Hae
Outi Karita

Banaanijäätelö

Banaanijäätelö, nam mikä herkku. Se on nopea, terveellinen ja aivan ihana väli- tai iltapala. Mun on jo pitkään pitänyt tehdä ja nyt viimein sain aikaiseksi. Eihän tää vaadi juurikaan vaivaa, kun vaan muistaa laittaa vähän banskua pakkaseen. Banskun lisäksi pakasti tuoretta ananasta. Kun tuli mainittua tää banaanijäätelö ig stoorissa, niin heti tuli kyselyitä reseptistä, joten tässäpä eilisen jädeni resepti.

Banaanijäätelö ananaksella ja mansikalla

1 jäinen banaani
6 palaa tuoretta ananasta pakastettuna
5 jäistä mansikkaa
Loraus kauramaitoa
Tilkka (n. 1rkl rypsiöljyä)
1/2 dl vailjaheraa (tai luonnonjugua)

banaanijäätelö

Voit käyttää pienen hetken jäisiä hedelmiä ja marjoja mikrossa, mutta pidä huoli etteivät liiaksi sula, niidenpitää olla jäisiä!
Lisää muut ainekset ja surauta joko sauva- tai tehokeoittimella tasaiseksi.
Laita nestettä ensin vain vähän ja jos tuntuu, että jää liian tönköksi niin lisää varovasti lisää!

MUOKKAA OMAAN MAKUUN JA NAUTI!

Reseptiä on helppo muokata käyttämällä muitakin pakastettuja marjoja ja hedelmiä banaanin kaverina. Herajauheita (ja muitakin proteiinijauheita) on eri makuisia ja voi myös laittaa vaikkapa luonnonjugurttia, turkkilaista jugua, kaurajugua tms. heran sijasta jos proteiinijauheita vierastaa. Makuja saa käyttämällä myös vaikka kanelia, aitoa vaniljaa tai lakritsijuurijauhetta. Proteiinijauheetkin voi valita mahdollisimman puhtaina ja samaa proteiiniahan se on mitä ruuastakin saa.

banaanijäätelö

Mitkä sun maut voisi olla banaanijäätelössä?
Meneekö testiin vai oletko jo joskus tehnyt?

Lue myös

VKO 9 syömiset ja liikkumiset

IG

@outikarita

4 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Itse olen tehnyt samantyyppisellä ohjeella banaanipirtelöä ja se on kyllä erittäin hyvää ja terveellistä. Mun mielestä ei tuosta oikein jäätelöä saa, vaan paksu pirtelö onnistuu paremmin. Mutta täytyy itsekin seuraavalla kerralla laittaa sekaan vaikka mansikoita tai ananasta.

  • outi kirjoitti:

   Vähemmän nestettä vaan ja enemmänmarjoja/hedelmiä. Ja joo, ehkä koostumus on lähempänä sorbettia 😀

 2. Ninnuga kirjoitti:

  Ihan mielettömän hyvää ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.