita joista nauttii ja saa jotain hyvää 🙂

   Postausaihe mielessä 🙂

   Hyvää viikkoa sinnekin ja kiitos kommentistasi! <3

 3. Kaisa kirjoitti:

  Käytte aika paljon Leo’s leikkimaassa. Ne on kyllä ihan täydellisiä leikkipaikkoja tuon ikäiselle ja vähän vanhemmalle huonolla ulkoilukelillä mutta aika kalliita vaan, varsikin jos lapsia on enemmän kuin yksi. Sisäleikkipuistoissa kyllä aikuinen saa aika hyvin hien pintaan ja se lasten riemu on ihanaa katsottavaa.

  • outi kirjoitti:

   Me tosiaan ostettiin synttärilahjarahoilla vuosikortti kun ne oli loppuvuodesta puoleen hintaan ja sitten se tulikin aikas edukkaaksi, kun pienen kortti maksoi viitisenkymppiä 🙂
   Noissa saa kyllä kivasti touhua ja liikuntaa 🙂

 4. Nina kirjoitti:

  Kiitos nopeasta vastauksesta ja ymmärrän oikein hyvin. On täälläkin toki päiviä että laskee minuutteja nukutukseen ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.